umpkujas

Perjantai 7.11.2014 klo 11.09


On tämä käsittämätöntä tämä sote -uudistuksen eteneminen:

Helsingin Sanomien tietojen mukaan sote-uudistuksen perustuslailliset ongelmat ovat niin suuria, että uudistuksen eteneminen nyt vireillä olevan lakiesityksen pohjalta alkaa olla kyseenalaista.

Lakiesityksen perustuslaillisia kysymyksiä käsitellään torstaina 6. marraskuuta parlamentaarisessa työryhmässä. Lakiesitys pitäisi saada lopulliseen muotoonsa ensi viikolla, jotta se ehtisi eduskunnan käsittelyyn viimeistään joulukuun alkupuolella.

HS:n mukaan poliittinen tahto uudistuksen edistämiseksi on vahva kaikissa puolueissa, sillä yksikään puolue ei halua leimautua sote-uudistuksen kaatajaksi eduskuntavaalien kynnyksellä. Lehden mukaan kokoomus on perääntynyt vaatimuksissaan yksityisen palvelutuotannon aseman parantamisesta.

Perustuslailliset ongelmat liittyvät kuntien itsehallintoon. Perustuslain mukaan kuntien uusista tehtävistä säädetään lailla, mutta sote-laissa perustettavat viisi sote-aluetta antaisivat kunnille tehtäviä järjestämispäätöksellä.

http://kuntalehti.fi/kuntauutiset/sote/hs-sote-uudistus-umpikujassa/

Ja mikäs se tämä uutinen on:

Markku Blom jättää Rouskiksen hallituksen

Salon Seudun Sanomat 7.11.2014 07:09:49

Salolainen Markku Blom (kok.) eroaa jätehuoltoyhtiö Rouskiksen hallituksesta. Eron taustalla ovat Rouskiksen ja Turun seudun jätehuolto Oy:n fuusio sekä lounaisen Suomen jäteyhtiöiden hankintarenkaan kilpailutus, jonka seurauksena Ekokem aikoo rakentaa Saloon jätevoimalan.

Markku Blom sanoo, ettei vastustanut jätehuoltoyhtiöiden fuusiota. Hän toivoi kuitenkin, että yhdistymisen ohella olisi tutkittu perusteellisesti myös muita vaihtoehtoja.

Hankintarenkaan kilpailutuksen loppumetreillä Blom toivoi aikalisää ja selvitystä Ekokemin hankkeeseen liittyvistä riskeistä. Esitys ei saanut kannatusta.

Itsekin yrittäjänä toimiva Blom korostaa, että osakeyhtiön hallitus vastaa yhtiön taloudesta. Siksi hänen mielestään on tärkeää, että päätösten tueksi tehdään mahdollisimman perusteelliset selvitykset.

http://www.sss.fi/uutiset/697354.html


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini