hierttä vai?

Maanantai 14.4.2014 klo 23.56


Kaupunginhallituksen enemmistön toiminta hiertää Salossa

Salon Seudun Sanomat 14.4.2014 22:55:20

SDP, vasemmistoliitto ja vihreät moittivat Salon kaupunginhallituksen enemmistön ja kaupunginjohtaja Antti Rantakokon menettelyä lomautusasiassa. Hallituksen enemmistö kehotti viime viikolla kaupunginjohtajaa luopumaan henkilöstön lomautuksista kesken yt-neuvottelujen. Yt-neuvottelut päättyivät, ja kaupunki ilmoitti työnantajana, että lomautuksia ei tule.

Kaupunginhallitus hyväksyi neuvottelutuloksen eilen maanantaina. Saija Karnisto (sd.), Simo Paassilta (sd.), Leena Ahonen-Ojala (sd.), Marja Ruokonen (vas.) ja Eeva Koskinen (vihr.) liittivät päätöksen lausuman, jossa he arvostelevat hallituksen enemmistöä.

”Lomautusten peruminen on loistava lopputulos, mutta kaupunginhallituksen enemmistön menettelytapa on ollut hyvän hallinnon vastainen. Luottamushenkilöillä ei ole yksin eikä yhdessä oikeutta mennä ohjeistamaan virkamiestä ohi luottamustoimielimen, tässä tapauksessa kaupunginhallituksen päätöksen vastaisesti”, lausumassa todetaan.

Lausuman jättäneiden mielestä ”asia olisi pitänyt käyttää kaupunginhallituksen käsittelyssä ennen asiassa tapahtunutta ohjeistusta. Myöskään viranhaltijan ei kuulu mennä ottamaan ohjeita ohi voimassa olevien päätösten.”

http://www.sss.fi/uutiset/618835.html

 

No just juu.

En tier mitä sanosis"! Oikkias he kyl ova! Kaupunginjohtaja olisis saanu orotta, et tehrä päätös enssi! Olivak lakimiehe lomal ku eivä tommost vinkki antane?

Mut muute tähä voisis otta esil yks vanh ja mone kertta kerrottu sanont. Voisis päivitellä: "ku olis joskus jotta jossa, mutku ei ol koska mittä missä, mutku ainvaa!"

Ei sovi simmottis eikä sovi tämmöttis.

Mitäs jos pykättäis työryhmä? Ohjeistuksi miettimä.

..

Voitas tähä cityyn jotku esteellisyysohjeetki laatti. Mallii saa vaik Iisalmest! 

http://www.iisalmi.fi/loader.aspx?id=3232d69f-4dba-4f11-a243-344407ab77b3


Kommentit

15.4.2014 14.09  Liisa

Päätöstään on hyvä, mutta olis jo alunperinkin pitänyt päättää ettei lomautuksia tule. Lomautushan on vain ensiapua ei mikään pidempiaikainen ratkaisu. Taitaa olla pelko, että kansalaiset rupeaa penkomaan tarkemmin organisaatiouudistuksen perään, tuleeko siitä säästöjä. Eipä taida paljoa tulla sen verran on päälliköitä/esimiehiä nimitetty jos johonkin virkaan. Tietoja tippuu yksitellen ettei kukaan oikein enää pysy kärryillä kokonaisuudesta. Puheet on ollut suuria, mutta siihen se on tainnut sitten jäädäkin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini