Uusimmat kuvat

toisten juttuja

Keskiviikko 6.2.2019 klo 14:13


Sama tilanne kuin eilen.

En ehdi itse tänne nyt tekstiä vääntää, vaikka sitä päässä norkolla puolvalmiina olisikin, joten nostanpa esille muitten juttuja.

Ihan lukemisen arvoisia!

"Monien varsinaissuomalaisten rakastama ja vihaama toimittaja Harri Suomalainen jää eläkkeelle maaliskuun alussa. Hänen mielestään paikallislehden kuuluu olla sekä luettu että vihattu, piikkinä päättäjien lihassa.

”Puukoulu-asiassa lehti ja kunta tekivät hyvää yhteistyötä. Vehmaalla oli aika vahva kansalaistahto, että tänne rakennetaan puukoulu. Mutta liikunta­hallia minä vastustin, koska kunnan velkataakka on hurja.”

Koko juttu löytyy täältä: 

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/kotimaa/artikkeli-1.371917?

 

Ja toinen hyvä: "Suomessa on opeteltu kokonaan uusi kieli, bullshit, eli paskanpuhuminen."

Sen alalaji hallintojargon valtaa alaa politiikan lisäksi esimerkiksi yrityksissä, yliopistoissa ja valtionhallinnossa. Erityisen hyvin kielen taitaa johtoporras. Mitä korkeammalla hierarkiassa olet, sitä enemmän horiset.

Hallintohorinan viljely ei ole vain vahinko tai huono tapa, josta pyritään pois. Usein se on tarkoituksellinen keino saada asiat näyttämään muulta kuin ne ovat.

Otan ajankohtaisen esimerkin.

Viime viikkojen kuumin puheenaihe on ollut vanhusten hoitokotien tilanne. Ihan kaikki vastuulliset eivät ole pakoilleet mediaa. Esimerkiksi Attendon toimitusjohtaja Pertti Karjalainen saapui A-Studioon – ja syytetyn penkillehän hänet asetettiin. Varmasti vaikea tilanne.

Ja vaikea tilanne vaatii korkean tason jargonia.

”Tehdään korjaavia toimenpiteitä.. tarjotaan resurssit ja puitteet toiminnalle… henkilöstön saatavuushaaste… tietynlaisen kiireen eskaloituminen… omavalvontasuunnitelma on perusta… laatukoordinaattori seuraa mittareita…”

Ei sanaakaan hellyydestä, kosketuksesta, ihmisen yhteydestä toiseen ihmiseen.

https://yle.fi/uutiset/3-10629357?utm_


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini