valta valtuustolla

Maanantai 11.6.2018 klo 22.37


Olipa valtuuston kokous!

Jos paikallislehtien toimittajat kirjoittaisivat tämän iltaisesta Salon kaupunginvaltuuston kokouksesta kaiken sanomisen julki, siis valtuutettujen puhujapöntössä esittämiä mielipiteitä esityslistan asioista, niin jo tulis tekstiä. Sitä tulisi paljon.

Siitä kyllä tykkään, että aloitteet, niihin annetut vastaukset, keskusteluttavat. Ettei niitä noin vaan ja pääsääntöisesti tällä litanialla: "Kaupunginhallitus ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto merkitsee aloitteen johdosta annetun edellä olevan selvityksen tiedokseen ja toteaa aloitteen loppuun käsitellyksi." työnnetä mappi ööhön. 

Voivat ne muuttuakin. Valta on valtuustolla. Se olisi virkamiestenkin taas kerran muistettava! 

Yksi, mikä puhututti oli perussuomalaisten valtuustoryhmän valtuustoaloite rautatiepuiston huonokuntoisten rakennusten purkamisesta tai kunnostamisesta.

Sen jälkeen, kun olin oman sanomiseni mm. "Tämä on perussuomalaisten aloite, mutta kyllä tämä saisi olla kaikkien meidän valtuutettujen aloite ja tavoite" sanonut, niin jo tuli muitakin mukaan ja Sanna Lundströmin esittämä ponsi hyväksyttin. Hänellä oli saman tapaista ajatusta rakennusten korjaamiseksi kuin mitä minulla oli jo ennen kaupunkikehityslautakunnan kokousta. Mutta kun asiaa em. kokouksessa esitin, minulle vastattiin suurin piirtein, että ei käy! Saas nähdä kuinka nyt sitten Sannan esityksen kanssa käy. 

Kai Schneiderin valtuustoaloite lumenkaatopaikkojen uudelleen järjestelystä muovipartikkelipäästöjen minimoimiseksi menee uusiksi. Ihan hyvä.

Joskus jotain kiitettävääkin. Kävin puhujapöntössä toteamassa, että vaikka Jouni Eskolan valtuustoaloite lääkärien kotikäynneistä ei sen kummemmin johda mihinkään erityiseen, niin kerrankin näkee, että vanhustenhoidosta annetaan selkokielinen yhteenveto, tässä tapauksessa Salossa asuvista yli 90 vuotiaista. Kiitoksen sai ja saa terveyspalveluiden johtaja Kaisa Nissinen-Paatsamala.

..

Mutta nyt: kello käy, ehtoo etenee. Sadetta ei edelleenkään näy, joten meikämimmi lähtee puutarhaan ulkoiluttamaan vesiletkua. 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini