päivän uutinen: vihreää valoa

Perjantai 15.12.2017 klo 14.21


Eduskunta on antanut vihreää valoa ruokakauppojen alkoholijuomien prosenttirajan korotukselle. Asia menee kuitenkin vielä suuren valiokunnan käsittelyyn. Äänestys oli jännittävä.

Hallituksen esityksen, eli 5,5 prosentin rajan, kohtalosta äänestettiin kahdesti eli kahden lakipykälän kohdalla. Ratkaiseva ensimmäisen kohdan äänestys päättyi korotuksen kannattajien voittoon äänin 98-94. Toisessa äänestyksessä korotuksen puolesta äänesti 102 kansanedustajaa ja vastaan 89.

Suuren valiokunnan kokous alkaa välittömästi täysistunnon jälkeen. Täysistunto kokoontuu uudelleen heti suuren valiokunnan kokouksen jälkeen valiokunnasta saadun tuloksen pohjalta.

Jos ei muuta, niin piukan piukkaa äänestämistä ainakin ollut on. Jotain hyvääkin. No ainakin olevinas: nelosolut tulee ruokakauppojen hyllyille.

Meikäläinen, joka ei ole oppinut olutta juomaan, ei edes opiskeluaikana, ei tuosta uutisesta kovin paljon kostu, mutta uutinen itsessään, sitä kyllä jäin ja jään miettimään. Onko tämä sellainen asia, joka Suomessa saadaan "iha ite" päättää? Ei siis olla EU:n talutushihnassa.

Nyt minuun iski varmaan tyhmä -vaihde päälle, kun en tuollaista tiedä. Kuka kertoisi minulle? 


Kommentit

15.12.2017 15.12  Marjatta

Nyt tiedän. En todellakaan muistanut tämmöstä:

Pekka Lukkala
15.12.2017 14:41
Suomen sopimukseen Euroopan unioniin liittyessään sisällytettiin mahdollisuus säilyttää Alkon monopoli. Joten tästä asiasta Suomi päättää täysin itsenäisesti.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/247658-nelosolut-kaupan-hyllyille?ref=poiminnat


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini