naimakaupoist

Maanantai 31.3.2014 klo 14.36


Marttilan ja Tarvasjoen mahdollinen "naimakauppa"

Syyskuussa 2012 kysyin täällä US -puheenvuorossa ”onks tiatto?”, tarkemmin: mistä löytyy vahva peruskunta?

Paikallislehtemme Salon Seudun Sanomat näyttää ainakin yhden löytäneen vai mitä pitää ajatella tästä uutisesta:

"Marttilan kunnanhallitus päättää maanantaina, tekeekö kunta liitosselvityksen kriisikunnaksi ajautuneen Tarvasjoen kanssa. Tarvasjoen vajaan kahdeksan miljoonan euron velat ovat olleet liitoskeskustelussa paljon esillä, mutta Marttilan kunnanjohtaja Carita Maisila ei pidä Tarvasjoen lainaa mahdottomana taakkana."

http://www.sss.fi/uutiset/612917.html

Kunnat.Net sivuilla kerrotaan, että kuntarakenteen kehittämisen tavoitteena on elinvoimainen, alueellisesti eheä ja yhdyskuntarakenteeltaan toimiva kuntarakenne.  

Nyt on pikkupakko ihmetellä, jotta mitenkähän tuohon tavoitteeseen päästään Marttilan ja Tarvasjoen mahdollisella naimakaupalla? Ja kuinka nopeasti?

Kuntaliitoskaupunki Salossa (1.1.2009­- ) ei olla vieläkään päässyt tästä tohon, vaikka tällaistakin mainosta aikanaan annettiin: Salo on enemmän!

Syyskuussa 2012 kaupunginjohtajamme totesi, että kuntaliitos jätti haavan, mutta

"Kun kuntaliitos on jo takana, voidaan Salossa keskittyä olennaiseen. Meidän ei tarvitse keskustella tässä tilanteessa kuntaliitosasioista, vaan voimme keskittyä suurimpiin ongelmiin eli uusien työpaikkojen luomiseen ja talouden tasapainottamiseen."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/53805-suome-suurin-kuntaliitos-salossa-kaupunginjohtaja-antti-rantakokko-myonsi-jatti-haavan

 

Haavan jätti juu. Viisi vuotta on kulunut. Enemmänkin.

Mitenkähän tätä suurSalon kehittymistä nyt kertoisi ja tapahtuneet tiivistäisi, ettei pahasti sanoisi? Onhan meillä selviytymissuunnitelmat sun muut strategiat ja visiot hyväksyttynä, mutta ei vaan synny säästöjä. 

Vanhustenhoito on jo melkein nollattu. Kaupunginhallituksen tuloskortti tavoittelee tilannetta, että laitospaikkojen määrä on alle keskiarvon. Eihän meiltä vanhukset loppuneet ole, eikä heidän hoidon tarpeensa, mutta ”säästösyihin” on hyvä vedota ja tarjota ei oota:

http://www.sss.fi/uutiset/605123.html

http://www.sss.fi/uutiset/600348.html

Nyt on vuorossa koulut:

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/601148/Salo+uhkaa+lakkauttaa+jopa+nelja+koulua

Henkilöstöäkään ei vähemmäksi saada, vaikka mitä tehtäisiin , on vaan päätöstä päätöksen päälle. Haaveet, että muutokset tuovat selkeää säästöä alkavat olla tätä luokkaa:

http://www.tapioarjo.com/?s=kommentoi&id=3699

 

 

Vuonna 2010  olin sitä mieltä, että ainakin meillä kuntaliitoksen hehkutetut edut jäivät saavuttamatta.

Samaa mieltä olen edelleen.

..

Em. juttu on täällä:

http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/164548-marttilan-ja-tarvasjoen-mahdollinen-naimakauppa#comment-2564847

 


Kommentit

31.3.2014 22.56  Marjatta

Salkkarin netissä on jo info:


Marttila ei selvitä liitosta Tarvasjoen kanssa

Salon Seudun Sanomat 31.3.2014 22:27:24

Marttila ei lähde selvittämään kuntaliitosta Tarvasjoen kanssa. Marttilan kunnanhallitus päätti maanantaina yksimielisesti, että tarkemman liitosselvityksen tekemistä ei aloiteta.

Kunnanhallitus hyväksyi kunnanjohtaja Carita Maisilan esityksen, jonka mukaan Marttilan ja Tarvasjoen liitoksen menestyksekäs toteutuminen ei vaikuta todennäköiseltä. Maisila sanoo, että Tarvasjoen kahdeksan miljoonan euron velka ja taseeseen kertynyt vajaan kahden miljoonan euron alijäämä olisivat liian raskaita kannettavia nyt, kun kuntien talouteen kohdistuu muitakin paineita.

Maisila kertoo myös valtiovarainministeriön virkamiesten suhtautuneen hyvin epäilevästi siihen, voiko kahden 2 000 asukkaan kunnan liitosta hyväksyä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini