Uusimmat kuvat

vähän vastausta ja selitettä

Tiistai 2.4.2019 klo 22:18


Tässä jotain vastausta pari tuntia sitten jätettyyn kommenttiin:

https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2019/04/02/29612

Rajaksi valikoitui 85 v ihan vaan siks, että se oli kaupungin kustannuslaskelmissa esimerkki-ikänä. 85 täyttäneitä on melkoinen joukko, joten jos heistä edes puolet kyselyyn (joka toivottavasti nyt tehdään) vastaa, niin on siinä vastauksia yhteenvetävällä hommaa. Mutta ehkä siitä sentäs jonkunsortin tuntuma tulisi, mikä tarve tällä ruoan kotiin saamisella oikeasti on. En usko, että se mikään hirvittävän suuri luku tulee olemaan. Todella moni saa avun omaiselta tai tilaa ruoan yksityiseltä (pitää sitä mm. maukkaampana kuin mitä kaupungin ruoka). 

80 vuotiaille tehdään hyvinvointikysely, joten ehkä siinä myös syömiset ja juomiset selvitetään.

Se kyl on totinen tosi, että avun tarvitsijoita voi olla 8kymppisissä ja nuoremmissakin, mutta eiköhän siihen päde tämä soten lupaus/päätös: "Palvelun kriteeriä on muokattu vuoden 2019 osalta aiemmista myöntämisperusteista ja siihen on lisätty mahdollisuus myöntää tilapäinen ateriapalvelu harkinnan perusteella."

Se, että joku sanoo pärjäävänsä, eikä kuitenkaan pärjää, siinä vaan tarttee vissiin luottaa siihen, että omainen tai naapuri tekee ilmoituksen. Lapsistakin tehdään, jos hoito ja huolenpito hunningolla on. Jotain ilmoittamisen lomaketta kaupungin sivustoilta hain, mutta en löytänyt. Lohjalla sellainen on!

Mutta kaikenkaikkiaan: ei Salossa päättäjät kovin hyvin vanhusten asioita itselleen selvittäneet ole. Kaikki kansanedustajaehdokkaat, mm. nämä nyt valtuustossa istuvat, ovat ainakin Salon Seudun Sanomissa kertoneet ajattelevansa vanhusten tarpeita, mutta ei heistä eilen ykskään kipittänyt puhujapönttöön esim. tätä kriteerien myöntämistä ihmettelemään. Ehkä menivät sanattomiksi siitä, kun ruokien kotiin vieminen ilmoitettiin maksavan yli neljä miljoonaa (siinä pohjana tämä 85 täyttäneiden joukko).

Nooh, melkein samaan syssyyn ennustettiin jotain muuta rahamenoa. Että jäähallin remontti ensin ja sitten vasta tekojäätä torin laidalle. Ne on nämä tärkeysjärjestykset tämmöisiä tässä cityssä!

..

Ruokosen Marja tuli kokouksen jälkeen sentäs sanomaan, että hän olisi aloitteemme allekirjoittanut, jos olisi siitä tiennyt.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini