Uusimmat kuvat

kenen hommia?

Keskiviikko 17.6.2020 klo 19:46


Jossain on vikaa, kun tällaisia uutisia joutuu lukemaan!

https://www.sss.fi/2020/06/ilkivalta-puhuttaa-tupurissa-tuhoaminen-on-jarjetonta-ja-kielenkaytto-torkeaa/

Ilkivalta puhuttaa Tupurissa – ”Tuhoaminen on järjetöntä ja kielenkäyttö törkeää”

Salon Tupurissa asuvan äidin mukaan vanhempien olisi syytä herätä. Nainen on huolissaan alakouluikäisten lasten tekemästä ilkivallasta ja kielenkäytöstä. Viimeinen pisara tipahti viime viikolla, kun pieni joukko lapsia takoi kivillä Tupurin Tammenpuiston liukumäkeä.

--

Ihmettelen vaan, jotta kenen hommia lasten tavoille opettaminen kuuluu?  Onhan meillä nyt esim. tämmöstä: 

Esiopetuksesta kouluun - nivelvaiheen yhteistyö

Esiopetuksen tavoitteena on edistää yhteistyössä huoltajien kanssa lapsen kehitys- ja oppimisedellytyksiä. Jokaiselle lapselle laaditaan esiopetuksen oppimissuunnitelma, jonka avulla lapsen taitojen kehittymistä havainnoidaan, seurataan ja arvioidaan. Mikäli lapsi tarvitsee kasvun ja oppimisen tukea, se suunnitellaan yhdessä vanhempien ja lasta kuntouttavien tahojen kanssa. Esiopetuksessa tehdään yhteistyötä perusopetuksen kanssa. Tiedonsiirto on yksi tärkeä yhteistyömuoto ja sen tavoitteena on turvata lapselle eheä ja yhtenäinen oppimispolku.

Ja jos mennään vapaa-ajan puolelle, niin onhan meillä jonkunnäköistä nuorisotyötäkin. Pitäisi olla. Voisivatko vanhemmat ja nuorisotyön työntekijät yhteistyössä keksiä jotain järkevää vapaa-ajan tekemistä niille lapsille ja nuorille, joilla harrastuksen tai tekemisen puutetta on? Kyllä jotain puutetta olla täytyy, jos ilkivallalla mellastetaan.

Illan kotiintuloaikoja vanhemmat nyt ainakin voisivat lapsilleen määrittää.

En tiedä, mitä ajattelis. Pahalta tuntuu. 


Kommentit

17.6.2020 21:16  Marjatta

Kasvatusvastuuta ei voi ulkoistaa. Kyllä se on vanhempien tehtävä. Mutta jos ja kun kaikkien rahkeet eivät siihen riitä, eikä esim. siihen, mitä vapaa-ajalla voisi tehdä - etteivät lapset pahoja tekisi - niin siinä kuntien lasten ja nuorten palveluista luulis löytyvän tukea vanhemmille.

21.6.2020 16:05  NuortenPualest

On muutama kunta/kaupunki, joissa päätettiin tehdä stoppi lisääntyneelle ilkityölle. Päätettiin kokeeksi laittaa kotiintuloajat nuorille ikäryhmittäin, nuorisotyön ja vanhempien sekä yrittäjien yhteisin hyväksytyin sopimuksin. Tulos oli, että rauhoittumista alueilla tuli. Eiköhän sitä joskus Saloonkin puuhasteltu ja oli niitä muitakin, kun vanhemmat nostivat vasteen yksilön vapaaseen liikkumiseen vedoten. Mutta k u n siihen vapaaseen liikkumiseen e i k u u l u ilkityöt, jotka kohdentuu yhteisön tai yksityisten omaisuuteen. Yleiset kotiintuloajat iltaisin ovat puolusteltavat, j o s nuoret eivät vanhempiaan kuuntele saati tottele. Lopulta siitä olisi lapsille ja nuorille isompi hyöty kuin haitta.

22.6.2020 20:58  MäVaa

ja ku olis kaupunkin päätös nuorison, ikäryhmittäin jaettu ajat, se olis reilua kaikkia kohta. Ei vois vedota enää; miks'en mää ku kaikk muukki saa oll ulkon 22 -23 asti. Ja todettu, ku nuarten nukkumisaika piteni tunnill tai kahdell, nii heill oli pal helpomppa, etenki kouluaikan. Kannattais kokeill tai otta selvää siält, misä on kottin tuloajat sovittu porukall.

23.6.2020 16:39  Marjatta

Samaa mieltä. Pikkuset voisivat kipittää kotiin iltauutisiksi (Yle) ja vanhemmat myöhäisuutisiksi (MTV 3).


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini