tietovuotoa odoteltaessa

Keskiviikko 11.4.2018 klo 13.00


Sote-suomalaisten yksityisyys ja yhdenvertaisuus

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko on kuvannut sote -uudistuksen valinnanvapautta hunajapurkiksi. Kansi avattiin lokakuussa 2017. Heti perään tuli ministerin suulla kuitenkin varmennus, että ei sitä niin vaan avata. Hallitus on se, joka toimii kannen vartijana. Tuli vielä toinenkin varmistus, edelleen ministerin suulla: Haluan pitää huolen, ettei hunajapurkkia käydä tahmaisin sormin tyhjentämässä kerralla.

Hallitus on nyt sitten päässyt niin pitkälle, että on ottanut hanskat käteen ja työstänyt käyttöohjeet hunajapurkkiinsa vai millaiseksi pitää ymmärtää uusin uutinen, tämä, joka kertoo, että meidät sote-suomalaiset pisteytetään. Meidät arvioidaan sen mukaan, miten paljon todennäköisesti rasitamme terveydenhuoltoa.

Asmo Maanselkä nostaa esille huolen. Hän toteaa mm., että valinnanvapauden kylkiäisenä menetämme yksityisyytemme.

Ei todellakaan mikään aiheeton huoli. Pakko tässä on nyt tietyn ikäisenä (iäkäs tai vanhahko), juuri pisteytettynä sote-suomalaisena (monisairas, vaikka ei juuri nyt) ääneen kailottaa: onko hallitus kadottanut viimeisenkin maalaisjärkinystyränsä? 

Eikö hallitus seuraa aikaansa?

Eikö hallitus näe tässä tietovuotojen luvatussa maailmassa, että on vain ajan kysymys, kun julki tullut pisteytyslista on meidän kaikkien nähtävänä? 

Niin vielä. Missä on se sote -uudistuksen yks luvattu, se suuri lupaus? Missä on sote-suomalaisten yhdenvertaisuus? Tässä pisteytyslistassako?

http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/253660-sote-suomalaisten-yksityisyys-ja-yhdenvertaisuus


Kommentit

11.4.2018 16.16  MäTaasTämmösT

Ilmeisesti sotkeentuvat omaan sote-näppäryyteensä, mutta toivottavasti ennenkuin laki on nuijittu voimaan! Kyllä turvattomaksi alkaa olonsa tuntemaan, ku noi vuodet vierii nykyään nopeammin kuin ennen ja samalla sitä ikääkin karttuu. Pelottaa, ett se avuttomuus jo vaanii jossaki. Mitä mä sitt tee! Aapuvaa!!!!

13.4.2018 14.32  Marjatta

Ministeri Saarikon selitykselle en pisteitä anna:

https://www.youtube.com/watch?v=z88ICrxsy5Q&feature=youtu.be

Uutisissakin oli joku infon pätkä. En ymmärrä, miksvarten arvon rouva ministeri viel huutaa, kun noita infojansa latelee!!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini