vuodelta 1606

Perjantai 23.11.2018 klo 23.47


No olipa ehtoo. Salon Teatteri ja Macbeth.

Käsiohjelmassa näytelmän ohjaaja Pauliina Salonius kertoo, että William Shakespearen kirjoittama Macbeth on vuodelta 1606. No on mies osannut, jos ja kun sitä vieläkin esitetään.

Etukäteisodotuksia minulla ei ollut, kun teatterille suunnistin, mutta jos jotain sanon nyt esityksen jälkeen, niin sanon, jotta voi hurja!

Voi hurja, mikä suoritus.

Ihan kaikessa! Lavastus, puvut, valot, musiikki, videokuvat, mitä kaikkea tuohon nyt tarvittiinkaan, ne kaikki olivat sellaiset, että henkeä haukkoi. x) Välillä sitä ihan säpsähti, että onks tosikaan, että ollaan Salossa, ei missään suurkaupungissa, josta nyt ainakin kuvitellaan, että em. osaamiset ovat viimeisen päälle ja parasta mahdollista. 

Ja sitten näyttelijät. xx) Ohjaaja oli ja on "piiskannut" Pasi Nikulan Macbethina yhtä komeaan suoritukseen kuin Peter Nybergin viime vuonna tohtori Henry Jekyllinä. Piiskaaminen on varmaan vähän raju sana, mutta mun silmissäni se kuvaa sitä, että ohjaajan ote on ollut viimeisen päälle tarkka ja luja. Komeasti on Nikula otteeseen taipunut. On osaava mies. Hurjat, hienot suoritukset olivat myös muilla näyttelijöillä. Merita Seppälältä oli hieno suoritus Macbethin vaimona. Sari Koskela, Anna-Maija Gilbert ja Johanna Saarinen jäivät mieleen, vaikka ei heitä noitanaamionsa takaa kunnolla nähnytkään. Karmeita olivat, ihan sitä mitä varmaan pitikin olla ja esittää. En tiedä, millä sanoilla näkemäänsä kuvailisi, sillä oli se aika uskomaton. On Salonius aikaisemminkin ohjaustaitonsa näyttänyt, mutta ainvaa näköjään paranee.

Esitys piti pihdeissään ensimmäisistä sekunneista viimeiseen. Se oli vaikuttava ja se oli vakuuttava. Vaikea näytelmä, mutta salolaiset esittivät sen todella hyvin. Kympin annan ja plussat päälle. Esitys oli kokonaisuudessaan sellainen, että kyllä se muutaman isomman cityn teatteriosaamiset ohittaa.

 

x)  

Valosuunnittelu: Timo A. Aalto

Video- ja äänisuunnittelu: Marcus Lindén

Pukusuunnittelu: Taija Jokilehto

Lavastus: Riku Suvitie

Valo- ja videokuvaus: Mika Nurmi

xx) 

Päärooleissa: Pasi Nikula ja Merita Seppälä.

Muissa rooleissa: Juhani Suomi, Sanni Suvila-Nuutinen, Anni Salomaa, Kimmo Lehto, Susanna Mäntylä, Esa Lehtinen, Jerry Sarlin, Gerhard Gilbert, Tristan Kulmala, Anne-Maija Gilbert, Sari Koskela, Johanna Saarinen, Mikko Polojärvi, Selja Isojunno ja Armi the dog.


Kommentit

24.11.2018 0.42  Marjatta

Ja kiitokset Annelle, joka minut aika ekstempore mukaansa vinkkas. Ajatuksissa oli, että joku lauantai yksikseni teatteriin suunnistaisin, kun noita iltapäivänäytöksiäkin on, mutta hyvä näin. Se on nyt nähty ja koettu. Uudemman kerran: kyl oli hurja ja vaikuttava esitys! Kiitos!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini