saako esittää?

Tiistai 5.6.2018 klo 14.29


Vähän oli pientä keskustelun poikasta viime kaup.keh.ltk -kokouksessa.

Että saako sitä esittää asioita kokoukselle ja jos saa niin mitä? Suora yhteys mieltä vaivaavista asioista pitäisi esittää suoraan asiaa hoitaville virkamiehille tai -naisille. Olisi nopein tapa. Se oli muutaman mielipide.

Kyllä, kyllä. Varmaan näin olisikin parempi.

Mutta. Tuo ei nyt oikein pelitä Salossa. Palautekin pitäisi saada. Siis siitä, mitä asioiden eteen on tehty tai tehdään.

Jos täällä, tässä cityssä arvostellaan, arvioidaan tai keskustellaan siitä, mitä ylipäätään saa kaupunkiin päin esittää esim. aloitteina, niin kannattaa avata esim. tästä nämä muutamat linkit:

https://www.hel.fi/static/public/apk/venemmau/66B95366-63EE-4E23-8866-CE8C8A48C999/Liite.pdf

http://www.turku.fi/paatoksenteko/kaupunginvaltuusto/aloite/hae/1603793

http://www.turku.fi/paatoksenteko/kaupunginvaltuusto/aloite/hae/1618104

https://www.hel.fi/static/public/apk/muttisam/C26673F4-CBB9-4A62-AC26-BCE7D3AC7FE4/Liite.pdf

Nuo ovat sentäs Turkua ja Helsinkiä!!

Minä toivoin tarkennusta ja selvennöstä näihin alla oleviin ja kun ne julkisesti nyt esillä ovat, odotan, että niihin myös julkinen vastaus saadaan. Ei mitään tällaista kuin esim. tämän asian pois päiväjärjestyksestä kuittaamisessa tehtiin:

http://salo.tjhosting.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20183907-21

Kun luet tuosta ensin pyynnön ja sitten vastauksen, niin kuinka hyvin tavallinen kaupunkilainen tuosta jotain selvää saa. Parit liitteetkin jaettiin lautakuntalaisille, mutta ei niitä julkisesti näytetä!!

Nooh, mitenkähän näiden käy?

Ruokailu, ruokailupaikat ja -listat

http://salo.tjhosting.com/kokous/20184017-7.PDF

Ravitsemis- ja puhtaanapitopalvelut kuuluvat kaupunkikehityslautakunnalle ja koska näin on, esitän, että ruokailupaikat/ateriointimahdollisuudet ruokalistoineen nostetaan kaupungin sivustoille näkyvästi esille. Otsakkeeksi vaikkapa ravitsemispalvelut ja informoinnin sijoitus esim. kohtaan kaupunki ja hallinto.

Mallia voi ottaa vaikkapa Liedon kunnasta http://www.lieto.fi

Netissä näkyvä tieto vanhusten avoimista ruokailupaikoista

http://salo.tjhosting.com/kokous/20184017-8.PDF

En tiedä kenelle em. sivuston ajan tasalla pitäminen kuuluu, mutta nyt esittäisin ainakin vanhuspalveluiden osalta, että ravitsemis- ja puhtaanapitopäällikkö ja vanhuspalveluiden johtaja kävisivät tuon listan ensi tilassa läpi ja hoitaisivat sen ajan tasalle.

Toinenkin asia. Kysymys: Miten kuusjokelaisten ja muurlalaisten ikäihmisten ruokailu hoidetaan kesällä?


Kommentit

5.6.2018 16.15  MäVaa

Tääll maaseudull, ja varmaan kaupunki-cityssäkin, on ikäihmisiä, joilla ei nettiä (älypuhelin/tietsikkaa), ole käytössänsä. Tietoja ja tiedotuksia olis suotavaa laittaa edelleen Kaupunkitiedotteeseen ja s e l v ä s t i. Viimeisestä en löytänyt palveluliikenteen aikatauluja ja kelloaikoja. Ja päiväliikenteen aikatauluakin on luettava tositarkkaan, mikä vuoro tulee mistä ja koska ja menee minne eli pääseekö Salo-cityyn vai jäätkö odottamaan seuraavaa vuoroa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini