meil kaavotetta ja vähä muutaki meinata

Maanantai 26.2.2024 klo 14.30


Cityn kokous- ja esityslistasivustoja plarasin.

Tänään kokoustaa kaupunginhallitus.

https://salo10.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=2024580

Asioita näyttää olevan vino pino, mutta minä pysähdyin vähän pidemmäksi aikaa kolmeen. On määrärahan ylitystä, kaavoituksen käynnistäminen ja asuntomessujen hakeminen. Otin kolme pointtia niinkuin tuleva presidentti.

Yksi. Opetuslautakunta on ylittänyt rahan käyttöään vuonna 2023.  Mm. palvelusetelimenot ovat ylittyneet n. 340.000 eurolla. Kysynpä vaan, ketkä niitä seteleitä on jaelleet? Eikös niistä nyt olisi voinut jonkunsortin kirjanpitoa pitää? Että olisivat laskuissaan ajan tasalla pysyneet. Jälkikäteen määrärahojen ylityspyyntö ei ole mikään hyväksyttävä tapa, mutta aina vaan sitä tässä kaupungissa on ja tapahtuu!

Kaksi. Kaavoituksen käynnistäminen. Maanomistajan tavoite on saada saman omistajan kaksi tonttia Kalkkitien varrella yhdistetyksi. Mites se tämmönen homma nyt käynnistyy, kun yks päivä Salon Seudun Sanomat uutisoi Jukka Alangon kaavoitusmurheesta.  Hänellä olisi puutalo, johon hän rakennuttaisi kerrostalon. Alanko on odottanut jo 12 vuotta, että kaupunki ottaisi hänen hakemuksensa edes käsittelyyn. Onkohan tuo Kalkkitien muutostarve vielä vanhempi juttu??

Kolme. Yhteensä viisi ihmistä on valmistellut asuntomessut -asiaa. Ovatkohan he sitten kimpassa kehittäneet myös tuon messuinfon, tuollaisen oikein unelmien infon? Liite kertoo paljon. Ettei vaan kertoisi liiankin paljon. Minun mielestäni ei saisi mainostaa esim. Helenan sillan toteuttamista. Ihan niinkuin se olisi jo valtuuston päättämä juttu. Asiaa esittelevien ajatuksissa on, että rakennetaan erillispientaloja ja kaupunkipientaloja, vanhan kaupungintalon pihallekin halutaan jotain. Kaikkea on, mutta vähän hujan hajan, kaukana toisistaan. Esittelijät ajattelevat, että nou hätä: on jokilaivaa ja sukkulabussia (joku uusi hyperloop vissin).

Jos ajatuksissa on, että jo vuonna 2028 tapahtuu jotain, niin sanon, jotta ei noita unelmia niin äkkiä saada aikaiseksi. Kiirus tulee, vaikka puhuttaisiin vuosista 2029 ja 2030. Vai onko jo kovaakin rakentajien ryntäystä kaupungintalon ulko-ovella odottamassa rakennus-ym. lupien saamista?

--

Asuntomessuja on tähän kaupunkiin esitetty jo vuosia, mutta mitään ei ole tapahtunut. Nyt esitetään konseptia, jonka aikataulullista totetutumista ei voi muuta kuin ihmetellä. Uusi elinvoimajohtaja taitaa olla taikuri.


Kommentit

26.2.2024 14.55  Sivujasi Seuraava

Yrittämiselle peukutus, mutta aikataulullisesti näyttää epärealistiselta.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini