arviointia tai sinne päin

Keskiviikko 10.6.2020 klo 20.56


Kuntalain 27 pykälässä edellytetään, että ikääntyneen väestön osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien varmistamiseksi kunnanhallituksen on asetettava vanhusneuvosto ja huolehdittava sen toimintaedellytyksistä. Vanhusneuvostolle on annettava mahdollisuus vaikuttaa kunnan eri toimialojen toiminnan suunnitteluun, valmisteluun ja seurantaan asioissa, joilla on merkitystä ikääntyneen väestön hyvinvoinnin, terveyden, osallisuuden, elinympäristön, asumisen, liikkumisen tai päivittäisistä toiminnoista suoriutumisen taikka heidän tarvitsemiensa palvelujen kannalta. Tarkastuslautakunta toteaa, että vanhusneuvostoa on hyvä kuunnella kuntalain mukaisesti.

Jaa että mistäkö tuo juttu? No äsken aloittamaltani valtuuston listalta!

Jatkan vielä hetken aikaa esityslistan lukemista. Kaikkiin en nyt pysähdy (en kerkee), mutta tämä vuosittainen must -juttu, siis tämä: Arviointikertomus vuodelta 2019, tähän on hetkes aikaa pakko pysähtyä

http://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20204348-7

Ihan ensin on ihmeteltävä, miten tark.ltk on ylipäätään selvinnyt arviointiurakastaan, kun jäsenistä moni on esteellinen!

Pöytäkirjaan merkittiin, että arviointikertomuksen työstämisen aikana tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Osmo Friberg poistui kokouksesta esteellisenä opetuslautakunnan alaisten asioiden käsittelyn ajaksi, koska hänen läheisensä on opetuslautakunnan puheenjohtaja. Pöytäkirjaan merkittiin, että Osmo Fribergin ollessa esteellinen osallistumaan opetuslautakuntaa koskevien asioiden käsittelyyn puheenjohtajana toimi varapuheenjohtaja Timo Tammi.

Jari J.Laiho ilmoitti olevansa esteellinen eikä osallistunut sosiaali- ja terveyslautakunnan alaisten asioiden käsittelyyn, koska toimii vanhusneuvoston puheenjohtajana ja yhdistystoiminnassa.

Timo Tammi ilmoitti olevansa esteellinen eikä osallistunut kaupunkikehityslautakunnan sekä rakennus- ja ympäristövalvonnan lautakunnan alaisten asioiden käsittelyyn. Timo Tammi toimii kaupunkikehityslautakunnan puheenjohtajana ja on vuoden 2019 aikana työskennellyt rakennus- ja ympäristövalvonnan alaisissa palveluissa.

Kirsti Lannermaa ilmoitti olevansa esteellinen eikä osallistunut Liikelaitos Salon Veden asioiden käsittelyyn, koska on Liikelaitos Salon Veden johtokunnan jäsen

--

Mutta tuo vanhusneuvosto -osuus. Palaanpa siihen. Tarkastuslautakunta toteaa, että vanhusneuvostoa on hyvä kuunnella kuntalain mukaisesti.

Ihan varmaan olisi, mutku ei. Ei meillä. Ei meillä noin vaan.

Vanhusneuvosto toki kokoontuu, mutta pöytäkirjat ovat olemattomat. Pöytäkirjanpitäjä kirjoittaa muistioita, ei pöytäkirjaa.

https://www.salo.fi/attachements/2020-01-08T12-40-0994.pdf

https://www.salo.fi/attachements/2020-01-30T08-19-0394.pdf

Tässä https://www.salo.fi/attachements/2020-05-06T12-53-28178.pdf  on jotain yritetty – asian osalta, ei pöytäkirjanpidon, mutta ovatko vanhusneuvostolaisten mielipiteet olleet jossain esillä julkisesti?

Eivät taida olla.

Voisi niitä mielipiteitä nyt kertoa vaikka Salonjokilaaksossa tai Perniö -lehdessä tai mikä estää yhteydenoton Salon Seudun Sanomiin. Ei pidä nynnytellä, jos kerta vanhusten puolesta ryhmäksi valittu on!

Ja pöytäkirjan pidosta vielä. Miten on mahdollista, että esim. nuorisovaltuustolla on asialliset ja hienot pöytäkirjat, mutta vanhusneuvoston porukka hyväksyy aina vaan sinne päin kirjoitelmat!

Joskus olen nostanut esille muita maamme vanhusneuvostoja. Yksi taisi olla Joensuu? No, oli kuin oli, niin malliksi heiltä pari pöytäkirjaa: http://webdynasty.jns.fi/djulkaisu/kokous/20191862-.HTM ja

http://webdynasty.jns.fi/djulkaisu/kokous/20191745.HTM 

Kannattaa vertailla! Kyllä pisteet menee Joensuun suuntaan!

..

Nyt loppus mun jutut ainakin tältä päivältä!

   


Kommentit

11.6.2020 8.40  Eläkeläisjärjestön jäsen

Vanhusneuvostossa itsessäänkin on vikaa. Tulisi vaatia parempaa pöytäkirjan tekoa, eikä hyväksyä melkein mitä vain!. Ja jos ei siltä mitään kysytä, se ei näköjään vastaakaan. Olis siis aika nostaa profiilia. Tarttua vanhuksia koskeviin asioihin ja päätöksentekoon hanakkaasti, vaikka ei mitään kysyttäisikään. Eli olla skarppina koko ajan.
Nyt vanhusneuvosto on monille eläkeläisjärjestöjen jäsenille täysin tuntematon. Tyhjän saa pyytämättäkin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini