romahtiko korttitalo?

Torstai 16.4.2020 klo 18.40


Edellisen blogin kommenttiin laitoin linkin sellaiseen lehtijuttuun, joka kertoo Lauri Innasta, miehestä, joka eilen ilmoitti jättävänsä Salon kaupunginjohtajan tehtävät.

Blogini kommenttien kohdasta ei linkkejä auki saa, vaan jos semmonen on, se pitää kopioida ja sit laittaa hakuun. Kun teitä niitäkin lukijoita on, jotka ette linkkejä availe (olen ymmärtänyt, että lähinnä turvallisuussyistä), niin kopioin em. jutun kokonaisuudessaan tänne.

Toivottavasti Salon Seudun Sanomien toimittaja, joka jutun on tehnyt, ei nosta tästä minuun päin syytettä. Olen ennenkin näitä "laittomuuksia" tehnyt. Eikö se jotenkin sillai mene, että lainata kyl saa, mutta ei noin vaan kokonaan kopioida? Siis toisen tekemää! Oli kuin oli, tässä tämä on: 

https://www.sss.fi/2017/01/urheilumies-lauri-inna-haluaisi-kaikki-kaupunkilaiset-mukaan-peliin/

 Urheilumies Lauri Inna haluaisi kaikki kaupunkilaiset mukaan peliin

Tekijä

 Salon Seudun Sanomat

 -

6.1.2017 | 0:00

 

 

Lauri Inna oli ehtinyt toimia vajaan vuoden Hattulan kunnanjohtajana, kun Salossa aukesi kaupunginjohtajan virka.

Inna päätti hakea paikkaa, vaikka kehuu, että Hattulassa on äärimmäisen hyvä meininki. Salo on hänestä aidosti kiinnostava kaupunki, ja virka tarjoaisi sopivasti haasteita. Hakematta jättäminen olisi voinut harmittaa jälkikäteen.

Toinen syy on henkilökohtainen: perhe on ehtinyt asettua ja juurtua Varsinais-Suomeen.

Innan perhe harkitsisi lähivuosina muuttoa Saloon, jos isästä tulee kaupunginjohtaja. Toistaiseksi koti pysyy Turussa, ja mennään lasten ehdoilla.

– Vahva läsnäolo on minusta kaupunginjohtajan työssä lähtökohta. Meillä on Salon suuntaan myös intressiä. Isot pojat pelaavat lentopalloa, ja he voisivat päästä Salon lentopallokuvioihin mukaan, Raision Loimun poikia valmentava Inna miettii.

 Lauri Inna sanoo luottavansa Salon tulevaisuuteen. Kaupunki on tulevaa sote-uudistusta ajatellen riittävän iso pysyäkseen vahvana keskuksena. Maakunta ei voi kohdella sitä mielivaltaisesti. Salolaisten pitää olla toki itse aktiivisia ja pitää puolensa.

– Jo tehty rakennemuutos parantaa Salon tilannetta maakunnallisesti. Moni muu kunta lähtee huomattavasti hankalammasta tilanteesta liikkeelle, hän muistuttaa.

Innan mielestä uudistukseen on suhtauduttava ketterästi ja nöyrästi. Samaan aikaan on oltava avarakatseinen. Muutoksessa on aina tilaisuus hyötymiseen.

Tässä on kaksi kehittämiskulmaa. Uuden maakunnan rakenne muodostetaan julkiselle pohjalle. Toinen puoli on ajatus valinnanvapaudesta. Jos se toteutuu, pitää valppaasti katsoa, miten yksityinen puoli lähtee kehittymään. Salossa on monta yksityistä palveluntarjoajaa, ja se on yksi positiivinen mahdollisuus.

 Microsoftin tehdasalueen ympärille suunniteltuun osaamiskeskukseen Lauri Inna suhtautuu varovaisen myönteisesti. Hänen mielestään alue on hyvä alusta, johon on mahdollista houkutella yrityksiä Suomesta ja ulkomailta. Jatkossa keskeistä on, minkälainen sisältö osaamiskeskukselle onnistutaan rakentamaan.

– Nykyinen kaupunginjohtaja on osoittanut rohkeutta esittäessään hanketta. Hänen seuraajansa perii myönteisen tilanteen, hankala päätös on tehty ja saa alkaa viedä suunnitelmaa aktiivisesti eteenpäin. Mukana on myös yksityisiä yrityksiä. Sillekin annan ison arvostuksen.

Lauri Innalla on myös omia kehittämisajatuksia. Hänen sydäntään lähellä ovat energiateollisuuden hankkeet ja erityisesti bioenergia.

38-vuotias Lauri Inna on Salon kaupunginjohtajakandidaateista nuorin. Hän sanoo kuitenkin saaneensa tehdä töitä vaikeissa paikoissa, jotka ovat koulineet.

Nuoruus voi olla myönteinen asia tulevaisuuden kannalta. Täytyy olla jalat maassa eikä hömpötellä, mutta esimerkiksi ict-alan ymmärtämisessä nuoruudesta voi olla etua, hän kääntää.

 Lauri Inna ei ole osallistunut politiikkaan, eikä hän ole kuulunut mihinkään puolueeseen. Sen sijaan hän on innolla mukana urheilussa ja toivoo urheiluseuroja ja kulttuuriyhdistyksiä mukaan yhteiskunnan rakentamiseen.

Yhdistyksille annettu euro palaa takaisin suurempana kuin eurona. Uskon, että kolmannella sektorilla on iso myönteinen vaikutus kunnan fiilikseen. Elämänmyönteisyys vaikuttaa myös työllisyyteen, ja koko porukan saaminen mukaan peliin on tärkeää, hän linjaa.

Lauri Innaa on kehuttu hyväksi verkostoitujaksi ja johtajaksi, joka keskustelee mielellään kuntalaisten kanssa ja käy erilaisissa tilaisuuksissa.

– Jos saa kunnanjohtajan isoa palkkaa, pitää olla valmis sen eteen myös menemään mukaan ja olemaan käytettävissä. Totta kai rajansa kaikella: pitää aina analysoida, mikä kannattaa, hän sanoo.

 

Lauri Inna
Hattulan kunnanjohtaja vuoden 2016 tammikuusta alkaen
Ikä: 38 vuotta
Syntynyt Vammalassa
Perhe: vaimo, kolme poikaa ja tytär
Asuu omakotitalossa Turussa, viikot Hattulassa vuokrayksiössä
Koulutus: valtiotieteen maisteri
Työkokemus: Punkalaitumen kunnanjohtaja, viestintäpäällikkö ja sidosryhmätoimija Teollisuuden Voima Oyj:ssä sekä puolustusvoimissa
Harrastukset: maratonjuoksu, suunnistus ja muu monipuolinen liikunta, lentopallojunioreiden valmentaminen, perheen ulkoilut

Innasta sanottua :

Sosiaalinen, ulospäin suuntautunut. Kyllä hänen kanssaan on helppo työskennellä. Olimme kyllä varautuneet siihen, että hän olisi täällä pidempään.

– Erittäin innokas ja innovatiivinen, vakuuttava ja eteenpäin pyrkivä. Voi sanoa, että jopa yltiöpositiivinen. Pienestä kunnasta tulleena on tottunut olemaan kaikessa mukana. Ihan kaikkeen ei kannattaisi lähteä mukaan, pitäisi osata myös rajata omia tekemisiään.

Toimelias kaveri, saa asioita aikaiseksi, on mukana kaikissa tilaisuuksissa ja tulee kaikkien kanssa toimeen. Huono puoli on, että kellossa ei ole kuin 24 tuntia. Jaksaako hän?

(Arvioita on kysytty työtovereilta ja luottamushenkilöiltä.)

 

--

Nyt joudumme miettimään, miks tässä näin kävi, mitä eilen kuulimme. Osa päättäjäporukasta voi olla ihmeissään, mutta on myös niitä, jotka eivät ole.

Jos koko kokonaisuutta cityn kannalta katsoo tai ajattelee, niin minulle ei juur muuta tule mieleen kuin Peppi Pitkätossu ja nämä sanat: "Kaikki on vinksin vonksin tai ainakin heikun keikun." 

Ei katteeks käy tulevaa kaupunginjohtajaa. Onhan täällä nyt sitä sun tätä hanketta tosi paljon työn alla. Tätä aprillijuttua en tänne kopioi, mutta jo pelkkä otsake muistuttaa monia, miten hyvin toimittaja - melkein - totuutta hipoen kertoi, missä meillä - melkein - mennään!  

https://www.sss.fi/2020/04/salo-nousuun-alykorttitalolla

Salo nousuun älykorttitalolla – Salohallin projektissa ongelmina kerroskorkeus, työvoima ja älysirujen toimitus

Tekijä

 Mikko Kiviluoto

 -

1.4.2020 | 7:00

6

"Nämä kortit katsotaan loppuun asti" oli pantu em. jutussa kaupunginjohtajan suuhun.

Mitä tuohon nyt sanoisi??


Kommentit

16.4.2020 19.51  SanMunSanone

Täst ei ny tullu sitt muuta ku läpijuoksu Innalle eikä salolaisill jääny muuta ku hosumall hoiretui asioi, eikä oikke mittä muut valmist ku se IoT-campus. Iha vieraaks jäi koko tyyppi tavallisell salolaisell. Erellise istusiva suvisi ainaki torikaffell ihmiste joukoss, vaikk en tiärä puhelik he kenenkä kanss. Mutt jos sentä kuuliva jotta, toivota nii.

16.4.2020 20.20  Marjatta

No niin oli. Lyhyt oli visiitti. Huonoa tässä on se, että Inna päätätti hankkeita, jotka nyt jäävät riipin rääpin johonkin puoltiehen. Sit tulee uus - toivottavasti uus, eikä ketään talon sisältä - joka päätättää omalla tavallaan. Niin Rantakokkokin teki. Ei hän siitä jatkanut, mitä edellinen oli strategioiksi ja visioiksi cityn tulevaisuudesta esittänyt. Toivottavasti ainakin tunnin juna tukehtuu omaan mahdottomuuteensa. Mihin sitä tarvitaan? Keitä tulevaisuudessa junalla enää niin paljon liikkuu, kun iso osa työssäkäyvistä opettelee parhaillaan ja oppiikin ihan sujuvasti, että töitä voidaan tehdä kotoa käsin. Ei kaikkia hommia tietenkään, mutta tuskin tunnin junasta esim. hoitajien työmatkakulkuvälineeksi olisi.

17.4.2020 15.13  SanMunSanone

ei siin enä juna eikä pal muitaka tarvita, ku tuliki digiloikka tutuksi ja jokseenki toimivaks etätöihi ja etäopiskeluihi. Paitsi, ett jokaisell ei ol vara näit vehkei hankki, vaikk haluaki vois olla. Mitenkähän tämäki koronakarenssi hoidetais, jos ei näitä digiloikkia olis mahdollist tehrä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini