Uusimmat kuvat

valapäivä

Torstai 15.8.2019 klo 23:27


"Armeija tuo miehiin ryhtiä." Näin tuntuu toteavan yhden tänään jääkäriksi ylennetyn nuoren isä.

Omien poikien armeijassaolosta on jo vuosia, mutta kyllä kummankin valapäivät muistan. Toisella kylmän kalsea, sateinen päivä Turussa. Poika oli Turun rannikkopatteristolainen. Gyltössäkin kävin ja se vasta oli kokemus. Toisen pojan valapäivä oli sään osalta täysin päinvastainen. Oli heinäkuun hellettä pahimmillaan. Valatilaisuus Huittisissa ja sieltä sitten Säkylään. Toisen valapäivänä paleli, toisen päivänä valui hiki, mutta ei sopinut valittaa, sillä vielä tukalampaa on ollut sodan käyneillä. Siellä oli myös oma Isä. Koskaan ei yksityiskohtia kertonut, mutta ei myöskään valittanut, ei säätä, ei olosuhteita, ei mitään. Näin on varmaan ollut monen muun sodassa olleen isän kohdalla.   

Mutta tähän voin yhtyä: armeija tuo ryhtiä. En tiedä, mitä se asepalveluksen suorittavista naisista tekee, mutta kyllä se pojista tekee miehiä, Miehiä oikein isolla ämmällä.

Oli hieno tilaisuus seurata tänään Porin prikaatin alokkaiden valatilaisuutta Salossa. Kaupungille kaunis kiitos kutsuvieraskutsusta. Meni nimpparitkin siinä sivussa.

https://www.sss.fi/2019/08/porin-prikaatin-valatilaisuus

https://www.sss.fi/2019/08/katso-suora-lahetys-kello-10

Lehden jutut eivät näy kuin SSS -tilaajille, mutta näkyypähän pari, kolme kuvaa! 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini