se oli sit siinä

Keskiviikko 15.4.2020 klo 18.36


Tästä uutisesta tuskin kovin moni yllättyy:

https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4926324/Lauri+Inna+siirtyy

Valtiotieteiden maisteri Lauri Inna aloittaa Keskon Lounais-Suomen aluejohtajana 15.6.2020 alkaen, kertoo K-ryhmä. Inna siirtyy K-ryhmään Salon kaupunginjohtajan tehtävistä. Nykyinen aluejohtaja Olli Setänen jää eläkkeelle.

K-ryhmän Lounais-Suomen alueeseen kuuluvat maakunnat Varsinais-Suomi, Satakunta ja Ahvenanmaa.

Inna on työskennellyt Salon kaupunginjohtajana kesäkuusta 2017 saakka. Sitä ennen hän on toiminut sekä Hattulan että Punkalaitumen kunnanjohtajana, Teollisuuden Voiman viestintäpäällikkönä, Puolustusvoimissa sidosryhmä- ja viestintätehtävissä ja Turun Sanomien toimittajana.

--

Se oli sit siinä! Se kaupunginjohtajuus! Minä en yllättynyt, että Inna pois haki. Onneks olkko hänelle!

Onneks olkko sillekin, että tässä kaupungissa ei enää apulaiskaupunginjohtajan virkaa ole. Jos olisi, niin kaupunginjohtajan avoimen viran hoitaja olisi löytynyt alta aikayksikön. Jos Inna lähtee ennen kesäkuun 15 päivää, pitää esim. vuosilomiaan sitä ennen, niin avoimen viran hoitaja -kuviot menevät näin:

https://www.salo.fi/attachements/2020-04-01T07-42-3670.pdf

Kaupunginjohtajan sijaisena toimii tässä järjestyksessä hallintojohtaja ja hänen estyneenä ollessaan talousjohtaja, kaupunkikehitysjohtaja tai henkilöstöjohtaja. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja voi määrätä kaupunginjohtajalle muun tilapäisen sijaisen enintään kahden viikon ajaksi. Jos sijaisuus kestää yhtäjaksoisesti pidempään kuin kaksi viikkoa, mutta enintään kaksi kuukautta, kaupunginhallitus voi määrätä muun sijaisen. Pidemmistä sijaisuuksista päättää kaupunginvaltuusto.

 -- 

Keskossa ovat hakeneet mm. vahvaa johtajakokemusta ja kehittämisotetta. 

Jaahas ja vai niin, sanon minä!

Toivottavasti ennen syksyä Salon kaupungilla on uus tirehtööri. Uuden kaupunginjohtajan valinta ei mikään helppo juttu tule olemaan. Toivottavasti uskaliaita hakijoita sentäs löytyy!


Kommentit

15.4.2020 20.24  SanMunSanone ...

Ja mä kerkisi just laittama tekstarin, ku mä nii tykkäsi, ku Ypäjän nuori (26) kunnanjohtaja sanos, ett hää muutta Ypäjäll, kunnanjohtajall on tärkkiä assu paikkakunnall, kulkke ihmiste joukoss, kuunnell mitä ja mist he puhuva, nii tiettä tehdä päätökssi oikke. Ja sitt tuliki tämmöne uutine, ett Inna Kesko aluejohtajaks päässe!! Siin tuleki säheltämist, ku hakuilmotukse ja kaikk tehrä, ja sitt nousse joku kaupunki nyk."keulamies/-henkilö" , saa sopivaste paika.

15.4.2020 21.08  Kunnan asukas

Olen tismalleen samaa mieltä. Kyllä kunnan ylimmän johdon ja muidenkin virkamiesten/-naisten tulee asua viranhoitopaikkakunnalla, koska mielestäni he tällöin sitoutuvat paremmin kaupungin toimintaan ja tehtäviin.

15.4.2020 22.29  ystävä

Kaupunginohtaja taitaa olla tyytyväinen, kun pääsi muualle.

15.4.2020 23.34  Marjatta

Tämä lause löytyy kaupungin sivustoilta: "Kaupungilla on edelleen meneillään erilaisia uudistuksia liittyen palvelujen organisointiin ja esimiestyöhön."

Vähän nyt tulee sellainen olo, että kaupunginjohtaja hyppäsi kesken kaiken pois tunnin junasta. Voi olla, että teki sen tarkoituksella. Voi olla, että muuten vaan kyllästyi. Eivät ne mitään pitkiä jaksoja edellisestään työpaikat ole olleet.

Tässä olivat miehen mietteet vuonna 2017:

https://www.sss.fi/2017/01/urheilumies-lauri-inna-haluaisi-kaikki-kaupunkilaiset-mukaan-peliin/

Linkki on kopioitava ja sit googleen!

15.4.2020 23.57  Outi Hoikkala

Kaupunginjohtajan tunnin juna tuli perille. Oliko etuajassa vai vain ajassa, jäänee arvoitukseksi. Mutta Keskolla on kehityksen paikka ja sille jos löytyi oikea johtaja niin tulos on varma. Myös koronalla voi olla sanansa sanottavana, sillä kaupanalaa odottaa nyt muutosten mahdollisuus ja mahdollisuuksien murros. Mikä Saloa odottaa, jää nähtäväksi, mutta tuskin suurta uutta voidaan odottaa muuta kuin sinä pienenä mahdollisuutena, että kaupungin johtoon nousisi vahva vaikuttaja ja nainen, kuten valtakunnan tasolla näyttää käyneen ;)

16.4.2020 12.44  Eräs Ritva- mummo

Ei nämä asiat jää tähän. Tulossa on meidän kaupunkia räjäyttävää juttu. Annetaan sen rauhassa tulla. Olen edelleen sitä mieltä, että entisen ja kuvioissa mukana pysyttelevän kaupunginjohtajan ajoilta 8 vuodessa on kertynyt sellaista, että tilikirjat auki nyt viimeistään. Lauri tais tehdä viisaan ratkaisun ja hän varmasti eroaa myös tuosta kaupunginjohtajien yhteisestä yhdistyksestä, jossa hän on varapj ja Rantakokko pj. Mielenkiinnolla seuraan asioiden kohdalla "pommin räjähtämistä".

16.4.2020 17.16  Marjatta

Toivottavasti Inna eroaa kaup.johtajien yhdistyksestä mahdollisimman pian. Mitä hän siellä nyt enää mitään tekisikään? Eikä ole kiva kuulla sellaisia juoruja, puheita, mitä nyt ovatkaan, että ent. kaup.johtaja häärää edelleen taustalla. Siis Salon asioitten hoidossa!

16.4.2020 21.38  ystävä

Onko edellinen johtaja konsulttina?

16.4.2020 23.25  Marjatta

No ei saisi olla, ei konsultti, eikä mikään muukaan päätöksentekoihin vaikuttava, mutta semmosta puhetta aina välillä eteen tupsahtaa. Ei hyvä, jos paikkansa pitää. Tuolla edellä on kommentti, joka lupailee kaupunkia räjäyttävää juttua. Toivotaan, että jos tulossa on, niin räjähtäisi pian!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini