nopeatempoista koheltamista?

Torstai 9.4.2020 klo 12.54


Vähän tulee outo olo, kun paikallislehdestä (Salon Seudun Sanomat) uutisia lukee.

Tässä alla ensimmäinen uutinen on 7.4.2020 lehdestä ja toinen 9.4.2020. Samalla sivulla tämän toisen kanssa näkyy Salon opetuslautakunnan toivomus, halu, muistutus, kannanotto, joka on tarkoitettu yt -neuvottelijoille ja kaupunginhallitukselle.

Opetuslautakunta haluaa opettajat pois yt- neuvotteluista ja muistuttaa, että opetustyö jatkuu pääosin etäopetuksena ja lähiopetuksena 1-3 -luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille.

Tuo on varmaan ihan paikallaan oleva muistutus. Ei kai tuo etäopetus ilman opettajia hoidu!  Ja miks sitä ruokaakin sit luvataan, jos ei olisi koulunkäyntiä? 

Olen varmaan ollut liian kanssa ulkohommissa ja pääni ajatuksenjuoksu on lakannut toimimasta, on vissiin kaatunut kuin piha-aita. Sitä oli ohjelmassani eilen. 

En ymmärrä, että yhtenä päivänä päätetään yhtä ja toisena päivänä toista. Ateriapäätöstä rukattiin "satojen palautteiden" takia. Paljonkohan niitä palautteita annettiin, kun oppimisympäristöselvitystä eteenpäin vietiin? Varmaan oli enemmän kuin tässä ruokajutussa, mutta ei niitä ihmeemmin noteerattu.

Ei kaks ilman kolmatta.

Jospa johtoryhmä tekisi vielä päätöksen numero kolme: Tekisivät nyt vaikka Marttilan kunnan mallisen: Käyttöön otetaan ruokakassi ja taksit vievät ne koululaisten kotirappusille.

Ei sitten tarvitsisi erikseen valmistaa sitä ruokaa, jota kotiin hakeville valmistetaan. Mistä edes osaavat valmistaa just sopivan määrän? Ja kuka siinä kokkina toimii? Maaliskuussa uutisoitiin mm., että ravitsemis- ja puhtaanapitopalvelujen toimintaa supistetaan.

En ymmärrä, en. En tämmöstä päätöksentekoa. Enkä tiedä kummaksi tuota nimittäisin, nopeatempoiseksi vai koheltamiseksi! Taitaa olla ihan vaan nopeatempoista koheltamista.

Jospa minä menisin takaisin pihalle. Koheltamaan varmaan minäkin! Hyvää pääsiäisen aikaa Ystävät!

Kouluruuan voi noutaa Salossa

https://www.sss.fi/2020/04/kouluruuan-voi-noutaa-salossa/

Kouluruokaa saa Salossa pääsiäisen jälkeen noutamalla. Kaupunki alkaa tarjota etäopetuksessa oleville oppilaille kouluruokaa pääsiäisen jälkeisestä tiistaista lähtien.

Koululounas on tarkoitettu kaikille perusopetuksen oppilaille, jotka opiskelevat poikkeusolojen ajan etäopetuksessa. Lounas on noudettavissa kouluissa, joissa on lähiopetuksessa olevia oppilaita.

Salon kaupunki tarjoaa koululaisten huoltajille myös ruokakasseja – Somero jakaa ostoseteleitä

https://www.sss.fi/2020/04/salo-tarjoaa-kouluilta-haettavan-lounaan-vaihtoehdoksi-ruokakassin-somero-jakaa-huoltajille-ostoseteleita/

Salon johtoryhmä lisäsi ruokakassin vaihtoehtoihin keskiviikkona saatuaan vanhemmilta palauteryöpyn tiistaisesta päätöksestään.

– Saimme satoja palautteita. Vanhemmat kyselivät, miten ruoka-apu turvataan niille oppilaille, jotka eivät pääse hakemaan lounaita koululta. Myös turvallisuus huolestutti osaa huoltajista, Salon sivistyspalveluiden johtaja Pia Setälä kertoo.

 


Kommentit

9.4.2020 13.36  Marjatta

Miks ennemmin ruokakassi kuin ruoan haku koululta?

Marttilan hallintojohtaja Heini Luoman ajatuksin: " Ihmisten ei pidä nyt kuljeskella yhtään ylimääräistä. Kaikki eivät pystyisi ruokaa kouluilta noutamaan, ja myös matkat olisivat haja-asutusalueelta pitkiä. Ruokakassi on helppo, turvallinen ja tasapuolinen tapa." Ja: "saamme myös paikallisille taksiyrittäjille töitä."

9.4.2020 13.38  Marjatta

Ruokakassia pidän hyvänä, mutta tietynsuuruinen summa ostosetelinä ruokakauppaan voisi sekin olla toimiva juttu! Varmaan helpoin tapa toimittaakin. Eiköhän ÄLY -kaupunki Salo semmoset jutut osaa. Jos haluaa!

10.4.2020 22.07  Veronmaksaja

Minä en ymmärrä salolaisia enää yhtikäs. Kun kouluruokaa koulussa tarjotaan, niin se on huonoa, nyt sitä pitäisi saada kotiin, ja aina valitetaan ja naristaan kaikesta.
Tavalliset kotiruokatarvikkeet eivät paljoa maksa, ja monella perheellä on ne mahdollisuus itsekin kustantaaa, mutta kaikki vaan pitää saada yhteiskunnalta. Ei ilmainen kouluruoka ole itsestään selvyys muualla maailmassa, mutta Suomessa se näyttää olevan, jopa kotiin tuotuna. (hallituksen poikkeuslain nojalla nyt)
Meitä maksajia vaan on entistä vähemmän ja kunnat ovat velkakierteessä kuten valtiokin. Velkarahalla kustannetaan käyttömenoja.
Joten olen ihan eri mieltä asiasta kuin Marjatta!
Voi näitä nykyajan uusavuttomia ihmisiä!

10.4.2020 23.22  Marjatta

Minä tarkoitin tässä blogissani lähinnä sitä, että Salon kaupunki, sen johtoryhmä vekslaa, kun päättää tänään tätä ja huomenna täydentää.

Taustallahan on - valitettavasti - valtakunnan tason ohjeistus, että sitä sapuskaa pitää koululaisille antaa, vaikka normaaliaikana sitä kitistään ja rutistaan, että se huonoakin on.
Eli kyl olen samaa mieltä edellä olevan kanssa.

Salon ohjeistusta tässä moitin. Siltäkin osin kummallista päätöksentekoa, että Salo oli jo päättänyt mm. ruokapuolen henkilöstön supistamisesta. Pääsi oikein valtakunnan uutisiin.
Kuka sitä kotiin annettavaa "soppaa" nyt sitten kerkii keittämään, kun olen ymmärtänyt, että ei se samaa ruokaa ole kuin koululla ruokaileville.

Helpoin tapa olisi varmaan ollut, että olisivat päättäneet, että annetaan ostosetelit ja niillä saa ruokatarvikkeita siitä kaupasta, mistä koululaisten perheet ruokaostoksia tekevät.

Elämme ÄLY -kaupungissa - niin on mainostettu - mutta näyttää siltä, että varsinkin kaikki korona -ohjeistukset on tulkittu miten sattuu. Esim. eikö Äly -kaupungilla riitä älyä antaa kansalaisopistolaisille etänä opetusta? Koulun rehtori on ilmoittanut, että homma hoituu, mutta sivistyspalveluiden johtaja sanoo, että ei, ei, ei käy. Hän jatkaa siitä, mitä va. apulaiskaupunginjohtaja ehti viimeisinä työpäivinään päättää. Hänhän totesi, että ?etäopetus olisi edellyttänyt mittavia lisätoimia, joihin ei nähty tässä tilanteessa olevan mahdollisuuksia?. On kyl hulluinta, mitä olen kuullut.

Missähän asiassa seuraavaks vekslataan ja väännetään? Päätöksenteon lyhytjänteisyys on muutaman kerran näkynyt tarkastuslautakunnan arviointikertomuksissa, muistaakseni myös se, että johtamisessa on puutteita.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini