Uusimmat kuvat

blogeja

Sunnuntai 20.1.2019 klo 12:35


Tällaiset löytyy Uudesta Suomesta:

tämä

http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/268013-tanska-suomi-ja-kuntien-rooli-terveyspalveluissa

Tanska - Suomi ja kuntien rooli terveyspalveluissa

Toivottavasti pääministeri Sipilä ja hallituksen ministerit ovat huomanneet tämän, mitä Tanskassa tapahtuu. Toivottavasti ovat nähneet tämän otsakkeen:

”Suomen hallitus meni samaan ansaan” – Tanska tekee täyskäännöksen ja lakkauttaa sote-alueet

Jotain pitää tehdä, mutta jos tanskalaisia matkiva, työn alla oleva sote -uudistuksemme on Tanskassa koettu ei -hyväksi ja tilanne ensi vuonna aiotaan korjata ja muuttaa, niin eikö nyt viimeistään kannattaisi meilläkin ottaa lusikka kauniiseen käteen?

Eikö kannattaisi ottaa selvää, miksi tanskalaiset ovat päätymässä siihen, että itsehallintoalueet on lakkautettava? Jatkossa Tanskassa halutaan vahvistaa kuntien roolia terveydenhuollon järjestämisessä ja halutaan mm., että terveydenhuoltoon ei olisi pitkää matkaa.

Tälle tanskalaisten teemalle ”potilas ensin – läheisyys, johdonmukaisuus, laatu ja potilasoikeudet” olisi tilauksensa meillä Suomessa. Työn alla olevalla maakunta- ja soteuudistuksella  emme tuota saa, emmekä saavuta. Emme myöskään palvelujen yhdenvertaisuutta. Saatavuuskin karkaa monelle aivan liian kauas. Oman kunnan OmaLääkäriä minä kaipaan. 

Jenni Tamminen on koonnut hyvän yhteenvedon tanskalaisten tilanteesta.

Toinen selventävä info löytyy Kuntalehden sivuilta

ja tämä:

http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.vapaavuoro.uusisuomi.fi/ruoka/267783-illan-ihmettely

Illan ihmettely

Illalla kurvaisin Salo -cityn keskustassa sijaitsevaan ruokakauppaan.

Ostoskärryä en tarvinnut, sillä puutteessa oli vain yksi juttu. Se oli ruisleipä. Sellainen juureen valmistettu. No äkkiäkös se löytyi ja leipää riiputtaen siirryin kassalle. Itsepalvelukassa oli jo kiinni, joten siirryin jonottajaksi. 

Edessäni oli nuori nainen ja ilmeisesti joku mielitarve hänelläkin. Silmät ympyrkäisinä siinä sitten katselin, mitä nuorella naisella hihnalla kulki. Hänellä oli vesijano (1 x lähdevesipullo), hänellä oli energian tarve (1 x energiajuomapullo) ja hänellä oli makean tarve ( pienen pieni suklaapatukka). Hänen mieltymyksensä tälle ehtoolle maksoi  yhteensä 3,50 rahaa, minun 80 centtiä.

No ei siinä mitään. Takanani oli nuori mies. Hänellä hihnalla nökötti hänen mieltymyksenä. Juomista sekin. Joku siideri.

Ihmettelen vaan. Eivätkö nykynuoret enää tavallisesta ruisleivästä tykkää? 

..

Tämä ei ole mun juttu, mutta suosittelen lukemaan!!!

http://lasselehtonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/268058-soten-asiakasmaksujen-iso-kuva?ref=poiminnat


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini