Jätevoimalasta

Tiistai 12.3.2019 klo 17.54


§ 3 Marjatta Halkilahden valtuustokysymys Korvenmäen jätevoimalasta

https://www.salo.fi/attachements/2019-03-08T11-54-3670.pdf

Marjatta Halkilahden kysymys kaupunginjohtajalle: ”Korvenmäen ekovoimalaitos on saanut ympäristöluvan ja toiminnan aloittamisluvan. Ympäristöluvan käsittelyn yhteydessä oli esiin nostettu kysymyksenä myös kaukolämmön ja sähkoliittymän reitti, mutta näihin liittyvä vastaus luvassa on "sijainnit selviävät hankkeen tarkemman suunnittelun edetessä eikä niiden käsittely sisälly ympäristölupamenettelyyn" Nämä aiheuttavat kuitenkin merkittäviä maankäytöllisiä haittoja/rasitteita ja vaativat luvitusta.

Kysymyksiä:

Mitä kautta voimalasta lähtevä kaukolämpöjohto aiotaan rakentaa, jotta se yhdistyy olemassaolevaan kaukolämpöverkkoon?

Missä voimalaitos liittyy valtakunnan sähköverkkoon? Mitä kautta voimalan vaatima liittymisjohto reititetään ja kuka sen rakentaa? Onko hankkeen vaatimat sijoituslupa-asiat selvitetty?

Mitä em. tarpeista on kerrottu/neuvoteltu/sovittu maanomistajien kanssa? Välimatka Korvenmäeltä Ylhäisten sähköasemalle tai nykyisen kaukolämmön runkoverkon alkupisteelle, on linnuntienä n. 6 km. Edetäänkö edellä olevissa linnuntietä tai Mahtinaisentien vartta pitkin ja miten otetaan huomioon, että tunnin junan ratakin pitää joko ylittää tai alittaa?

Kenen kustannettavaksi sähkölinjan ja kaukolämpöjohdon rakentamiset tulevat?

Marjatta Halkilahti

kaupunginvaltuutettu KD sitoutumaton

Kaupunginjohtajan vastaus:

Mitä kautta voimalasta lähtevä kaukolämpöjohto aiotaan rakentaa, jotta se yhdistyy olemassaolevaan kaukolämpöverkkoon? Kaukolämpöjohdon reitti kulkee pääosin Karjaskyläntien, tien 52 ja Muurlantien kautta Horninkadulle.

Missä voimalaitos liittyy valtakunnan sähköverkkoon? Mitä kautta voimalan vaatima liittymisjohto reititetään ja kuka sen rakentaa? Onko hankkeen vaatimat sijoituslupa-asiat selvitetty? Sähköverkkoon liitytään Ylhäisten kytkinasemalla. Reitti kulkee samassa kaivannossa kaukolämpöputken kanssa n. puoliväliin tien 52 varressa. Sähkökaapelin reititys on alustavasti suunniteltu jatkuvan tien 52 laidassa, josta se poikkeaa Ylhäisten asemalle. Luvat on haettu ja pääasiassa myös sovittu kaukolämpöputken reitin osalta. sähkökaapelin loppuosan sijoitusluvitus tullaan hakemaan ja sopimaan kevään aikana

Mitä em. tarpeista on kerrottu/neuvoteltu/sovittu maanomistajien kanssa? Kaukolämpöputken sijoitusluvat on sovittu lähes kokonaan ja kaikkiin maanomistajiin on oltu yhteydessä. Sähkökaapelin osalta n. puolet reitistä on sovittu.

Välimatka Korvenmäeltä Ylhäisten sähköasemalle tai nykyisen kaukolämmön runkoverkon alkupisteelle, on linnuntienä n. 6 km. Molemmissa tapauksessa reittien pituus on n. 7 km.

Edetäänkö edellä olevissa linnuntietä tai Mahtinaisentien vartta pitkin ja miten otetaan huomioon, että tunnin junan ratakin pitää joko ylittää tai alittaa? Reitti kuvattu yllä. Mahtinaisentien/tien 52 reittiä pyritään hyödyntämään. Sähkökaapeliyhteys rakennetaan nykyiseen maastoon ja jos tulevaisuudessa jokin tie, rata tai muu rakenne vaatii, kaapeli on siirrettävissä ja suojattavissa. Laitoksen käyttö ja kaukolämmöntuotanto varmistetaan varayhteydellä, jolloin muutokset eivät pysäytä tuotantoa muuten kuin sähkön tuotannon osalta.

Kenen kustannettavaksi sähkölinjan ja kaukolämpöjohdon rakentamiset tulevat? Rakentamisen maksaa Lounavoima


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini