Uusimmat kuvat

kuudes kuudetta

Lauantai 6.6.2020 klo 15:47


Takaraja perunan taimille

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/takaraja-perunan-taimille/

Moni muistaa, miten eilen tehtävästään eronnut valtiovarainministeri Katri Kulmuni patisti toukokuussa joka ikistä suomalaista maataloustöihin: Että ”kannattaa lähteä poimimaan mansikoita ja istuttamaan perunantaimia.”

Peruna -tietämys on nolo moka siksi, että jos jonkun, niin Keskustapuolueen puheenjohtajan pitäisi tietää, mitä kaikkea suomalainen maaseutu on ja mitä esim. maatalous. Pitäisi tietää, mitä kylvetään, mitä istutetaan ja edes jollain lailla erottaa siemenet ja sipulit, mukulat ja taimet.

Kesäkuun alkajaisiksi eteemme pamahti toinen moka: kyseessä oli isolla rahalla koulutuksen hankkiminen rva ministerille. Maatalouteen liittyvää se ei ollut, vaan tarve oli ollut, miten esiinnytään, miten viestitään.

Nyt vaan ihmettelen sitä, miten on mahdollista, että Kulmuni on päässyt kansanedustajaksi saakka. Miten hän on vaalitilaisuuksista toiminut? Miten näyttänyt osaamisensa?  On kai hän nyt jo siinä vaiheessa esiintynyt ja melko suuren joukon ihmisiä vakuuttanut siitä, että juuri hän on sopiva kansanedustajaksi, on sopiva vaikka ministeriksi saakka.

Ja jos sitä noin vaan otetaan pestejä vastaan kuin mitä esim. elinkeinoministeri Lintilä toteaa: ”Valtiovarainministerin pesti on tehtävä, josta ei kieltäydytä!” niin kyllä pikkuisen alkaa nousta tavallisen kansalaisen otsaan huolestumisryppyjä. Ei em., ei mikään muukaan ministeri -pesti voi olla sellainen, että niitä vaalien jälkeen miten vaan jaetaan. Tehtävään tarvittava asia -osaaminen pitää olla, mukaan lukien sujuva esiintyminen. Tarvittavat koulutukset jokainen maksakoot omasta kukkarostaan!

 

 

Perinnetiedon mukaan kesäkuun kuudes on päivä, jolloin viimeistään pitää perunat istuttaa maahan. Toivottavasti tuleva valtiovarainministeri tietää, miten päin perunan taimet maahan kylvetään. Että tulisi joku päivä sitä satoakin. Hyvää sellaista!


Kommentit

6.6.2020 21:20  Kepukin joskus ollut

Ensin ihmettelin, miksi Keskusta yleensä meni hallitukseen, sitten ihmettelin, miksi Katri Kulmuni halusi valtionvarainministeriksi, vaikka hänellä ei nähdäkseni ollut edellytyksiä tehtävän hoitamiseen. Lintiläkin oli parempi, tietäväisempi ja jämtimpi.
Kyllä sitä kaipaa Mauno Koivistoa, Iiro Viinasta ja Sauli Niinistöä...

6.6.2020 23:49  Marjatta

Kuis mahtaa huulimaalihallituksen nyt käydä? Meneekö nurin vai siirtyykö yhden tilalle partakonetta käyttävä? Minä en pahoilla mielin olisi, vaikka koko hallitus kaatuisi!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini