soppaa siel ja soppaa tääl

Keskiviikko 14.11.2018 klo 13.37


Poliisi käynnistää tutkinnan Viialan yhtenäiskoulun väistötilojen hankintaan ja rakennusten tutkimuksiin liittyvistä epäselvyyksistä. Tutkinnan kohteena on Akaan kaupungin virkamiesten toiminta.

Kuusi akaalaista yksityishenkilöä jätti keväällä poliisille tutkintapyynnön siitä, ovatko Akaan kaupungin viranhaltijat ja luottamushenkilöt toimineet lain vastaisesti.

Rikoskomisario Pasi Nieminen Sisä-Suomen poliisista ei halua kertoa tutkinnasta muuta kuin, ettei se koske luottamushenkilöitä. Niemisen mukaan tutkinta pyritään saamaan valmiiksi talven aikana.

Kalliin remontin jälkeen väistötiloihin

Jupakan taustalla ovat Viialan yhtenäiskoulun laajat sisäilmaongelmat, jotka alkoivat vuosia sitten. Pahoja kosteus- ja mikrobivaurioita korjattiin kahdeksan miljoonan euron remontilla.

Vuonna 2016 valmistuneen remontin jälkeen ongelmat jatkuivat. Seuraavana vuonna oppilaat olivat evakossa ympäri Akaata ja myös naapurikunta Lempäälän puolella.

Tänä vuonna Viialan koulukeskuksen alueella on otettu käyttöön seitsemän pitkäaikaista siirtorakennusta ja kaikki koululaiset ovat päässeet opiskelemaan vakinaisiin tiloihin.

Lue myös:

Viides muutto toden sanoo? Neljäsluokkalaiset saivat vihdoin oman luokan Akaassa

https://yle.fi/uutiset/3-10506080?fbclid=IwAR027hjWYElvdQU1wynt_bKvizUL0apm81PNMAjQ4PV3vfYYzcUdhpUNPcE


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini