Uusimmat kuvat

SSS 30.6.2020

Tiistai 30.6.2020 klo 19:46


Haluttiinko järjestöjä kuulla?

Otsake on Salon Seudun Sanomien keksimä. Tai no, mitä se nyt niin keksimistäkään on, onhan tässä selvää puutetta pukannut. On ainakin minun mielestäni!

3.2.2020 on annettu ymmärtää näin: Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti palauttaa vanhuspalveluiden kehittämisohjelman uudelleen valmisteltavaksi. Valmistelussa on huomioitava strategiset linjaukset sekä laadittava erillisselvitykset Kukonkallion ja Hintan korvaamisen kustannuksista ja toiminnallisuudesta.

Lisäksi kaupunginhallitus esittää, että uuden valmistelun yhteydessä pyydetään lausunnot ainakin vanhusneuvostolta ja eri eläkeläisjärjestöiltä. Kaupunginhallitus toivoo keskustelua vanhuspalvelujen tuottamisesta omana toimintana ja yksityisenä palveluna. Osana tätä keskustelua voisi olla palvelusetelin myöntämisperusteet.

Vanhuspalveluiden kehittämisohjelman päätöksenteko tulee tehdä erikseen lautakunnassa, hallituksessa ja valtuustossa.

Uudelleen valmistelu tuotiin kaupunginhallituksen pöytään 1.6.2020, mutta se on vissiin ihan vaan silmiä räpäyttämättä hyväksytty. Oheismateriaalia kyl on tarjoiltu, mm. Oheismateriaalina: - vanhusneuvoston lausunto tiloista; - tilapalveluiden lausunto tiloista; - vanhuspalveluiden lausunto Hintan ja Kukonkallion hoivakotien tilojen toiminnallisuudesta; ja - kuntoarvio, korjaustapaehdotus ja kustannusarvio Hintan ja Kukonkallion hoivakodeista.mutta ei niitä kaikelle kansalle, siis kaupunkilaisille, ole näytille annettu.

Valtuustoa varten lisättiin vain tällaista: Ulla Huittinen esitti Riskin kannattamana seuraavaa lisäystä: ”Hoivakotien palveluverkkoa koskeva valmistelu käynnistetään vasta kaupunginhallituksen lähetekeskustelun ja päätöksen jälkeen. Lisäksi kaupunginhallitus edellyttää valmistelun pohjaksi perusteellisia kuntoarvioita sekä vaihtoehtoisia laskelmia koskien eri tilaratkaisuja ja kaava-alueita. Lisäksi tulee selvittää omien palveluiden ja ostopalveluiden suhde tulevaisuudessa.” Lisäys hyväksyttiin yksimielisesti.

Päätöksestä ei näy, ei rivien väleistäkään, että edes joku olisi kaivannut vanhusneuvoston ja eri eläkeläisjärjestöjen lausuntoja. Virallisia sellaisia!

Kun kaupunginvaltuusto 15.6.2020 kokoontui, niin kaupunginhallitus ehdotti kaupunginvaltuustolle vain, että kaupunginvaltuusto osaltaan hyväksyy vanhuspalveluiden kehittämisohjelman ja merkitsee kaupunginhallituksen lisäyksen tiedoksi. Päätökseksi tuli: Kaupunginvaltuusto hyväksyi kaupunginhallituksen ehdotuksen.

Minut on opetettu siihen, että kun jotain kysytään ja pyydetään, niin siihen vastataan. Päättäjillämme on vissiin eri systeemit. Vai mikä heidän päähänsä on iskenyt? Dementia vai huolimattomuus vai välinpitämättömyys? 

--

Hakemalla kun haet, niin löydät tällaista: 

https://www.salo.fi/attachements/2020-01-30T08-19-0394.pdf

kohdat 3 ja 4 ja tällaista 

https://www.salo.fi/attachements/2020-05-06T12-53-28178.pd,

mutta virallisiksi lausunnoiksi en noita nimittelisi!


Kommentit

1.7.2020 9:46  Vanha ihminen

Kyllä se vaan on niin, ettei vanhusasioiden kehittämissuunnitelmat, sen paremmin kuin vanhusasiat esittelijöitä ja päättäjiä kiinnosta. Päättäjien tulisi vaatia enemmän. Mutta mennään siitä, mistä aita on matalin.
Mut annas kun on ensi vuosi ja kuntavaalit tulossa, niin alkaa ainakin päättäjiä kiinnostaa. Jos ei muuten, niin ainakin puheissa, kas äänet kun ovat tärkeitä uudelleen valituksi tulemiselle.

1.7.2020 22:05  Eläkeläisyhdistyksen jäsen

Minua ihmetyttää asiassa se, että kaupungin virkaihmiset niin usein haluavat ja ehdottavat ns. kolmannen sektorin toimintojen järjestäjänä. Mm. ikäihmisille suunnattua virkistys- ym. toimintaa maaseudulla hoitavat paikalliset eläkeläisyhdistykset.
Heidän mielipidettään ei juuri haluta kuulla. Tuntuu siltä, että järjestöillä ei ole asioihin vaikuttamisvaltaa, mutta niiden suorittamat palvelut kyllä kelpaavat.
Toisaalta ihmettelen, miksi kaupungin rakennustoimi ei pidä huolta rakennuskannasta. Uusiin investoidaan, mutta vanhoissa monien miljoonien arvoinen rakennuskanta rapistuu. Ja sitten esitetään, että esim. hoivakodit ovat niin huonossa kunnossa, ettei niitä voi enää pitää käytössä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini