US -blogi

Lauantai 1.2.2020 klo 15.10


Nonnih! Jatkoa äskeiseen. Yleensä motkotan Salo -cityn touhuista, mutta nyt on pakko olla välillä vähän tyytyväinenkin. Tämmöstä tekstiä tuuppasin Uuteen Suomeen:

Havainnointipalvelua ikäihmisille

Tässä on just sellaista, jota olen ”saappa jalkka ja menoks” toiveena ja tarpeena joskus esittänytkin. Että miksei olisi jotain muutakin kuin turvaranneke?

Nyt Salon kaupunki ja Caruna tarjoavat sitä muuta. Täällä ikäihmisille tarjotaan kahden vuoden pilottijaksona ilmaista havainnointijärjestelmää, palvelua ikäihmisille ja heidän omaisilleen.

Miksei joku alkaisi tehtailla myös esim. helposti jalkaan sujautettavia jalkineita, joiden varressa on tuollainen liikkumisen tunnistin? Esim. maalaismaisemissa asuvilla, päivittäin vähintään postilaatikolla ja takaisin tupaansa liikkuvilla ikäihmisillä voisi sellaiset ”pieksut” olla ja silloin ikäihmisen omainen tai kotipalvelu saisi vähintään kerran päivässä tietää, mitä vanhukselle kuuluu.

Voisi noita tunnistimia varmaan muuhunkin liittää. Ehkä turvarannekkeen tapainen rannerengas, sellainen IkäIhmisen PolarLoop. Puhelinkin saattaisi käydä, jos vanhus sellaista vielä päivittäin käyttää.

Tämäntyyppiset seurannat olisivat, jos ei muuta, niin ainakin inhimillisempiä kuin että vanhuksen makuuhuoneen katon rajassa keikkuisi seurantakamera. Sellaiseenkin kyllä joku päivä tullaan päätymään, sillä ei meillä tulevaisuudessa hoitajia mihinkään riitä, ei laitoksiin eikä kotipalveluun! 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini