Uusimmat kuvat

kaupunginjohtajaehdokkaita

Perjantai 12.6.2020 klo 11:48


Salo haastattelee kymmenen kaupunginjohtajaksi hakenutta

Salon kaupunginjohtajaehdokkaista haastatellaan kymmenen. Kaupungin johtoryhmään kuuluvat hakijat vs. kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen ja kaupunkikehitysjohtaja Mika Mannervesi ovat mukana joukossa.

https://www.sss.fi/2020/06/salo-haastattelee-10-kaupunginjohtajaksi-hakenutta/

Tuo ei ole tämän päivän uutinen, mutta nostanpa nyt esille. Onhan tässä uusi kaupunginjohtaja saatava, kun Lauri Inna lähti.

Hakijoita kaupunginjohtajan tehtäviin on yhteensä 23 henkilöä. Cityn sivustoilta löytyy hakijat, https://www.salo.fi/ajankohtaista/57225.aspx ja haastatteluun otettavat https://www.salo.fi/ajankohtaista/57240.aspx

Härkönen Petri, Porvoo, hallintotieteiden maisteri, toimitusjohtaja, Kuntalainen Oy

Kesäniemi Jari, Kuusisto, yhteiskuntatieteiden maisteri, Forssan kaupunginjohtaja
Komulainen Mikko, Lahti, hallintotieteiden tohtori, Lahden kaupungin hyvinvointijohtaja
Korhonen Anna-Kristiina, Raisio, kauppatieteiden maisteri, Salon vs. kaupunginjohtaja
Kuusela Antti, Helsinki, valtiotieteiden maisteri, yhteistyöjohtaja ja liikelaitoksen johtaja, Keravan kaupunki
Kyynäräinen Niko, Helsinki, valtiotieteiden maisteri, toimitusjohtaja, Turku Science Park Oy
Mannervesi Mika, Salo, diplomi-insinööri, Salon kaupungin kaupunkikehitysjohtaja
Nissinen Tero, Kemi, hallintotieteiden maisteri, Kemin kaupunginjohtaja
Parpo Antti, Kaarina, valtiotieteiden tohtori, muutosjohtaja, Turun kaupunki
Soosalu Ilari, Kellokoski, kauppatieteiden maisteri, johtaja / kuntatalous, Suomen Kuntaliitto ry

Noita nimiä kannattaa googlettaa, niin tietää enemmän. Ainakin jotain enemmän. 

Paikasta toiseen seilailijoista, omasta paikastaan koko ajan jonnekin hakevista en nyt niin välittäisi. Tänne tarttis saada henkilö, joka tekee töitä Salon eteen, eikä hae paikkaa ihan vaan siks, että tämä olisi ponnahduspaikka paikkaan numero seuraava!

Johtamisen taidoista en tiedä, kaupunginhallituksen valitsema iso raati sitä selvittänee, mutta jos minulta kysyttäisiin, niin asettaisin ykköseksi viimeisen listalla olevan. Hakijan tämänhetkiset työn vastuualueet ovat sellaisia, että mies ehkä ymmärtäisi koko kokonaisuutena tämän umpisolmussa olevan citymme tulevaisuutta ja sitä, mitä pitäisi tehdä ja missä järjestyksesä.

Ja mikäkö on umpisolmussa? No talouden hoito, kaik mahdolliset palveluverkko-, millä nimellä nyt kulkevatkaan, - suunnitelmat sekä asukkaiden toiveet ja tarpeet. Semmosessa solmussa ovat, että ei niitä yhdellä vetäisyllä avata, hoideta, eikä kuntoon saada.

--

Ei mulla muuta tänään!


Kommentit

12.6.2020 19:34  TämmöttisTänäpä

Paljo oli hakijoi ja 10 ny kuulustella sitt.Enne kaupunginjohtajan virka mun miälest ol nii tärkkiä, kuka siihe valitti nii hää hoiti sitä antaumuksell ja paikallisi asioihi ja oloihi perehtymäll, ett tuli tietämä, mikä parhaaks on ja ettipäi viä. Ny, ku valituks tuleva, ni koko ajan haeta ja selata Virkoja auki-nettisivuja sekä laadita hakemuksi. Mikä tämmöne juttu o? Täsä o V-S:n alueell mone juasse paikast toisse kiertona, mutt hää joka ei muhalleka oll päässy, nii ei jatkoo.

12.6.2020 22:34  Kuntalainen

No minä en ainakaan Turun seudulta kaupunginjohtajaksi hakeneita valitsisi, enkä olisi edes ottanut haastatteluun. Entuudestaan se on jo nähty, että kotikaupunkiinsa Turkuun ja Kaarinaan päin asioita ovat ajaneet. Salon kehittäminen tai asioiden ajaminen ovat toissijaisia.
Ja sitten nämä konsulttitoimistot. Lukemani perusteella oletan, että nämä ovat viime vuosina kietoutuneet yhä tiiviimmin suomalaiseen päätöksentekoon.

13.6.2020 15:18  Marjatta

Juu. Turkuun päin vetäviä en minäkään tänne haluaisi. Sellaisetkin hakijat kiertäisin kaukaa, jotka ovat viime vuosina ahkerasti hakeneet uutta paikkaa, mutta eivät ykkösiksi ole mihinkään päässeet. Jos on jo kuntajohtajan hommissa, niin miks pitää hakea esim. Saloon? Siksikö, että kun tämä on iso city, niin tässä pääsee eteenpäin ja voi hetken päästä hakea viel suurempaan paikkaan?


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini