Uusimmat kuvat

nynnerö Suomi

Lauantai 26.10.2019 klo 10:43


Seurasta kopioitu:

Suomi ei uskalla painostaa

Vaarana on, että tarkoituksella vaikeaa uudistusta viivyttelevä EU:n neuvosto ei saa ikinä aikaiseksi siirtojen lopettamispäätöstä.

Miapetra Kumpula-Natri uskoo, että töitä asian eteen kannattaa edelleen tehdä, mutta hivuttamalla.

”Puheenjohtajamaana Suomi voi nostaa asian käsittelyyn. Mutta olen ymmärtänyt kun tunnusteluja on käyty, ettei tilanne ole vielä kypsä.”

Suomi ei uskalla painostaa muita maita kelloasiassa, koska suuret jäsenmaat saattaisivat suuttua siitä että ajamme omaa etuamme.

”Jos asia otetaan väkisin asialistalle liian aikaisin, merkittävät maat saattavat ottaa negatiivisen kannan ja todeta, että tällaista ei tarvita”, Kumpula-Natri pohtii.

--
Minulle on ihan sama, olisiko meillä kesä- tai talviaika, kunhan lopetettaisiin kellojen eestaa veivaaminen! Kyllä Suomi nynnerö maa EU:n neuvoston edessä on!! 
Maaliskuussa siirsin kellon viisareita eteenpäin, ensi yönä veivaan niitä taaksepäin. Enpä tiedä muuta sanoa (vaik mieli tekis) kuin, että kesää kohti.


Kommentit

26.10.2019 12:14  J. Jörgensen

Joopa joo, Suomi voisi ryhdistäytyä, ja todeta neuvostolle, että tehkää akat niinkuin hyväksi näette, mutta Suomi lopettaa sen viisarien siirtelyn tähän! Sehän on ollut jo aikanaan löperö ja typerä päätös, että ratkaisuvalta asiassa luovutettiin unionille. Ei se olisi ollut pakko, mutta ottaahan ne satraapit kaiken vallan, joka niille vain annetaan.

26.10.2019 17:38  MäTaaS

Olen myös antanut itseni lukea, miten Viro sai EU:lta rahaa tiestön parantamiseen ja kunnostamisiin. Varoja, joita Suomikin olis voinu hakke, ku tiestö murenee käsiin. Uudet tienpohjat tehdään nii heikoste, ett Mahtinaisentiessä sekä Kiskontien liittymämutkissa pahat painumat keräämässä sadevesiä. KELLOaikojen siirtely on mun mieleen ollu, ku mä tykkään pitkist valoisist illoist. Pysyvä aika sais olla ny eletty. Niinpä - Suomi on nynneröiny kaikki EU:s ja piste.

27.10.2019 12:37  Marjatta

Just olin Virossa ja samaa infoa sain. Oppaana ollut kertoi, että Virossa EU -rahoja osataan hakea ja niitä myös saadaan ja että kansa on ollut tyytyväinen EU:ssa oloon.

Minä en nyt niin kauhiasti ole. Siis tyytyväinen. Välillä tulee olo, että onko tässä muuta hyötyä kuin se, että muutamasta Euroopan maasta toiseen siirtyminen ei aiheuta pään vaivaa rahan suhteen.

Tämä kopio sivulta Suomen EU -jäsenmaksut:

"Suomen nettomaksu EU:lle palasi normaalille tasolle vuonna 2018
SUOMEN NETTOMAKSU EU:LLE oli viime vuonna 580 miljoonaa euroa, ilmenee EU:n komission tilastoista. Nettomaksu nousi huomattavasti toissa vuodesta, jolloin se oli vielä 275 miljoonaa euroa. Suomen nettomaksuasema palasi kuitenkin parin vuoden tauon jälkeen pidemmän ajan keskiarvon tuntumaan.

SUOMEN NETTOMAKSU EU:LLE oli vuonna 2018 105 euroa asukasta kohden, kun vastaava summa oli vuonna 2017 50 euroa. Nettomaksu oli 0,25 prosenttia suhteessa Suomen bruttokansantuloon (0,12 prosenttia vuonna 2017).

VIIME VUOSINA EU:N jäsenmaksu on vaihdellut 50?200 euron välillä jokaista suomalaista kohden."

27.10.2019 12:40  Marjatta

Kyllä tuossa jo olis varaa patistaa muutosta kellon viisareitten siirtelyynkin!

28.10.2019 17:25  MäTaaS

Suoamess EU-raha haeta "näpertely"-projekteihi, tärkkiöi tiätyst hakijoill. Suomen teiden meneminen kovaa vauhtia rapakuntoon on huolestuttavaa. Valtio kerää miljoonia bensa- ja autoveroina, mutt mihi ne laittava ne, ku rahaa ei ol, ett tiestöä voitais korjata. Miksei Viestintä- ja liikenneministeriö ol ajan tasall ja hae tai edes a n o rahaa EU:lta. Vai yrittääks ne auttaa EU:ta, ku meill makseta vaa eikä haeta käyttörahaa kuoppaste teitte korjauksihi! Mikä avuks?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini