pp = paviljonki ja parkkipaikat

Perjantai 24.11.2017 klo 19.33


Salolaista keskustelua ajankohtaisista asioista ja tapahtumista. Tällaiseksi minä sen koen: "Ku olis joskus jotta jossa, mutku ei ol koska mittä missä, mutku ain vaa!" Pikkulikkana minä tuon opin. Jossain kuulin.

Nooh, tuota ei välttämättä ymmärrä muuta kuin täkäläinen, mutta onko tarpeenkaan? Täkäläinen ongelmahan tämä tässä. On ollut framilla jo jonkun aikaa. Nimittäin Länsirannan alueella asemakaavan muutos, paviljonkiravintola ja sen kylkiäisenä parkkipaikat. Uutisoinin osalta tässä viimeisimmät:

Salon keskustaan suunniteltu paviljonkiravintola pysähtyi lautakuntakäsittelyyn. Kaupunkikehityslautakunta päätti yksimielisesti, että ravintolan vaatima kaavamuutos valmistellaan uudelleen.

http://www.sss.fi/2017/11/hankala-paviljonki/

Salon kaupunkikehityslautakunta on palauttanut Länsirantaan suunnitellun paviljonkiravintolan kaavamuutoksen uudelleen valmisteltavaksi. Päätös oli yksimielinen.

http://www.sss.fi/2017/11/paviljonkiravintolan-kaava-seisahtui/

Asiasta oli facebookissakin, sen Salo foorumilla, eilen hetken aikaa melkoinen tohkaaminen. Välillä tuli sellainen olo (kun keskusteluja luki), että tämän viimeisimmän kaupunkikehityslautakunnan päätöksen olisi kokoomus/Mika Hjelt väen väkisin runnonut läpi ja että muut lautakuntalaiset olisivat siihen ihan vaan kiltisti sanoneet, jotta aamen.

Mutta mutta: ei se noin mennyt!

Tapoihini ei kuulu, että kertoilen kokousten kulkuja. Valtuuston kokous on julkinen ja se videoidaan, joten sen kulusta voi mussuttaa, jos aihetta löytää, vaikka mitä. Kaupunkikehityslautakunnan kokoontuminen ei ole julkinen, joten kokouksen kulusta on luettavissa/infottavissa jälkikäteen vain se, mitä pöytäkirjaan tulee kirjatuksi. 

Ensi viikolla pöytäkirja julkistuu, mutta voin minä tähän nyt sentäs jotain juoruta. Voin kertoa sen, mitä olen paviljonki- ja kaava-asiaa esille nostaneiden ihmisten kanssa muutoinkin puhunut. Jo jonkin aikaa.

Minun silmissäni suunniteltu paviljonki on ruma. Mutta minkäs teet, jos se on viimeisintä, uusinta uutta, sellaista, jota tämän päivän kaupunkikuvaan pitää istuttaa, että city olisi moderni ja eteenpäin menevä. Ruma pytinki, mutta se on ilmeisesti vain minun mielipiteeni.

Toiseks. Mun mielestä se ajateltu väärälle puolelle jokea! Se paviljonki. On Rikalassakin jonkunlainen kesäterassi, mutta onks siellä ruuhkaksi asti ihmisiä näkynyt? Kun ehtoolla aurinko laskee, niin kylmällä puolella jokeahan se paikka on. Niin tulee paviljonkikin olemaan. Jos se ylipäätään joku päivä aiotulle alueelle ilmestyy.

Kolmas murheenkryyni on parkkipaikat. Saan melkein jo hipulin, kun joku kehtaakin toohottaa, että Salossa parkkipaikat ovat piukilla. Ne, joitten mielestä niin on, eivät ilmeisesti koskaan asioi Turussa, Tampereella tai Helsingissä. Jos noihin kaupunkeihin menet, niin joudut suhtkoht tarkkaan etukäteen miettimään, mihin autosi parkkeeraat. Ja jos paikan löydät, niin se maksaa. Jopa TYKSin piha-alueelle parkkeeraaminen. Eikä siellä mihinkään ulko-oven eteen pääse. Ei tule kuuloonkaan omalla autolla liikkuvalle.

21.11.2017 kokouksessa mietittiin, ehdotettiin, keskusteltiin kaavasta ja paviljongista ja parkkipaikoista monin eri vaihtoehdoin. Lopullinen päätös oli melkoisen keskustelutuokion ja kihnaamisen tulos. Mutta oli kyl yksimielinen. 

Niin monta kertaa on jo ilmaan heitetty (minäkin kokouksessa), miksei se paviljonki voisi olla "toispual jokke", esim. Tykkipuiston alueella. Olisi sit aurinkoisemmalla puolellakin. Mutku EI. Kaavoituksen kanssa ei voi niin vaan vekslata. Teoriassa toki voi tehdä melkein mitä vaan, mutta kun on kyse kaavoituksesta, niin se etenee ihan omia teitään:

http://www.salo.fi/asuminenjaymparisto/kaavoitus/

Palaan alkuun. Mennään tämmöttis vaan ja ihmetellään ja harmitellaan: "Ku olis joskus jotta jossa, mutku ei ol koska mittä missä, mutku ain vaa!"

Kyllä se paviljonkikin joku päivä johonkin päätökseensä päätyy.

..

Jos minulla olisi valtaa, niin minä teettäisin kirjastorakennuksen arkkitehtuuria matkivan rakennuksen paviljongiksi ja paikaksi ottaisin Tykkipuiston. Se olis makee juttu mun silmissä. En tykkää lasipalatseista. Kasvihuone minulle niistä mieleen tulee. Jos olis valtaa, niin toisenkin jutun Salo -cityssä toteuttaisin. Kieltäisin parkkipaikkojen puutteesta puhumisen!

  Hyvää viikonloppua Ystävät!


Kommentit

24.11.2017 21.30  Maalla asuva kaupungissa kävijä

Mitä varten pytingin pitäis olla moderni ja nykyaikainen. Mielestäni liian paljon lasia ja ehdottomasti väärällä puolella jokea. Kirjasto on tosi kaunis ja sulautuu kaupunkikuvaan hienosti, miksikä mallia ei voisi ottaa siitä. Lasiseinät aiheuttavat lisäksi sen, että linnut törmäilevät seiniin!
Sit vielä, kyllä Salossa parkkipaikkoja riittää ja aivan lähelle kauppoja pääsee keskustassakin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini