muutki vaikeuksis

Perjantai 26.10.2012 klo 17.30


"Jyväskylä on ollut yksi hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkusen kuntauudistuksen näkyvimmistä mannekiineista. Kaupungin ja maalaiskunnan sekä Korpilahden kunnan liitos vuoden 2009 alussa ehdittiin nimetä malliesimerkiksi kuntaliitoksista suurilla kaupunkiseuduilla. Nyt lähes neljä vuotta kuntaliitoksen jälkeen kaupunki rämpii taloutensa kanssa syvässä suossa."

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/taseanalyysi-kuntaministeri-virkkusen-jyvaskyla-on-kuralla?

 

Onhan tätä Saloakin hyvänä kuntaliitosesimerkkinä mainostettu. Kaupunginjohtaja on ainakin ollut yks mainostaja. Kehuja on saanut kuulla Kunta tv:ssä ja kehuja on ollut luettavissa kunta-alan juttuja julkaisevista lehdistä. Kaikki tuntuu olevan kaupunginjohtajalla hallinnassa, vaikka iso osa kaupunkilaisista on sitä mieltä, ettei hallinnassa ole enää mikään.

 

Lisää Jyväskylän meininkiä ( poimittu em. linkistä):

Jyväskylä laahaa siis kuntaliitoksensa jälkeen pohjilla. Maakuntalehti Keskisuomalainen uutisoi syyskuussa tekemästään selvityksestä, jonka mukaan kuntaliitos kasvatti Jyväskylän henkilöstömenoja yli 50 miljoonalla eurolla, jos menoja verrattiin vuoden 2008 vastaaviin menoihin kolmessa itsenäisessä kunnassa.

Tarina on tuttu: kuntaliitoksissa palkat harmonisoidaan korkeimman tason mukaan. Henkilöstöllä on viiden vuoden irtisanomissuoja. Ja valtio lisää kunnille uusia tehtäviä samalla kun leikkaa valtionosuuksia. Keskisuomalaisen verkkosivuilla kansa on keskustellut kuntavaalien alla monenlaisin kielikuvin kaupungin taloudesta ja palveluista sekä energiayhtiön tilanteesta.

 

"Nii. Et ei täsä iha yksi olla, jos se nyy jotakuta lohrutta!"

Sunnuntaina tulee parannus. Meinaan Salo -cityn asioitten hoitoon. Jos tulee..

Sinä päätät! Päätät, jos olet salolainen!

   

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini