joka päivä parempi vai miten se meni?

Tiistai 3.7.2018 klo 10.42


Aloite:

http://salo.tjhosting.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20183947-24

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että kaupunki tarkastaa, että pelastuskalusto on tehdyn pelastussuunnitelman ja lain mukainen sekä kunnoltaan hyvä. Kaupunki lisää tartuntaketjujen/tikkaiden määrää vähintään torialueen läheisyydessä, sekä huolehtii että isojen toritapahtumien aikaan kaupungin omistama pelastusvene on avattu, selkeästi tunnistettavaksi pelastusveneeksi, kaikkien käytettävissä ja että airot ovat paikallaan.

Autettava ja auttajat:

http://www.sss.fi/2018/07/salonjoessa-miesta-auttaneet-joutuivatitsekin-vaaraan/

Salonjoesta pelastettiin mies perjantain ja lauantain välisenä yönä. Paikalle sattuneet ohikulkijat yrittivät auttaa miestä ylös joesta ennen kuin pelastuslaitos ehti paikan päälle. Salon Seudun Sanomat kertoi asiasta lauantaina.

Yksi miestä auttaneista ohikulkijoista oli Kaarinassa asuva Jerry Yliniitty . Yliniitty oli keskustassa kahden ystävänsä kanssa, kun he huomasivat miehen keskellä jokea.

– Joen reunasta hyppäsi mies auttamaan hukkumisvaarassa olevaa ihmistä. Sitten näytti siltä, että myös pelastaja alkaa upota, joten ystäväni hyppäsi heidän peräänsä, Yliniitty kertaa yön tapahtumia.

Yliniityn ystävä hälyytti pian myös hänet itsensä apuun. Ystävä pystyi uimaan joen toiseen reunaan, ja ensimmäisenä jokeen mennyt pelastaja puolestaan auttoi Yliniityn ja pelastettavan miehen mukanaan vastakkaiseen reunaan.

Yliniityn mukaan heidän kohdallaan reunuksessa ei ollut tikkaita tai tartuntaketjuja. Heidän onnekseen reunassa oli viemäriputki, josta he pystyivät pitämään kiinni odottaessaan pelastuslaitoksen saapumista.

– Olisimme varmasti kuolleet, jos reunassa ei siinä kohden olisi ollut jotakin.

Sari Pesonen (vihr.) ja 18 muuta valtuutettua jättivät joen alueen turvallisuudesta aloitteen kaupungin valtuuston kokouksessa 11. kesäkuuta.

Yhdyskuntatekniikan kaupungininsinööri Petri Virtanen kertoo,joen reunustoilla olevien tartuntaköysien määrää lisättiin viime syksynä. Myös tikkaiden määrää lisättiin tuolloin.

Valtuustoaloitteessa pidetäänkin tärkeänä, että erityisesti tartuntaköysien määrää lisättäisiin entisestään.

Virkamiesten osuus:

Salon Seudun Sanomien paperinen lehti kertoo, että Petri Virtanen ei ole vielä ehtinyt tutustua valtuustoaloitteeseen. 

Nyt sanon, jotta ei hyvä! Ei todellakaan. Ei kannata selitellä sitäkään, että joen lähistöltä löytyy pelastusrenkaita ja veneitä sekä lauttoja, jotka mahdollistavat joesta pelastumisen. 

Jos jokeen päätynyt on esim. uimataidoton, niin miten nuo edellämainitut häntä auttavat? 

Selitykseksi ei käy sekään, että jäiden viemien tikkaiden tilalle on tulossa uusia. Siis vasta tulossa. Eikös jäitten lähdöstä ole jo aikaa? 

Virtasen selitykset ja "joka päivä parempi Salo" -teema eivät nyt kohtaa. Jos Virtanen ei ole ehtinyt, niin eiköhän häntä ylempi virkamies olisi voinut hihkaista jollekin muulle, että menes tarkistamaan tilanne. Tai mennä vaikka ihan itse! Ihan just niin kuin aloitteessa esitettiin: .. kaupunki tarkastaa, että pelastuskalusto on tehdyn pelastussuunnitelman ja lain mukainen sekä kunnoltaan hyvä.

Tämäntapainen asia ei ole asia, joka hoidetaan "sitku hoireta", lue: sitten kun aloitteeseen on mustaa valkoisella vastattu. Kyllä kaupunkikehityspalveluissa pitää olla valppautta toimia akuutisti silloin, kun tarve on ilmeinen! Tässä on. 

Nooh, eipä ole ensimmäinen asia, joka on hoidettu sinne päin!


Kommentit

3.7.2018 12.40  Marjatta

Niin muuten. Joku on jo ehtinyt ihmetellä, missä olen luuhannut, kun en ole blogin blogia kirjuutellut. Syy on se, että en ole kerennyt. Olen ollut Tampereella, olen käynyt teattereissa, cityssäkin piipahtanut, mansikoita olen poiminut ja perannut, mutta suurin osa ajasta on mennyt navetan nurkissa. Ei siellä lehmiä ole, mutta muuta puuhaa on vaikka toisille jaettavaks! Ja joskus pitää sanomisistaan pitää kesälomaakin. Tämän päiväinen joen turvallisuus oli sitä luokkaa, että siihen oli pakko reagoida. Vieläkin kiukkuisemmin olisin voinut kirjoittaa, kun kuulin kirjoittamisen jälkeen, että joesta pelastautuminen on ollut rempallaan jo pitkään. Olisis peiliin katsomisen paikka muutamilla kaupunkikehityspalvelun hommissa oleville!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini