Uusimmat kuvat

avoimet puutarhat

Sunnuntai 7.7.2019 klo 22:10


Tulipahan tehtyä kierros sarjassa Avoimet Puutarhat. Yritin löytää paikkoja, joissa en olisi aikaisemmin käynyt.

Halikosta löytyi yksi: Toivon Tila. Olipa omanlaisensa paikka. Toinenkin halikkolainen kohde löytyi, toki hakemalla hakien ja kun se löytyi, totesin, jotta olen minä paikassa joskus aikaisemminkin käynyt: Päivärinteen puutarha. Aika lailla omanlaisensa paikka sekin. Boheemipuutarha. Niin näkyy "mainoksessa" lukevan. No niin varmaan!

Kummatkaan nuo eivät olleet nk. mun juttu! Eikun ettenpäi!

Suunnistin ystävättäreni kanssa Muurlaan ja Koivulan puutarhaan, mutta siinä vaiheessa päivää siellä oli tien varrella niin niin paljon autoja, että päätimme kurvaista ensin Ilolan puutarhaan.

Istuttamiset ja kasvien kasvattamiset osaava Ari Laakso ei taaskaan tuottanut pettymystä. Paikka on aivan huikea. Kaunista katseltavaa on ihan joka puolella. Rakennuksetkin ovat just viimeisen päälle ja siistinä. Ei ole isännällä ollut vapaa-ajan ongelmia, mutta voi olla, että hänellä on vuorokaudessaan muutoinkin enemmän tunteja kuin mitä esim. minulla.

Kiikalasta takaisinpäin ja Muurlaan. Samaa kuin Kiikalassa. Kyllä on isännällä ja emännällä Pertti ja Airi Nummella heilläkin vuorokauden tunteja varmaan enemmän kuin mitä meillä muilla ihmisillä. Ei voi kuin ihmetellä ja ihastella sitä, mitä he ovat aikaiseksi saaneet. Huikea paikka heilläkin.

Vähän vettä tuhnutti, kun kotiin tulin, mutta meninpä hetkeks aikaa pihalleni minäkin. Muutaman kasvin siirsin, muutaman poistin. Nooh, erityistä huikeutta en tänään aikaiseksi saanut, mutta siitä olen ikionnellinen, että yks ruusu, joka pihalla ja puutarhassani leviää villisti ja omin päin ei ole kurtturuusu, siis se hävitettävä tapaus. Minulla on Valamonruusua. Se selvisi Koivulan puutarhassa. Siellä oli samanlaista ja Airi kertoi nimen. Minähän en ruusuista paljon muuta tunnista kuin juhannusruusun!  Ei nyt sitten tartte pelätä, että EU-haittakasvitarkastaja tulee vuonna 2022 pihalleni ja sakottaa minua laittomista ruusupuskista. Luulin jossain vaiheessa, että minulla saattais olla kaks kurttua, mutta kyllä ne ovat ihan jotain muuta, sillä ne eivät leviä. Isosti  h u a h !


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini