Jos minä laukasen

Sunnuntai 17.9.2017 klo 21.51


Kiva tämmöstä on nyt mennä kehumaan, kun näytökset ovat jo ohi. Mutta kehunpa kuiteski.

Ehtoon edellä kävin katsomassa Muurlan kotiseutuyhdistyksen viimeisimmän aikaansaannoksen.Teatteritaiteen ohjaaja Sarika Lipasti on historiatietojen perusteella käsikirjoittanut pienoisnäytelmän, joka kertoo, kuvaa tapahtumia itsenäisen Suomen Muurlasta vuosina 1917-18.  

Näytelmän esitys, sen katsominen ei sit ollut mitään normaalia penkissä istumista. Ihan alussa ja lopussa kyllä istuttiin Seuralan salissa, mutta muutoin katsojat kulkivat sinne minne näyttelijätkin. Käveltiin Seuralan pihalta Nikulan pihalle, sitten edettiin entisen kunnantalon ja kirkon pihalle, sitten Muurlan Opiston ja lopuksi palattiin lähtöpaikkaan. Ja sisälle.  

Tuokiokuvat työväestön ja nk. omistavan luokan sisällissodasta olivat kyllä vaikuttavia. Ei voi muuta kuin hattua nostaa ja kiittää näytelmän käsikirjoittajaa ja näyttelijäkaartia hienosta esityksestä. Minäkin, paljasjalkainen muurlalainen sain tietooni aimo annoksen sellaista Muurlan historiaa, josta en ihmeemmin ollut tietoinen. Ja miks olisinkaan? Esimerkiksi isäni (kuollut 1987) on ollut noihin aikoihin vain 1 -vuotias.

Niin. Kuusi esitystä, mutta ne menivät jo. Seuraavaa näytelmää odoteltaessa.. 


Jos minä laukasen - Muurlan kirkokonkylällä liikkuva näytelmä tapahtumista Muurlassa 1917 - 18

SuomiFinland100-banneri_valkoinen_RGB_790x444.jpg

Jos minä laukasen - tapahtumia itsenäisen Suomen Muurlassa vuosina 1917-18, on osa virallista Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaa. Näytelmällä Muurlan kotiseutuyhdistys haluaa kunnioittaa 100-vuotiasta isänmaatamme ja tuoda esille kotiseudun historiaa draaman keinoin.

Teatteritaiteen ohjaaja Sarika Lipasti on dramatisoinut historiatietojen perusteella kirkonkylällä liikkuvan pienoisnäytelmän. Näytelmä koostuu useasta kohtauksesta, jotka esitetään pääosin alkuperäisillä paikoillaan Seuralan, entisen kunnantalon, Muurlan kirkon ja Muurlan Opiston maisemissa. Näytelmän aloitus- ja lopetuspaikkana toimii Seurala (Seuralantie 6).

NÄYTELMÄN ESITYSAJAT:

LA 9.9 KLO 16.00 (ensi-ilta)

SU 10.9 KLO 15.00 ja KLO 17.00

TI 12.9 KLO 18.00

SU 17.9 KLO 15.00 ja KLO 17.00

 

   


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini