Uusimmat kuvat

tolppana vai tulppana?

Tiistai 9.6.2020 klo 16:00


Onko minulla motkotusvaihde vitosella?

On vissiin.

Uudessa Suomessa pyörii edelleen esillä tämä juttu: Tolppana vai tulppana?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/marjattahalkilahtiblogituusisuomifi/tolppana-vai-tulppana/

ja tänään Salon Seudun Sanomissa on esillä tätä mieltä: Ei mennä sieltä, missä aita on matalin:

https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/2454709#album_selector

Otsake on salkkarin toimituksen. Kiitos siitä.

--


Tolpasta vai tulpasta nappasen tämmösen kommentin:

Oli sitten kunnan tai valtakunnan päättäjä, niin kyllä se niin menee, että kukin vuorollaan saa pauhuja ja moitteita. Eilen vallassa olleet haukkuvat tänään vallassa olevia, haukkuvat ja räksyttävät sellaisistakin asioista, joita itse ovat olleet omalla kaudellaan junailemassa ja hyväksymässä.

Tässä kommenttiletkassa pauhuja on saanut mm. Juha Sipilä. Oli hänessä ainesta, pääministeriainestakin, mutta siitä en tykännyt, että hän yritti Suomesta yritystä.

Yrityspuolelta voi toki tekemisen, toimimisen vinkkejä hakea, mutta ei se sitä tarkoita, että kunnista tai valtiosta voisi yrityksen tehdä. Voittoa ei tule, ei vaikka miten päin lakeja säätelisi ja verotuksella kansalaisilta rahaa keräisi.

Verojen keräämisessä valtio on aina ollut kekseliäs. Yks hulluimmista, minun mielestäni hulluimmista, veron keräämisistä on kiinteistövero.
Ymmärtäisin sen, jos siitä saadut rahat käytettäisiin tarkoituksenmukaisesti ja tasapuolisesti kiinteistöjen omistajien lähiympäristön kohentamiseksi, mutta ei niitä niin käytetä. Muutamat mummonmökit on moneen kertaan maksettu, mutta onko pihapiirin likellä katuvaloja, onko pyörätietä, onko kunnan vesijohtoa ja viemäriputkea. Ei ole. Eikä ihan helpolla edes tule! Olisi edes kaks viime mainittua!

Nyt voisin muutaman päivän olla ihan hiljaa.

Ei muuta kuin ylös, ulos ja pihahommiin.


Kommentit

9.6.2020 21:02  TämmöstTäälläki

Kiinteistöverosta on tehty kaupungeille ja kunnille tulonsiirtovarat asukkailta? Ja vielä, kun edelliset hallitukset antoivat prosenttimääriä, joilla sitä voidaan vuosittain nostaa, vaikka tässä jo kiinteistöjen myyntiarvotkin ovat laskeneet. Ett on se n i i n väärin, satoja euroja tosta vaan vuosittain. Ja sitte uusi vero; maakuntaveroa on väläytelty jos ja kun saadaan s e s o t e. Ja kaikkien muiden tapausten jäljilt kyll punasell vilkku yhren jos toisenkin knupis!!!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini