se oli sit siinä vai oliko?

Torstai 13.3.2014 klo 12.55


Kyllä minä maanantain valtuuston kokouksessa olin, mutta vain kokouksessa. Kun se päättyi, ryysäsin suoraan kotiin ja sänkyyn. Seuraava päivä menikin sitten nukkuessa ja särkylääkkeitä napsiessa. Vähän vielä eilenkin. Särkylääkkeistä en taida viel ihan helpolla irti päästäkään. Toivottavasti sentäs ennen vappua! Tai pääsiäistä! Nooh, toivos on hyvä elää..

Mitäs maanantaista?

No kaikilla tuntui olevan kova hinku puuttua sairaanhoitopiirin "veikkaus-lottokuponkiin", ts. piirin "kyllä" tai "ei" tai "ei ota kantaa" -ruutujen täyttämiseen "meitin omal" =salolaisella mielipiteellä.Yli kaksi tuntia asian kanssa kihnattiin ja äänestettiin. Ja taukoakin pidettiin.

Minua häiritsi se (kävin kyl puhujapöntösskin rutisemassa), että Salo vaatii ja patistaa. "Kaikille maakunnan asukkaille tulee tarjota yhdenvertaisia palveluita" tai "maakunnan tasolla tavoitteena tulee olla potilaiden ohjautuminen oikeaan hoitopaikkaan mahdollisimman aikaisessa vaiheessa." Noihin vastattiin, jotta kyllä. KylläKyllä meikäläinenkin, mutta ihan vaan kysyin ja ihmettelin miten näitä vaatimuksia, patistuksia esitetään muille, mutta sitten kun omia sopeuttamis-selviytymis-ym. ohjelmia laaditaan, niin toimitaan kaikkea muuta, mutta ei edellä mainituin ajatuksin.

Vielä lisää: sairaanhoidollisen palvelut järjestetään taloudellisesti ja laadullisesti nykyistä vakaammalle pohjalle, samoin tukipalvelut. Ja vielä: "Sairaanhoitopiirin tulee, kuten omistajakuntien käydä läpi kaikki yksittäiset toiminnot tarkasti läpi,miettiä niiden välttämättömyys tai laajuus tai yhteistoimintamahdollisuudet ja siten etsiä menoleikkausmahdollisuuksia."

Että näin. Jos vastaavia patistuksia kehtaa kaupunkilaisena tai luottamushenkilönä esittää Salo -cityn omiin selviytymissuunnitelmiin, lue palvelujen ja toimintojen supistusohjelmiin, niin eipä juur asioita esittelevät virkamiehet korviaan lopsauta. Selityksiä ja selvityksiä saavat luottamushenkilöt etsiä ja penkoa ihan itse. Jos osaavat ja pystyvät. Luotettavia kustannuslaskelmia ei anneta, vaikka pyydetty on, eikä anneta vertailuja esim. sellaisiin mitä jonkun palvelun supistus tai kokonaan lopetus tulee maksamaan toisaalla. Kokonaisuuden hahmottamisesta ei tunnu olevan hajuakaan tai pitäisikö todeta ihan suoraan, että eipä taida isolla osalla päättäjien joukosta enää olla edes haluja moiseen! Mennään vaan jökötetään jonossa kuin köyhän talon porsaat, työnnetään ongelmat Ro(u)skispenkaalle ja toivotaan, että kyllä se hajukin siitä sit joku päivä johonkin haihtuu! 

Timo Pohjola patisti sekä kaupungin johdon että luottamushenkilöhallinnon peilin eteen (SSS 11.3.2014). Olen samaa mieltä! Kyl se hyvää tekisis juu!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini