Uusimmat kuvat

Kummallista!

Sunnuntai 15.3.2020 klo 23:42


Niinpä niin. 

Kaupunginjohtajamme Lauri Inna katsoo, että Jari Niemelä on paras mahdollinen Salon kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen johtajaksi. 

http://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20204359-16

Kaupunginhallitukselle 16.3.2020 menevä ehdotus on tällainen:

Kaupunginjohtaja: 

Kaupunginhallitus päättää valita sosiaali- ja terveyspalvelujen johtajan virkaan oikeustieteen kandidaatti, varatuomari Jari Niemelän. Esitys perustuu kokonaisarviointiin, jossa on otettu huomioon Niemelän koulutus ja monipuolinen työkokemus kunnallishallinnon asiantuntija- ja johtotehtävistä. 

Jari Niemelällä on työkokemusta Salon kaupungista yli 10 vuoden ajalta, josta lähes kolme vuotta apulaiskaupunginjohtajan tehtävässä. Apulaiskaupunginjohtajana hän on vastannut myös niistä tehtävistä, joita sosiaali- ja terveyspalveluiden johtaja tulee tekemään. Niemelä on apulaiskaupunginjohtajana osallistunut Salon sote-valmisteluun niin kaupungin kuin maakunnankin tasolla ja tässä roolissa hän on luonut hyvät verkostot. Niemelä tuntee Salon toimintaympäristön ja sosiaali- ja terveyspalvelujen haasteet. Niemelä on erittäin sitoutunut Salon kaupunkiin. Ottaen huomioon Salon kaupungin organisaation koon ja organisaation laajuuden, sekä Salon sairaala 2023 –kärkihankkeen menestyksekkään hoidon, Jari Niemelällä on parhaimmat edellytykset tehtävän hoitamiseen. 

Lisäksi arvioinnissa on otettu huomioon Niemelän testaukseen perustuva soveltuvuus virkaan sekä haastattelussa esiin tulleet henkilökohtaiset ominaisuudet. 

Vähän täydennystä saadaan sentään Salon Seudun Sanomista toimittaja Käiväräiseltä

https://www.sss.fi/2020/03/jari-niemelaa-esitetaan-salon-uudeksi-sote-johtajaksi/¨

x)

mm. 

Jari Niemelä sai vuosi sitten kaupungilta varoituksen viranhoitoon liittyvien velvollisuuksien laiminlyönnistä. Varoitusta edelsi eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen huomautus. Huomautuksen sai Niemelän lisäksi Salon kaupunginhallitus.

Salo perusti tilannetta selvittämään tilapäisen valiokunnan, joka antoi Niemelälle varoituksen. Samalla se kehotti Lauri Innaa valvomaan paremmin alaistensa toimintaa.

Tilapäisen valiokunnan selvitys annettiin 20.5.2019:

http://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=20194208

Patistuksia tuli siis kaupunginjohtajallekin. Että pitää paremmin valvoa alaistensa toimintaa. http://salo.oncloudos.com/kokous/20194208-4-1.PDF 

xx)

Miten sellainen jokapäiväisesti onnistuu, sitä ei tilapäinen valiokunta tainnut sen kummemmin miettiä. 

--

Edellisessä blogissa ihmettelin milloin ja kuka on Niemelälle viimeisimmän virkamääräyksen apulaiskaupunginjohtajan avoimen viran hoitoon antanut.

Jos se on kaupunginjohtaja, niin eikö se olisi jossain vaiheessa pitänyt tuoda kaupunginhallitukselle tiedoksi ihan niinkuin edelliselläkin kerralla? 

Onko käytäntö jossain vaiheessa muutettu? 

Hain määräystä kaupunginhallituksen kokouspöytäkirjoista ”muut mahdolliset asiat” -kohdista, myös kaupunginjohtajan ja muiden viranhaltijoiden päätöksistä, mutta en sellaista löytänyt, en vuodelta 2019, en myöskään vuoden 2020 ensimmäisten kokousten osalta. 

Joko en vaan huomannut tai voisiko olla, ettei sellaista ole! 

--

Ja sitten vielä: 

Jos Jari Niemelää ei sote -johtajaksi valittaisi, niin kyllä hänen työnsä Salon kaupungissa jatkuisi. Hän palaisi alkuperäiselle paikalleen eli kaupungin lakimieheksi. Kaupunginjohtajan hehkuttama "Niemelä -tarve" esim. Salon sairaala 2023 –hankkeessa voitaisiin hoitaa siten, että Niemelä nimitettäisiin siihen työryhmään kaupunkia edustavaksi jäseneksi. Uusi sote -johtaja, kuka nyt olisikaan, saisi rauhassa keskittyä ja opetella varsinaista tehtäväkenttäänsä.

Kaupunginjohtajan ehdotus maistuu etukäteen sovitulta. Maistuu sovitulta ihan siitä lähtien kuin sote -johtajan paikka on avoimeksi julistettu! 

Tiedän, että en ole ajatusteni kanssa yksin.

--

x) myös muutama kommentti näkyy, vaikka ei olisi digilehden tilaaja

xx) tätä löytyy linkin takaa

 "Kaupunginjohtaja kantaa kokonaisvastuun kaupungin työnjaon selkeydestä ja vastuista sekä vastaa sisäisen valvonnan ja riskienhallinnan toimeenpanosta ja tuloksellisuudesta. Kaupunginjohtaja päättää, mitä asioita kaupunginhallituksen käsittelyyn viedään ja miten kaupunginhallituksen asioista tiedotetaan. Tilapäisen valiokunnan käsityksen mukaan kaupunginjohtaja Lauri Innaa ei ole riittävästi informoitu kummankaan kantelun todellisesta sisällöstä. Tilapäisen valiokunnan mukaan kaupunginjohtaja Lauri Innan tulee kiinnittää huomiota alaistensa toiminnan valvontaan ja asioiden oikea-aikaiseen tiedottamiseen." 


Kommentit

16.3.2020 11:13  Esityslistoja seuraava

Kaupunginjohtaja kehuu Niemelän osaamista. Siihen ei ole ollut näyttöä.

16.3.2020 13:14  Kaupungissa asuva

Minusta henkilö, joka asuu muualla kuin virkapaikkakunnallaan ei sitoudu tarpeeksi hyvin tehtäviensä hoitamiseen. Siitä on muitakin kokemuksia. Se nyt on nähty, että ennemmin kotipaikkakunnan etuja ajetaan, kuin virkapaikkakunnan.
Ja virkaan ehdotettu hakija ei ollut niin koulutettu kuin toiset hakijat. Sitä en tiedä, voisiko heistä joku tehdä valituksen valinnasta?

18.3.2020 19:09  UuttaKehiin

Nii siin sitt kävi, ku meinasinki. Iha näennäine hakuprojekti tehti, ett lakipykälä toteutuva, vaikk lopputulos luultavast selvill oliki. Ei o kiva muitte pätevie, (pätevämpie), hakijoitte pualest jos tosisass olisiva halunne yrittää. On se nii, ett kaveri kaveristas kii pitä, mutt tulevall virahaltijall tarttis näyttö olla kanss hommasas. Sori vaa, menik pahast?

27.3.2020 14:30  Se Ritva-mummo taas

Varsin kummallista, olen samaa mieltä.

Nyt kannattaisi kj:n ryhdistäytyä ja aloittaa työ niin kuin työ kj:nä pitää tehdä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini