hyvinvointipiste

Perjantai 13.4.2018 klo 14:09


Salo.fi -sähköpostiini on ilmestynyt kutsu:

Hyvinvointipiste avautuu

Avaamme maanantaina 16.4.2018 kello 10.00 Salon kauppakeskus Linjurin toiseen kerrokseen kaupungin hyvinvointipisteen. Hyvinvointipisteessä on mahdollisuus ilman ajanvarausta keskustella terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä asioista terveydenhoitajan kanssa. Toiminnassa on mukana myös kaupungin ja vapaaehtoisjärjestöjen muita asiantuntijoita.

Virallinen avaus tapahtuu kello 12.00. Avauksen suorittavat apulaiskaupunginjohtaja Jari Niemelä sekä kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saija Karnisto.

Hyvinvointipiste on avoinna ma, ke ja pe kello 10 - 12.30 ja 13 - 16 sekä ti ja to kello 10 - 12.30 ja 13 - 18. Lisäksi piste palvelee joka kuukauden kolmantena lauantaina klo 10 - 14.

Avajaispäivänä on kahvitarjoilu.

Olette tervetullut tutustumaan toimintaamme myös muina päivinä hyvinvointipisteen aukioloaikana. Kerromme mielellämme toiminnastamme ja kuuntelemme toiveita sekä kehittämisehdotuksia.

Tervetuloa!

Kaisa Nissinen-Paatsamala

Terveyspalveluiden johtaja

..

Kait tuota tälläkin sivulla jo nyt "mainostaa" voi. Tuskin kotisivujeni kautta tätä tietoa niin paljon leviää, että Linjuri ruuhkautuu!

Em. hyvinvointipisteen tulo on julkinen juttu ja toivottavasti toimintana sellainen, että sitä myös ruvetaan käyttämään!

Paikka paikkana on ainakin minun silmissäni ok. Sensijaan vanhuspalveluiden ikäkeskuspaikat (jonkun sortin hyvinvointipisteitä nekin) eivät ole. Vai kertoisiko joku, millä konstein, millaisin kulkuneuvoin noihin paikkoihin suunnistaa esim. Suomusjärven, Kuusjoen, Kiikalan, Särkisalon perällä asuva ikäihminen???

 

http://www.salo.fi/sosiaalijaterveyspalvelut/vanhuspalvelut/ikakeskutoiminta/

Ikäkeskustoiminta

Majakka ja Reimari ovat neuvontapisteitä, jotka tarjoavat ikäihmisille ja heidän omaisilleen toimintaa, tukea, neuvontaa ja yhdessäoloa. Ikäkeskus Majakka sijaitsee Halikossa Koivulehdon alakerrassa. Tilassa on käytössä induktiosilmukka. Ikäkeskus Reimari sijaitsee Perniössä, Perniön palvelukeskuksen yhteydessä.

Ikäkeskuksien tehtävänä on salolaisten ikäihmisten hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen sekä kotona selviytymisen tukeminen monipuolisten toimintojen avulla. Ikäkeskukset järjestävät toimintaa yhdessä vapaaehtoistoimijoiden ja yhdistysten kanssa. Lisätietoja ryhmistä, tapahtumista ja liikuntamahdollisuuksista saat Ikäkeskuksien ilmoitustauluilta, Salon kaupunkitiedotteesta sekä www.salonikainfo.fisivuilta.

Esimerkkejä toiminnasta:

  • liikuntaryhmiä
  • kädentaitoryhmiä, tarina-, runo- ja lukupiirejä
  • ohjelmallisia iltapäiviä
  • avoin kuntosalin käyttömahdollisuus (Halikko)
  • maksullinen lounasruokailumahdollisuus arkisin (Perniö)

..

Muutaman kerran olen kuullut, että juu, tämä ikäkeskustoiminta on lakisääteistä. Ei pidä paikkaansa. Neuvontaa kyllä pitää antaa, mutta ei se tällaista salolaista suureellisuutta ikäkeskusten nimellä vaadi. Vai löydätkö ohjeen tapaista esim. näiltä sivuilta:

https://www.kuntaliitto.fi/asiantuntijapalvelut/sosiaali-ja-terveysasiat/sosiaalihuolto/iakkaiden-palvelut 

Löytyy vain tämä:

Hyvinvointia edistävät palvelut

Ikääntyneelle väestölle on tarjottava neuvontapalveluja ja riskiryhmille terveystarkastuksia, vastaanottoja tai kotikäyntejä.

..

Jos jossain olisi hyvä paikka ikäkeskukselle, niin Linjurissa sekin. Ja mielellään vielä niin, että se on tässä samassa tai ihan likellä maanantaina avattavan terveyspalvelujen toimipisteen kanssa. Onhan siellä Linjurissa nyt tilaa!

Tämä vanhuspalveluiden selite: Ikäkeskuksien tehtävänä on salolaisten ikäihmisten hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen sekä kotona selviytymisen tukeminen monipuolisten toimintojen avulla. Ikäkeskukset järjestävät toimintaa yhdessä vapaaehtoistoimijoiden ja yhdistysten kanssa. on täysin turhanpäiväistä hehkutusta.

Jos edes hetken mietimme sitä paljon puhuttua asiakaslähtöisyyttä tai toista yhtä paljon, yhtä usein hoettavaa sanaa, nimittäin yhdenvertaisuutta, niin kyllä salolaisen ikäihmisen hyvinvointipiste, jos se Halikosta tai Perniöstä hakea täytyy, niin kyllä se on yhtä tyhjän kanssa!

Maanantain 16.4.2018 valtuuston kokoukseen olen jo maaliskuun puolella lähettänyt aloitteen vanhustemme ruokailusta. Seuraavaksi pitää vissiin vääntää aloitetta hyvinvointipisteiden toiminnasta.


Kommentit

13.4.2018 16:52  MäTaaS

Olen moneen paikkaan/kyselyyn laittanut ehdotuksena, e t t ä edes kerran kuussa jokaisesta liitoskunnasta vuorollaan ( 2 - 3 kunnan alueelta/viikko) päästäisiin Halikon toimintakeskuksen palveluista/ohjelmista osalliseksi vuoronperään. Kaupunki järjestäisi pikku-bussin, joka keräilisi halukkaat mukaan. Muutaman euron toki kyydistä maksaisimmekin, jos näin tehtäisiin. Hyvinvointipiste on myös tervetullut, kunhan vain opimme käymään siinä.

13.4.2018 18:46  Marjatta

Hyvä ehdotus. Eikä edes millään tavalla liikaa pyydetty.

Tuota Linjurin pistettä ajattelin sellaisille, jotka nyt jollain menopelillä täältä maalta (linja-autollakin) Plaza-Linjuri -alueelle suunnistavat. Sitten on sellaisia omalla autolla kulkevia, jotka ottavat mukaansa huonosti liikkuvan naapurinsakin.

Kyllä moni iäkäs tykkäis, kun saisi esim. terveydenhoitajan kanssa jutella. Ei kaikkiin vaivoihin lääkäriä tarvita. Samaan reissuun sopisi vanhuspalvelutyöntekijän tapaaminen. Ei tarvittaisi välttämättä erillistä kotikäyntiä, kun työntekijä näkisi omin silmin kotiinsa apua pyytävän kunnon.

Ei vanha jaksa mielettömiä matkoja kävellä. Esim. postin siirto pois Linjurin alueelta oli ihan tyhmää! Postin siirto ei ole kaupungin vika tai päättämä asia, kunhan nyt esimerkkinä vain esiin nostan.

Välillä tuntuu siltä, että kukaan ei katso asioita maalaisjärkisesti koko kokonaisuuden kannalta.

Sanoja asiakaslähtöisyys ja yhdenvertaisuus saa niitäkin ihmetellä. Mitä ne ihan oikeasti esim. iäkkään ihmisen kohdalla (kaukana cityn keskustasta asuva) tarkoittavat? Ei ainakaan sitä, että palvelut olisivat samat kuin keskustassa asuvalla. Ja silti annetaan ymmärtää, että asu kotonas vaan!

17.4.2018 18:21  MääVaa

Kaupunki järjesti Paikkurien päätepaikaks Linjurin. Niillä kulkijoille olis ollu varmaan Posti, päivittäisruokakauppa ja miksei - se pullokauppakin-. Anttilaa kaupungilla kulkevien kanssa kaipaillaan, kun City-Tokmanni ei sitä korvaa. On liian ahdaskin. Ei näit asjoi millään ranta-paviljongill ol korjattu.

19.4.2018 14:30  Marjatta

JuuEi. Yks rantapaviljonki ei Salon keskustan kulahtanutta ilmettä kohenna. Jossain vaiheessa kirjoitin tänne, että paviljongista tulee Kastuntalo kakkonen. En pahemmin väärässä ollut!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini