Uusimmat kuvat

omia polkuja

Perjantai 7.2.2020 klo 13:37


Vehmaan kunnan väestörakenne kulkee täysin omia polkujaan.

Niin se kulkee Salossakin, mutta meillä se vähenee. Vähenee, vähenee, mutta ei meillä sellaiselle korvia lopsauteta. Ei meillä kaupunkiin muuttamishoukuttimia keksitä. Meillä hoetaan koulujen ja päiväkotien sulkemisten nimiin. Että siitä sitä säästöä syntyy! En usko, en.

Koko kokonaisuus tässä laskea pitäisi ja ottaa suurennuslasin alle. Mitä maksaa lopetettavien kohteiden oppilaiden kuljetukset, millaisiksi muodostuvat matka-ajat, miten järjestetään ruokailut jne.?

Miksei tiloja voisi käyttää myös monitoimitiloina? Päivällä lapset, illemmalla aikuiset. Kyläalueen vanhuksille koulu voisi olla ruokapaikka, olisi edes kouluaikoina. Ja kyllä heillekin nyt jotain yhdessä tekemis- ja kokoontumispaikkaa tulisi tarjota. Mutku ei. Ei meillä!

Omia tiloja on kova tarve hylätä ja hävittää, mutta sitten toisaalla hankitaan ja on hankittu tiloja ulkopuolisilta, esim. nuorten paikka Steissi tai vanhusten hoitopaikka Vuorela, paikkaa, jota esim. tark.ltk arvioi:  

Perniöstä vapautuneisiin tiloihin on perustettu dementikoille tarkoitettu tehostetun asumispalvelun yksikkö, jolla on voitu vähentää myös palveluihin pääsyn odotusaikoja. Vuoden 2018 alkuvuodesta todettiin kuitenkin tiloissa sisäilmaongelmia, joiden vuoksi toimintoja ollaan uudelleen sijoittamassa. Tästä aiheutuu tarpeettomia kustannuksia kaupungille ja rasitusta asukkaille, jotka olisi voitu välttää tilojen etukäteen arvioinnilla

Uskelan koulun pihaa remontteerattiin. Pakko ihmetellä, jotta millä tulevaisuusennusteella tuokin toteutettiin, kun ykskaks todetaan, jotta itse koulu on käyttäkelvoton.  

hallitus 29.4.2019/ 177 §: Uskelan koulun Kavilankadun yksikön tilanteesta Uskelan koulun Kavilankadun yksikön kantavien rakenteiden tarkastelu aloitettiin koulun sisäilmatutkimuksen seurauksena syksyllä 2017. Tällöin havaittiin runsaasti halkeamia rakennuksen kantavissa rakenteissa.

Tarkastuslautakunnan arviointeihin virkamiehet, eivät joka kerta päättäjätkään sen kummemmin reagoi. Hyvä, jos edes läpi lukevat.Tällaista löytyy tark.ltk:n arviointikertomuksessa vuodelta 2018:

Kaupungin tulee vastaisuudessa huomioida koulu- ja päiväkotikiinteistöjen muutostilanteissa avoin keskustelu kuntalaisten kanssa. Esimerkkinä tästä on Hajalan päiväkodin sulkemiseen liittyvä asiakokonaisuus, joka sai julkisuudessa paljon huomiota myös valtakunnallisesti.

Tulee vastaisuudessa! Niinpä niin! Avointa keskustelua, avointa kuulemista ja avointa kuuntelemista!

"Kosk mahta semmost olla ja tulla?" Nooh, jos ennustaisin: tällä loppuvaltuustokaudella sellaista ei ainakaan tule tapahtumaan! 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini