Uusimmat kuvat

luksusta, luksusta

Maanantai 12.8.2019 klo 9:31


Ei minun tänään pitänyt mitään kirjuutella, mutta Iltalehden uutinen pisti kiukkuvaihdetta vitoselle ja niin meni, että krapsahti vaan, kirjoitus Uuteen Suomeen! 

http://marjattahalkilahtiblogituusisuomifi.puheenvuoro.uusisuomi.fi

Luksusta vangeille, milloin vanhuksille?

 Ei ollut kiva aamulukeminen! Tätä juttua, tätä uutista tarkoitan: Hämeenlinnaan ensi vuonna avattavan naisvankilan havainnekuvat ovat kuin suoraan uusien asuntojen kohde-esitteistä. 

Uusi vankilaympäristö toteutetaan uudella vankilakonseptilla. Pyritään siihen, että kun vangit vapautuvat he ovat mahdollisimman hyväkuntoisia ja löytävät paikkansa yhteiskunnasta.

Hämeenlinnan vankilarakennuksen tontille tehdään mm. kattavat ulkoilualueet. Löytyy luontopolkua  ja hyvät mahdollisuudet liikuntaan sekä kaupunkiviljelyyn.

Jaa-a!

Mitenkähän tuota samaa saataisiin vanhustemme hoitoon? 

Hallitusohjelmassa nostetaan esille ikäystävällisyyden (voi kuinka huikea sana) edistäminen, mutta kun tarkemmin selaa ohjelman lupauksia, niin en nyt tiedä, millaisia ruusuja esim.  tälläisille lauseille pitäisi antaa:  Palautetaan luottamus vanhuspalveluiden laatuun, oikea-aikaisuuteen ja saatavuuteen. Tiekartan mukainen käytännössä todentuva resurssien lisäys ja toimintatapojen kehittäminen toteutetaan suunnitellusti ja varmistaen oikea kohdentuminen.

Sanahelinöinnin nämä meidän "isoset" päättäjät kyllä osaavat, mutta käytännön toimet ovat olleet melko olemattomat. Jos jostain otsakkeita ja tekemisen makua saadaan, niin se on ollut hoitajamitoituksesta tohkaaminen. Valmista ei vaan siitäkään tule!

Näitä lauseita voisivat hallituksessa istuvat hetken aikaa miettiä: "Kuvissa vangit seurustelevat vartijoiden kanssa valoisassa, paljon ikkunapintaa sisältävässä aulassa. Lasiseinän takana kampaaja näyttää viimeistelevän asiakkaan väriä tai leikkausta."

Miten olisi, jos sanan vangit tilalle kirjattaisiin vanhukset ja vartijoiden tilalle hoitajat? 

Hämeenlinnan hankkeen tavoitteena on rakentaa maailman edistyksellisin vankila. Kyllä sitä edistyksellisyyttä kaivattaisiin myös vanhustemme hoitoon! Minä kaipaan takaisin kunnallisia, kunnollisia vanhainkoteja!


Kommentit

12.8.2019 18:22  IsoHarmituS

Täysin samaa mieltä kanssasi. Suomess vankilaolot tehdä nii "hianoks", ett ainoo, mikä sitt viäll jää puuttuma, ova shoppailut ja kavereitte vapaa tapaamine. Kaikki muit säälitä, elukoitte ja sitt vankila joutuneitte ihmiste , oloi parannetta, mutt vanhukse, niill ei oll mittä virkka enä, pois erest joutava. Kunpa jostain pilven päält voitais katto, ku asioist vastuus oleva tuleva vanhaks ja toisten potkimiks!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini