Uusimmat kuvat

viestinnästä tunnin junaan

Keskiviikko 3.4.2019 klo 19:53


Tässähän tätä:

Selkeillä  pohjatiedoilla on olennainen merkitys.

Tavoitteet, vaihtoehdot ja vaikutukset on pystyttävä esittämään ymmärrettävästi ja havainnollisesti.

Avoin ja kuunteleva viestintä helpottaa kaikkea kunnan johtamista.

Ymmärrettävät perustelut helpottavat asioiden käsittelyä ja päätöksentekoa.

Selkeä asioiden esittäminen vähentää kyselyjä ja valituksia.

Rakentava keskustelu ja väärinkäsitysten välttäminen luovat myönteistä ilmapiiriä ja hyvää kuntakuvaa.

Aktiivinen viestintä tukee monipuolista ja asiallista julkista keskustelua.

Jos luit tänne saakka, ehkä ihmettelet, jotta mistä tuollaista tekstiä löytyy. Sitä löytyy tämän linkin takaa: http://shop.kuntaliitto.fi/product_details.php?p=3210  Kyseessä on Kuntaviestinnän opas. Sieltä mm. tämä lainaus:

Kuntalaki velvoittaa kuntaa tiedottamaan valmistelussa olevista asioista sekä siitä, millä tavoin kuntalaiset voivat osallistua päätösten valmisteluun. Vuorovaikutus alkaa jo ideoiden esittämisestä ja vastaanottamisesta.

Jokainen voi tykönänsä miettiä kuinka hyvin tätä lausetta Vuorovaikutus alkaa jo ideoiden esittämisestä ja vastaanottamisesta tässä kaupungissa noteeraataan. Eipä juuri ja esim. aloitteet, jättää niitä sitten luottamushenkilö tai kuntalainen, niissäkin virkamiehet tuntuvat ottavan roolin, että vastataan ja valmistellaan vaan, esitetään jotain, mutta ei sen niin täydellistä tartte olla.

Malliesimerkki hyvästä valmistelusta on tässä: Johanna Riskin hallitusaloite peltojen myynnistä ja vuokraamisesta  On vastattu siihen, mitä on esitetty, asiaa on pohjusteltu ja valmisteltu joka kantilta valottaen ja ehdotuskin on viimeisen päälle tiivistetty. Mutta tälläistä meillä pääsääntöisesti hyväksytään: xxxlautakunta ehdottaa kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, että se merkitsee aloitteen johdosta annetun edellä olevan selvityksen tiedokseen ja toteaa aloitteen loppuun käsitellyksi. Ja selvitysosasssa voi sitten olla ihan mitä vaan liirumlaarumia, voi olla asian vierestäkin tai vääriin tietoihin pohjautuvaa. Selitettä on paljon esim. tässä: Juha Punnan valtuustoaloite Espoo-Salo ratalinjausta koskevasta selvityksestä, mutta ei tuossa alkuperäiseen kysymykseen ole vastattu!

Nyt pääsinkin sujuvasti tunnin junaan, tähän yhteen Salon kärkihankkeista. Hanke, mikä hanke, mutta ei sen sitä pidä tarkoittaa, että kaikkien kaupunkilaisten pitää olla yhtä ja samaa mieltä. Että taputapu, kyllä on tosi hieno hanke ja sitä ja tätä sillä saavutetaan.

Tästä ratalinjauksestahan ne suurimmat motkotukset tulevat, siitä, että oli vain pienen pieni porukka (oli kaupunginhallitus), joka päätti, miten rata kulkee. Ei ollut mikään iso, kaupunkilaisia kuuleva ja kuunteleva raati. Jos jotkut kaupunkilaiset nyt pitävät asiaa esillä, että esim. reitti ei hyvä ole, niin kyllä heillä siihen oikeus on.

Tässä yksi tunnin junasta mielipiteitään kertova: https://tunninjunatuhoaa.blogspot.com/


Kommentit

3.4.2019 20:21  Marjatta

Minut junarata ohittaa muutaman sadan metrin päästä. Sitä en pelkää, että siitä melua aiheutuisi, mutta radan pohjasta olen huolissani. Kallista tulee, sillä sitä samaa se maapohja on kuin Mahtinaisentien pohja. Maalaisjärki ei nyt taida tässä asiassa ykkösjuttu olla.

9.4.2019 20:01  KylillPuhuttu

samalaist o salolaisten touhu ku viimesiään vetävän hallituksenkin; mitä päätetään nii sitä viedään haluttuun päätökseen kuulematta ja näkemättä tulevaan ja lopputulokseen, vrt. onneton taksiliikenteen uudistus. Mutta plussana ajatellen tänä työttömyyksien aikakausina, hyvin moni saa ja saanut palkkaa tutkimis-, suunnittelu- ja mittaustöistä tulevaisuuden mahdollisesta liikennelinjasta, jota monikaan meist ei ikinä tuu näkemään, ett kuin käy/kävi!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini