Uusimmat kuvat

vähän kaikkee

Keskiviikko 10.7.2019 klo 14:57


Menemistä, tulemista, sitä sun tätä. Noin voisi tiivistää menneen viikon. Oli teatteria Paimiossa, Rantajamit Lohjalla, teatteria Vuohensaaressa, avoimet puutarhat ja kahden päivän sokkomatka. 

Liian paksu perhoseksi jakanee mielipiteitä. Pääosan esittäjä Louna Pelkonen oli kyl hyvä, mutta muutoin esitys ei minua ihmeemmin sytyttänyt. Kai minä odotin ohjauksesta jotain samantapaista kuin mitä oli muutama vuosi sitten Niskavuoressa. Sama oli ohjaaja eli Mikko Kouki, mutta Niskavuoressa tapahtui, tässä "vähä sillai laahustetti vaa". Nooh, se on nyt vain minun mielipide. Joku toinen voi Kaisun ja Ernin tarinasta tykätä kovinkin ohjauksineen kaikkineen.

Rantajamit on omanlaisensa tapahtuma. Kovaäänistä menoa musiikin puolesta, mutta kun tarjolla on myös hyvää ruokaa ja hyvää seuraa, niin kyllä siinä meikäläisen ikäinenkin yhden ehtoon pärjää.

No sitten Vuohensaari ja Myrskyluodon MaijaMusikaalin ohjaaja Peter Nyberg on vakuuttavasti sovittanut Maijan ja Jannen elämää Vuohensaaren maisemiin ja maastoon. Pääosan esittäjät Merita Seppälä ja Roope Pelo osaavat hienosti, todella hienosti tulkita sen, mitä pitääkin. Ja Ami Aspelund vanhana Maijana. On siinä nainen paikallaan. Ja kaikki muutkin näyttelijät. Katsoja saa näytelmästä varmaan just sen, mitä on lähtenyt katsomaan ja kokemaan: meren, vuoroin armottoman, vuoroin armollisen läsnäolon ja kalastajaperheen välillä ankarankin arjen. Perheen ilot, surut, murheet ja menetykset tuntee kyllä esityksen myötä nahoissaan. Kun näytöksen päätyttyä kotiin ajoin, niin ajattelin, että onneks tuollainen ei ole ollut minun elämääni. Minusta ei Maijaksi olisi ollut!   

Rantajamit, avoimet puutarhat ja sokkomatka ovat jo olleet ja menneet, mutta em. teatteriesityksiin ehdit vielä.

--

Lisäänpä nyt tämänkin linkin:

https://issuu.com/salonjokilaakso/docs/salonjokilaakso_vko_28_2019?

kts. ja lue sivut 10-11. Onhan tuossa lehdessä muutakin luettavaa. Kerrotaan mm. kiikalalaisten ja kiskolaisten päivästä 7.7.2019. Tulevana sunnuntaina 14.7.2019 on sekä Suomusjärvi että Trömperi -päivät ja Särkisaloon on mahdollista mennä 20.7.2019.

https://www.salo.fi/tapahtumat/kesakiertue/


Kommentit

10.7.2019 15:19  Marjatta

Kesäteatteri on kesäinen tapahtuma, mutta kun Suomen suvi on mitä on, niin muistakaa hyvät ihmiset, että otatte filttiä ja lämmintä vaatetta kassiin, kun esityksiin menette!!! Ja jos sataa, eikä teatterilla ole katosta, niin muista sadetakki.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini