kuka muistaa?

Torstai 29.1.2015 klo 23.51


Muistatkos tämmöisiä?

Kuntaliitos vuoden 2009 alussa antoi hyvän pohjan Salon kaupungin kehittämiselle. Kuntaliitoksen jälkeen tehtiin laajalla rintamalla uusi kaupunkistrategia, joka linjaa ja suuntaa kaupungin toimintaa tulevina vuosina. Strategia on löydettävissä osoitteesta: www.salo.fi/hallintojapaatoksenteko/visiojastrategia.

Kaupunkistrategian valmistumisen jälkeen jatkettiin kehittämistyötä johtamisjärjestelmähankkeen kanssa. Johtamisjärjestelmässä on kysymys Salon kaupungin tavasta toimia eli Salon mallista; ts. siitä, miten me asiat täällä yhdessä teemme.

Johtamisjärjestelmä kertoo sitä miten hyvää päätöksentekoa ja johtamista kaupungissa harjoitetaan, kuinka kaupunkikonsernia eli koko Saloa hallitaan, miten kaupungin palvelut saadaan tuotettua asiakaslähtöisesti, tehokkaasti ja joustavasti ja miten taloutta johdetaan ja hallitaan.

On myös hyvä muistaa, että Salon kaupunki (55 000 asukasta ja noin 3700 työntekijää) on niin iso yhteisö, että sen johtaminen ja hallinta ei suju itsestään, vaan vaatii järjestelmällistä ja harkittua johtamista ja asioiden hallintaa. Juuri tähän kohdistuukin johtamisjärjestelmän kehittäminen; luomme siinä oman salolaisen tavan toimia ja viedä tätä kaupunkia eteenpäin.

Prosessimaisen toiminnan hanke lähti liikkeelle tammikuussa 2010 ja se tähtää kaupungin palvelujen kehittämiseen; asiakaslähtöiseen, joustavaan ja kustannustehokkaaseen toimintaan. Kevään aikana määritellään ydinprosessit eli ne asiat, jotka strategisesti ovat kaupungin palveluissa kaikkein merkittävimpiä. Samalla koulutetaan ihmisiä laajemminkin prosessimaisen toiminnan oppeihin. Tavoitteena on saada aikaan joustavia palveluketjuja, joilla asiakkaan haluama palvelu pystytään tehokkaasti ja hallitusti toteuttamaan. Samalla tehdään keskeisiä palvelujakoskeva palvelustrategia, jossa haetaan parasta tapaa tuottaa palvelut nyt ja tulevaisuudessa.

- Kevään aikana tapahtuu todella paljon mielenkiintoisia asioita, kertoo kaupunginjohtaja Antti Rantakokko. Uskon, että jo tulevaan kesään mennessä nämä asiat johtavat joihinkin linjapäätöksiin, joilla kaupungin toimintaa viedään vahvasti eteenpäin, jatkaa Rantakokko.

http://www.salo.fi/attachements/2010-02-16T08-58-0489.pdf

..

On se muuten kumma juttu miten noita kaupunkitiedotteita pidetään esillä cityn syntymästä saakka http://www.salo.fi/linkit/salotietoa/viestintajamarkkinointi/viestinta/julkaisut/ ,mutta kaikki pöytäkirjat pysyvät näytillä vain yhden vuoden  http://salo.tjhosting.com/kokous/TELIMET.HTM

Nooh, siihen on seliseli. Kuntaliiton suositus.

"Kuntaliitto suosittaa, että pöytäkirjat pidetään netissä yhden vuoden ajan. Arviointikertomusten osalta on todennäköisesti noudatettu tätä suositusta. Asiaa selvitetään ja siitä annetaan tarkempi vastaus seuraavalla kyselytunnilla."

Tuollaisen taakse on helppo piiloutua, mutta-mutta kyllä se poistaa infon saannin kaupunkilaisilta. Onneksi edes tarkastuslautakunta on nyt framilla! Oman jankutuksensa sekin kyl vaati http://www.salo.fi/attachements/2014-06-10T08-19-5570.pdf .

"Arviointikertomuksille on varattu tila kaupungin kotisivuilla. Sivuille on julkistettu yhden vuoden arviointikertomus kerrallaan. Tämä menettely perustui väärinkäsitykseen levytilan riittävyydestä. Teknistä estettä useamman vuoden arviointikertomusten pitämiseen kotisivuilla ei kuitenkaan ole. Pöytäkirjojen osalta noudatetaan kuntaliiton suositusta, että vain yhden vuoden pöytäkirjat ovat netissä. Tämä suositus ei kuitenkaan koske arviointikertomuksia. Nyt arvioinnit, väliarvioinnit ja vastineet löytyvät kotisivuilta vuosilta 2009 alkaen."

..

Ai niin, joku sääntö varmaan tässäkin: http://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2015/01/27/1838 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini