piänt sanailuu

Maanantai 5.2.2018 klo 22.46


Pientä sanailua, välillä vähän kinaamistakin.
Semmosta oli ilmassa tämän iltaisessa valtuuston kokouksessa ainakin esityslistan kohdassa 10:

Kävin puhujapöntössä kiittämässä kaupunginhallitusta valtuustolle annetusta ehdotuksesta 
Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto päättää, että kaupunkitiedote ilmestyy syksyllä 2018 kahden (2) suunnitellun kerran sijasta kolme (3) kertaa, ja että kaupunginhallitus käsittelee syksyllä talousarviovalmistelun yhteydessä kaupunkitiedotteen ilmestymiskertoja ja tuotantotapaa vuonna 2019, ja samalla katsotaan valtuustoaloite loppuun käsitellyksi.

.. että hallitus oli asiaa miettinyt moneltakin kantilta ja että vieläkin miettivät, kun 2019 talousarviota laaditaan.

Sitten se alkoi. Minun jälkeeni puhujapönttöön meni valtuutettu Arttu Karhulahti. Mies antoi minulle pauhuja. Ei saisi enää tehdä aloitetta asiasta, jonka valtuusto on jo päättänyt. 

Jaa-a. Puolesta ja vastaan sanomista siitä sitten tuli. Harmi, että kokousta ei tänään videoitu. Olisi ollut mielenkiintoista kuunneltavaa.  

Olen monena vuonna nostanut esille kaupunkitiedotteen, sen tärkeyden, kaikilla kun sitä nettiyhteyttä ei ole. Jos valtuutettu Karhulahti olisi 27.11.2017 pidetyn TA -kokouksen jälkeen saanut saman verran kuin minä yhteydenottoja tehdystä päätöksestä - kaupunkitiedotteen supistaminen koettiin epäoikeudenmukaiseksi ja vääräksi - niin eiköhön Arttukin olisi asiaan uudemman kerran palannut. 

Minä en enää palaa. Olen tämän asian eteen voitavani tehnyt. Nyt on kaupunkitiedotetta ilmoituskanavana käyttävien yhdistysten ja jörjestöjen, miksei myös yksittäisten kaupunkilaisten vuoro. Kehotin ja kehotan ottamaan yhteyttä esim. kaupunginhallituksen jäseniin. Nyt jos koskaan on tarpeen kertoa, onko kaupunkitiedote tarpeellinen vai ei ja jos on, niin montako kertaa vuoden aikana sen toivotaan ilmestyvän.

Kaavoituksen tilanne puhututti myös. Siinä olen prisiis samaa mieltä valtuutettu Karhulahden kanssa. Kaavoitus ei nyt sillä tavalla toimi kuin mitä pitäisi.

Valtuutettu Jaana Haapasalo olisi halunnut poistaa kaavoituskatsauksesta kaupunginhallituksen lisäämän kohdan, kohdan, joka mahdollistaa jätevoimalan rakentamisen.

Ensin todettiin, että tällaista ehdotusta ei voi tehdä, koska kyseessä oli valtuustolle tiedoksi annettu asia. Sitten pähkäiltiin voiko Jaanan esityksen ottaa pykälään esim. toivomuspontena ja kun ei oltu varmoja oliko se oikein vai väärin, ja kun esitykselle kannatuskin tuli, niin siitä päätettiin äänestää. Jaanan toivomus ei toteutunut.

Kokous ei pitkä ollut, mutta mitähän mahtoi paikalla istunut nuorisovaltuusto (paikalla kuulemma kaikki) meidän valtuutettujen touhuista ajatella. Lähinnä siitä sanailusta. Kinailustakin. Nooh, toisaalta hyvä, että emme ihan kumileimasimilta näyttäneet, vaikka sellaiseksi valtuuston työskentely pääsääntöisesti käytännössä koetaan. Asiathan ovat jo muualla läpikäydyt, jotkut moneen kertaan, eli lautakunnissa ja kaupunginhallituksessa. 

Seuraavaa kokousta odottelen. Värikkyyttä ja vaihtoehtoja. Ja kevätkin tulee!

"Jes! Eiku ettenpäi!!"

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini