Uusimmat kuvat

"kyläkoulun opettaja"

Lauantai 8.2.2020 klo 13:45


Kyläkoulun opettaja puhuu suunsa puhtaaksi! Vai niin, sanon minä. Paikallislehden tätä mieltä -palstalle tänään tupsahtanut kirjoitus on saanut uutisjulkisuutta ihan jo lehden kolmossivulla.

Piti oikein googlettaa, jotta löytää nämä ohjeet: Ihan viimeisenä lukee tämmöstä: 5. Yleisölle varattujen palstojen ja toimituksellisen aineiston raja on pidettävä selvänä tiedotusvälineiden verkkosivuilla.

Nyt ei ole kyse yksistään verkkosivusta, vaan on kyse painetusta lehdestä. Nimetön kirjoittaja ja sellaisen tätä mieltä – kirjoitus lyödään kuin faktana eteemme. Ihan kuin olisi joku ISOkin uutinen. Ei voi olla totta! Huhhuh.

Koulun pieni koko ja opetuksen laatu eivät tämän nimimerkin takaa huutelevan AsianTuntijan mielestä ole läheskään aina lapselle se paras oppimisympäristö. Nooh, on tuossa sentään käytetty sana läheskään.

Uskoisin, että se, haluavatko vanhemmat lapsilleen ison tai pienen koulun, on varmaan perheissä perusteellisesti läpi käyty ja keskusteltu jo siinä vaiheessa, kun mahdollista muuttoa paikkakunnalle on harkittu ja harkitaan. Ne, jotka haluavat lapsensa isoon kouluun, yrittävät muuttaa ison koulun lähelle ja jos eivät ison koulun lähelle pääse, valmistautuvat siihen, että jos iso koulu on heidän mielestään parempi kuin pieni ja jos bussit eivät sopivasti kulje, niin he sitten kuljettavat lapsensa ihan itse.

Olen kuullut, miksvarten joku joskus saa nimimerkillä kirjoituksensa tätä mieltä -palstalle, mutta nyt oli ja on aihe, että jos ei nimellään ole voinut kirjoittaa, niin lehden toimituksen olisi pitänyt työntää po. kirjoitus suoraan silppuriin!


Kommentit

8.2.2020 14:12  Marjatta

Minä en puolusta kyliä ja niiden kouluja siks, että koulun pieni koko olisi sitä jotain. Minä puolustan siks, että näin isossa ja laajassa kaupungissa kuin mitä Salo on, pitää olla myös maalla asumisen meininkiä. Kylissä sitä on ja niiden kouluissa. Niihin voi järjestää muutakin toimintaa kuin koulun pito!

8.2.2020 21:34  Leena

Tämä on Marjatta täyttä asiaa, lehti mainostaa nimetöntä yleisöosastokirjoitusta. Menee yli ymmärryksen. Ei olisi pitänyt ollenkaan julkaista nimettömänä

8.2.2020 23:23  Marjatta

Facebookkiin laitoin omalle sivustollani, jossa juttuni myös esillä on: "Jos se oli tarkoitettu keskustelun pohjaksi ja ärsykkeeksi, niin ok, mutta nimettömänä kirjoittaneen tätä mieltä -juttua ei saisi noin uutisoida kuin sitä nyt uutisoitiin. Minäkin odotin ihan, että jotain oikein haastateltaisiin. Aprillina tuollai toimitaan!"

9.2.2020 0:16  Ritva Sinervo

Hyvä kannanotto Marjatta . Olen kanssasi samaa mieltä. Puolustan myös kyläkouluja ja lasken mieluusti oman toiveeni kylien varaan. Nyt on suunta ja muuttoliike lisääntymässä maaseudulle ja siellä kylillä tarvitaan vetonauloja. Koulut ovat juur niitä, samoin päiväkodit. Voisin kirjoittaa taas auki kaikki ne ajatukset kylien kehittämisestä,joita aikanani valtuuston pöntöstä tasaseen tahtiin toin julki. Vaan pieni ihminen sai vain muutamilta tukea.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini