sanomist

Lauantai 1.9.2018 klo 13.43


Perniöntien muutos puhuttaa, puhuttaa vielä ainakin facebookissa. 

Minä olen asiasta sanomiseni sanonut montakin kertaa ( täällä ja tässä ja salkkarissa), mutta sorkin asiaa vielä kerran. Facebookissa sanomiset puolesta ja vastaan tahtovat rönsyillä ja jos joku juttu alkaa niin kutsutusti hampaan kolossa kaivertaa, niin siitä sitten syntyy vaikka mitä sanomista. Ainakin faktat hukkuvat. Tänään jätin yhden facebookilaisen sivustolle tällaisen piiitkän kommentin: 

Tämä pitää paikkaansa, mitä Saija Karnisto-Toivonen tuolla ylempänä toteaa: 
”Yksikään valtuutettu EI tehnyt esitystä tästä asiasta vuoden 2018 talousarviokäsittelyn yhteydessä. Ei yksikään. Nyt sitten vuorollaan kukin taivastelee täällä, kun talousarviossa päätetty asia etenee.”

Kyllä valtuusto päätti (27.11.2017 pykälä 78). Se päätti 100 000 rahan varauksen plus selitteen: 9417 Perniöntien saneeraus Perniöntien muuttaminen yksikaistaiseksi. Suojateiden turvallisuuden parantaminen

MUTTA

ei valtuusto lopputulosta päättänyt tai hyväksynyt, siis sitä, millainen toteutus tulisi olemaan. Ei siitä siinä vaiheessa kukaan mitään edes tiennyt. Ei sitä valtuustolle esitelty, tuskin oli siinä vaiheessa edes työn alla. Vasta keväällä suunnitelma oli kaiken kansan nähtävänä ( 21.5. – 4.6.2018 ). Tuolloin valtuustoon kuuluvat olisivat voineet sanoa sanottavansa. Ihan niinkuin kaupunkilaisetkin. Mielipiteitä määräaikaan mennessä jätettiin, mutta vain neljä. Noloa, kun asukkaita tässä cityssä on sentään plus 50 000. 

Minä olisin asian vielä käsittelyttänyt valtuustossa, vaikka se ltk:n päätösvaltaan kuuluikin. Valtuustoon vientiä ltk -kokouksessa esitinkin, mutta kaupunkikehitysjohtaja ei edes vastannut, olisiko se ollut mahdollista. 

Minun mielipiteeni Perniöntien muutokseen oli tällainen:

Mielipide 4: ”Perniöntien ja Tahkonkadun uudistamisen suunnittelijat ovat tehneet ison työn. Kiitos siitä. Mutta ihan noin suurta muutosta en nyt tälle alueelle haluaisi. Tekisin vain välttämättömimmän. Urheilukentälle menoon ja poistuloon tarvitaan jotain. Siinä minusta liikennevalojen paikka olisi. Muutoin sitten, jos tarvetta, sopivin välein hidasteita suojateille. Esim. Mustamäenkadulta Perhelänkujalle päin, ts. siihen mihin suojatie on nyt piirretty on ja toinen töyssy Tahkonkadulle mentäessä.” 

Vastauksena mielipiteeseen suunnittelu- ja rakentamistiimi toteaa, että valo-ohjatun sekä kiertoliittymän järjestelyjä myös tarkasteltiin kyseiselle risteysalueelle suunnittelun alkuvaiheessa. Risteysalueen todettiin olevan liian ahdas kiertoliittymän rakentamiselle, jonka johdosta vaihtoehdosta luovuttiin. Valo-ohjattu risteysalue saattaisi olla myös toimiva ratkaisu risteysalueen ongelmien parantamiseksi. Tämä edellyttää toimivaa valojen ohjelmointia sekä tapahtumien aikana kuin niiden ulkopuolisinakin ajankohtina. 

Toimivasta valojen ohjelmoinnistako tämä oli kiinni? 
Eikö sellaisia suunnittelijoita tästä maasta nyt luulisi löytyvan?🙂🙂

Lisukkeeksi tähän:

Täytyy toivoa, että vastaisuudessa ihmiset ovat valppaampia silloin ja siinä vaiheessa, kun sitä valppautta tarvitaan. Eli, jos ja kun kysytään mielipiteitä, niin silloin sitä toimia pitää. Jälkikäteen sanominen on yhtä tyhjän kanssa.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini