riisiä vai kriisiä

Torstai 5.8.2010 klo 18.23


Taas pomppaa Raasepori esille, vaik eilen ehtool tai paremminkin viime yönä totesin, ettei mun kuulu heitin asioihin puuttua. No, en puutukaan, mutta vilautan uusinta uutista. Ei hyvältä näytä. Ei näytä tulevaisuus meillä täällä Salo -cityssä, mut ei näytä heilläkään tuossa naapurikaupungissa.

 

http://www.sss.fi/uutiset/151139.html

Raaseporista ennustetaan ensi vuoden kriisikuntaa

Salon Seudun Sanomat 5.8 2010 13:30:15

Suomessa on yhteensä viisitoista kuntaa, joiden heikko talous voi tehdä niistä ensi vuonna kriisikuntia. Kriisikuntaehdokkaiden kärjessä ovat talouslukujensa perusteella Raasepori, Honkajoki, Taivassalo, Evijärvi ja Vihanti. Kunnat tekivät viime vuoden tilinpäätöksessä alijäämää yli valtion salliman rajan.

Vihanti täytti lisäksi kaikki valtiovarainministeriön asettamat kuusi taloudellista kriteeriä kriisikunnaksi. Honkajoki teki alijäämää lähes tuhat euroa asukasta kohden. Raaseporilla, Taivassalolla ja Evijärvellä alijäämää kertyi yli 800 euroa per asukas.

Yhdenkään 15 kunnasta ei auta tehdä tänä vuonna alijäämää yli tuhatta euroa asukasta kohden.

Kriisiluokitukseen johtaa yli 500 euron alijäämä viimeistä edellisen ja yli tuhannen euron alijäämä asukasta kohden viimeisimmän vuoden tilinpäätöksessä. Tänä vuonna kriisikunniksi nimettiin Hanko ja Kesälahti.

..

Suuren piti niin olla kaunista ja hyvää! Toimivaa ja taloudellista! Höh!

..

Tänään tuli postlooraan Kuntalehti. Yks mikä pisti silmään oli juttu Espoon uudesta kaupunginjohtajasta. Jukka Mäkelä ei kaipaa kuntaliitoksia pääkaupunkiseudulle. Se mitä hän kaipaa on remontti valtionosuusjärjestelmään: 

" Jos valtionosuusjärjestelmä toimisi oikein, olisi läpinäkyvää ja ohjaisi järkevään taloudenpitoon, niin kaikki tällaiset Paras -hankkeet olisivat täysin tarpeettomia." 

Taidatkos se selkeämmin sanoa?

Muttamutta: kuis kauan mahtaa kestää, että päättäjät tämän ymmärtävät? 

Ja arvon ministerit?

Uuden hallinto- ja kuntaministeri Tapani Töllin haastattelu ( tämä em. Kuntalehti edelleen) on ihan pöljä! Mun mielestä. 

Ministeri kannustaa tekemään rohkeita ratkaisuja. Luovuuttakin pitäisi käyttää. Ei kannattaisi jäädä odottelemaan, että joku sanelee mitä tehdään.

Kun kysytään kumpaa mallia ministeri kannattaa, Kiviniemen vai Risikon, niin vastaus on ympäripyöreä. Töllin mielestä ei kannata liiaksi takertua näihin malleihin. Maakunnallinen näkökulma on ministerin mielestä tärkeä eikä ole olemassa mitään yksiselitteistä ratkaisua koko maahan. 

Jaahas ja juu! Miksvarten kunnat eivät sit saa käyttää sitä rohkeuttaan ja luovuuttaan ja vaik mitä nyt ovat ajatelleetkin. Esimerkiksi Somero, Sauvo, Paimio!

Haloohaloo! Missä mennään? 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini