kene kukkarost?

Sunnuntai 30.3.2014 klo 14.13


Kenen kukkarosta isän ja äidin hoito?

 

Se on sitten nähty nyt. Ei haluta! Ei ole velvollisuutta!

Tällainen otsake nousi äsken silmiini: Vanhempien elättäminen ei suomalaisia kiinnosta!

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/vanhempien_elatus_tns-18254

TNS Gallup on tutkinut ja 83 prosenttia on vastannut. Vastanneiden ajatus näyttää olevan se, että aikuisilla lapsilla ei ole velvollisutta iäkkäiden vanhempiensa elättämiseen.

Yli 50 -vuotiaista vastustajia näyttää olleen lähes yhdeksän kymmenestä. Yllätys, ainakin minulle on se, että positiivisempia ovat olleet 15-24 -vuotiaat.

Onkohan kukaan ajatellut, että miksi juuri he?

Olisiko siihen vaikuttanut vielä kotona asuminen, se, että nämä nuoret näkevät kuka tai ketkä heistä huolta pitävät. Että ne on ne vanhemmat. Että se on vanhempien kukkaro, josta perheen asumiseen, olemiseen, elämiseen, arjen ja pyhän pyörittämiseen tarvittavat eurot kaivetaan.

Olisiko niin, että osalle näistä nuorista, arjen auttajia ovat olleet myös heidän isovanhempansa? Isovanhemmat ovat hoitaneet heitä heidän ollessa pieniä, isovanhemmat ovat kuljettaneet harrastuksiin vähän vanhempanakin, ehkä osallistuneet kustannuksiinkin, antaneet taskurahaa jne.

Olisiko niin, että nuoret ajattelevat ja pitävät itsestään selvyytenä, että kun heidän vanhempansa ja isovanhempansa ovat heille rakkaita ja tärkeitä, niin heistä välittäminen ja huolenpito on itsestään selvyys myös siinä vaiheessa, kun roolit keikahtavat toisin päin, siis silloin, kun isästä, äidistä, isoisästä tai isoäidistä tulee 24 -tuntisesti hoitoa ja huolenpitoa tarvitseva, sänkyyn autettava ja vaipotettava.

 

"En tier, tuli vaa miele.."

..

Blogi on Uudessa Suomessa:

http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/164495-kenen-kukkarosta-isan-ja-aidin-hoito#comment-2564570


Kommentit

30.3.2014 22.31  mäTaas

Lukekaapas viimeisestä Seurasta, miten kaupungeissa maksetaan asunnottomien ja hädänalaisten majoittamisesta. Yritys nimeltä Forenom Oy järjestää majoituksia ja kerää ilman kilpailuttamisia esim. Hesassa 60e/yö eli n. 1800 e kk:ssa. Majoitus järjestetään, koska laki määrää. Laki määrää myös vanhushoivan palveluasumisineen, mikäli tarvis, mutta toteutuuko se - ? Sopii kysyä ja epäillä. Tää ny meni asjan viärest mutt jurppii.

31.3.2014 0.03  Marjatta

Kertooko lehti, montako majoitusta tapahtuu per yö?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini