tämmösiä juttuja

Sunnuntai 3.3.2019 klo 19.30


Kaupat kiinni sunnuntaisin, eikä postia perjantaisin

Joku on tuupannut facebook -sivustolle julkaisun, jossa palautetaan mieleen mennyttä aikaa.

Kyllä sitä peruutuspeiliin kannattaa silloin tällöin katsoakin. Ja muistella. 

Kuka muistaa, että kouluun polkaistiin polkuyörällä ja ihan ilman kypärää? Telkkarin kanavan vaihtamiseen jouduit nousemaan sohvan syvyyksistä, kun ei ollut kaukosäädintä. Nooh, ei perheissä tuohon maailman aikaan ollut välttämättä edes sohvaa, ei ainakaan sellaista löhömukavaa kuin nykyään.

Jos Sinulla oli kasettisoitin, niin oliko muita konsteja kuin lyijykynän käyttö, kun sitä takkulle vetänyttä kasetin nauhaa elvytit? Nykynuori ei taida edes tietää, millaisessa soittimessa kasetit pyörivät. Kännykkää ei ollut, joten jos oli asiaa naapurille, niin ylös, ulos ja naapuriin. 

Kaupat olivat kiinni sunnuntaisin. Aina. Ja kotiruokaa syötiin, kun ei ollut näitä kaikanmaailman pikaruokaloita ja joka kadun kulmassa nakki-/grillikioskeja.

-- 

Olen sitä mieltä, että kaupat saisivat olla edelleenkin kiinni sunnuntaisin. Olkoot ne sen edestä auki vaikka koko edellisen illan, olkoot vaikka puoleen yöhön.

Äkkiäkös meillä kaupat sunnuntaisin kiinni  saadaan, kun otetaan mallia vaikkapa Postista, sen viimeisimmästä kokeilusta. Uutiset kertovat, että postilaiset voivat viikolla tehdä pidempää työpäivää ja saavat/voivat saada perjantain kokonaan vapaaksi.

Jotain lajittelua varmaan sentään suorittavat, jos toteavat, että ”Tämä koskee sellaista postia, jota ei tarvitse jakaa perjantaina.”

Vähän minä nyt kyllä putoan rattailta, jos tuollaista todetaan, kun Posti samanaikaisesti ilmoittaa tuovansa huhtikuussa uuden postimerkkipalvelun. Tarkoittavat Plus- merkkiä. Sellaisella merkillä varustettu kortti tai kirje luvataan olevan perillä toisena arkipäivänä postittamisesta!

Ihan vaan hölmö kysymys: Jos laitan kortin vaikka ”tois pual Suomee” Ystävälle keskiviikkona, niin miten se hänen postilaatikkoonsa etenee? Kuka sen perjantaina perille vie, jos ja kun postinkantaja saattaa olla antaitsemallaan vapaalla?

http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/270700-kaupat-kiinni-sunnuntaisin-eika-postia-perjantaisin

Tässä edellinen Uuden Suomen juttuni:

12 minuttia ja se on sitten siinä! Vai onko?

Eläkkeellä oleva entinen maaherra Rauno Saari kirjoitti 27.2.2019 Salon Seudun Sanomiin hyvän yhteenvedon sote- uudistuksen vaikeuksista. Suosittelen lukemaan.

Luulisi esim. tämän lauseen "Viimeiset kaksi ja puoli vuotta on aikaa käytetty sellaisen hallinnon selvittelyyn, josta ei ole sanallakaan sovittu hallitusohjelmassa" herättävän jotain hallituksessa istuvien päässä.

Kannattaisi tarkentaa, mitä hallitusohjelmaan alunperin sovittiin ja hetken aikaa miettiä, että miten tämä tällaiseksi sähläämiseksi on mennyt kuin nyt uutisista luemme

Jos ja kun tavallinen kansalainen on edes muutaman kerran tv -uutisten yhteydessä nähnyt sote -valiokunnassa istuvien työpöytää ja niitä valtavia paperipinoja heidän edessään, niin eipä juur ihmetytä, miksi ollaan ulkona alkuperäisestä hallitusohjelmasta. Se on vaan vissiin vähän päässyt rönsyilemään matkan varrella tämä sote -uudistaminen. Ilmeisesti kukaan ei ole kunnolla vaivautunut lukemaan, mitä alunperin uudistuksen tarpeesta ajateltiin. Ja sovittiin!

http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/270503-12-minuttia-ja-se-on-sitten-siina-vai-onko


Kommentit

3.3.2019 22.05  veronmaksaja

Luuletko, että tämä perustus- tai sotevaliokunnan jäsenet ovat edes lukeneet papereitaan.
Epäilen, että ei!

4.3.2019 11.54  Marjatta

Ihme tyyppejä ovat, jos kaiken ovat lukeneet. En usko, en!
Lukisivat edes sen, mistä tarpeesta alunperin liikkeelle lähdettiin!

4.3.2019 14.22  MiTäsMuuT

Meill arvailti, ett jos ne pinot on tyhjii paperei, ku he yrittävät näyttä meill kansalaisill olevans hyvin pätevi ja jokapualelt assia hundeeranneet. Aamunlehdest pisti silmään uutinen, ettei Tanska lähde tämmösse Suomi-Sote-malliin. On kallis! Ja varmaan ei eduks ole tämmöne asioiden kanss kiiruhtaminenkaan ja hädissään ehdotetaan jotta kevennetty malliki sitt. Ottaisiva aikalisä ja peli poikki. Ruvetkoon vaalitöihisäs, vaikk ryvettynei yhde jos toisenki asjan kanss on jo paljo. Luulis hätä oleva jatkopaikastaki?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini