oli oli

Maanantai 18.5.2015 klo 22.10


Tarkkasilmäiset asialla.

JuuJuu: oli meillä tänään valtuuston kokous.

Kaupunginvaltuuston kokous 18.5.

(18.5.) Salon kaupunginvaltuuston kokous alkaa ma 18.5. klo 18 valtuustosali Tammessa. Voite seurata kokousta suorana tämän videolinkin kautta ja esityslista löytyy täältä.

Esityslista ei pituudella ollut pilattu, joten eipä tuo kokoustaminen kauaa aikaa kestänyt. Olisi varmaan edennyt vieläkin nopeammin, ellen minä olisi ollut jarruna. Kolme kertaa kävin puhujapöntössä. Mussuttamassa. 

Salon hyvinvointitilinpito 2014 oli ja on ihan ok raportti ja  annan raportin laatijalle kauniin kiitoksen tekemästään työstä, vaikka jonkunsortin arvosteluakin pudottelin. Myös kaupungin työtätekevä henkilöstö ansaitsee  ison kiitoksen menneestä vuodesta.

Kokonaisuutena ottaen kaupungin hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tilanne kyllä huolestuttaa. Muistutin syksystä 2010. Silloin terveyden edistämisen politiikkaohjelma myönsi kaupungillemme TERVE kunta -palkinnon. Se oli osoituksena toiminnan pitkäjänteisyydestä, rakenteista, johtamisjärjestelmästä sekä aktiivisesta kehittämisotteesta. 

Nyt ei taida enää olla jäljellä kuin aktiivinen kehittämisote, krooniset sopeuttamisohjelmat, jotka mennen tullen lyövät korvapuusteja kaupungin perustehtävälle. 

Tehty hyvinvointiraportti täyttää nk. lain kirjaimen, mutta täyttääkö sen antama tieto, selvitys kaupunkilaistemme ajatukset hyvin voimisesta, siis siitä mitä kaupungin perustehtävänä mainostetaan: täällä on hyvä asua, elää ja yrittää. Sitä  varmaan kannattais jonkun verran miettiä.

Uusimman sopeuttamisohjelman koulut -kohta nyt ainakin osaa kaupunkilaisista harmittaa.

Mistäs minä vielä?

No juu tästä: Määrärahaylityksen myöntäminen vuoden 2014 talousarvioon.

Voi pyhä jysäys taas. Tätä tämänpäiväistä ylitysesitystä odotin jo maaliskuun kokoukseen. Ei tullut, tuli huhtikuun kokoukseen ja muistamme miten siinä kävi. Tänään osattiin sentään pyytää oikein, siis että ylitetään, mutta kyllä ajankohta on täysin väärä. Samalla kun joudumme hyväksymään ylityksen, niin samalla hyväksymme virkamiesten menettelyn, että se on se ja sama miten ja milloin valtuutetuille asiat esitellään.

Ja sitten vielä kolmas kerta korkojen kopinaa (mulla oli tanssikorkkarit jalas ja ne vähän kopisevat, kun pönttöön kävelin). Oli asiakohta Maaliskuun 2015 kuukausiraportti . Sen seliteosasta löytyy tällaista tekstiä:

Valmisteilla oleva sopeuttamisohjelma lähtee siitä, että tuottojen ja kulujen osalta talousarviossa pysytään. Tällä hetkellä näyttää siltä, että määrärahat eivät kaikilta osin tule riittämään. Lisätalousarvion tarvetta harkitaan. Tavoitteena on löytää lisämäärärahoja vastaavat säästöt budjetin sisältä. 

Suomusjärvellä sopeuttamisohjelman kuntakuulemistilaisuudessa 12.5.2015 tarkastuslautakuntalainen Terttu Ryyppö epäili, että talouden tasapainottaminen ei tässä kaupungissa vuoteen 2018 mennessä onnistu. Samaa epäilen minäkin. Miten se onnistuu, jos vuodesta toiseen edetään em. väliaikatiedoin? 

Tässä asiassa Vesihuoltolaitoksen toiminta-alueen määrittäminen, Kaukolan-Tuohitun-Ylikulman jätevesiosuuskunta äänestettiin. Kaupunginhallituksen ehdotus oli

että kaupunginvaltuusto hyväksyy Kaukolan-Tuohitun-Ylikulman jätevesiosuuskunnan toiminta-alueen ehdotuksena ja julkisesti nähtävillä olleiden 16.12.2014 päivättyjen asiakirjojen "Salon kaupunki vesihuoltolaitosten toiminta-alueet vedenjakelu, viemäröinti" ja toiminta-aluekartta "Salon kaupunki Kaukolan-Tuohitun-Ylikulman jätevesiosuuskunnan toiminta-alue" muodossa rajattuna kuitenkin vain pohjavesialueille.

Kaupunginhallituksen esitys sai ääniä 35, vastaan 15, poissa 1. Olin kaupunginhallituksen ehdotuksen kannalla.

 

..

Huomenna olisi muuten vielä kuntakuulemistilaisuus. Se viimeinen!

Lähde Perniöön (Perniön yhteiskoulu, klo 18-), jos haluat jotain Sinäkin sanoa! 

Tai ota kantaa !

..

1.6.2015 valtuusto taas päättää. Mitä sitten päättääkin!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini