Uusimmat kuvat

ruusuja ja risuja

Lauantai 11.7.2020 klo 13:02


Sitkeydestä ja uskosta osaamiseensa ja tulevaisuuteen toivotan ihme ja kummalaisille sylin täydeltä onnea ja menestystä heidän saamastaan EU -rahasta ( 270 000 euroa).

https://www.sss.fi/2020/07/ihme-ja-kumma-sai-eulta-jattipotin/

Yhdet tekevät, mitä osaavat ja haluavat. Toiset tekevät, mitä eivät välttämättä osaa, mutta tahtovat. Kolmannet päättävät, mitä eteen annetaan. Ensimmäiseen joukkoon listaan em. salolaisen Ihme ja Kumma Tuki ry -porukan, toiseen salolaisen päätöksenteon taustoittaja-, valmistelija-, esittelijäsakin eli virkamiehemme ja kolmanteen tuuppaan salolaiset luottamushenkilöt.

Kahdelle viimemainitulle olisi peiliin katsomisen paikka. Sopisi kysyä siinä samalla, että onko salolaisessa päätöksenteossa kaikki ihan just niinkuin pitääkin!

Nähty on, kuultu ja koettu, että lautakunnissa ei yhden tai kahden-kolmen ihmisen tai valtuustotasolla kymmenen ihmisen maalaisjärkisillä mielipiteillä mitään ihmeempää merkitystä ole. Tai sitten ei vaan välitetä, eikä asioista oteta selvää. Jotkut kipittävät kuin lampaat ja toimivat sen mukaan, mitä ryhmän puheenjohtaja on päätöksenteon taustaksi ja yhteenvedoksi koonnut. Sitten on heitä, jotka uskovat vain virkamiesten tekemiä ehdotuksia. Moni kehtaa hehkuttaa jopa sellaista, että virkavastuulla he niitä esityksiään tekevät.

Höpöhöpö sanon minä.

Minun mielestäni muutamat virkamiehemme ovat päätavakseen ottaneet sen, että ei -mappia täytetään AaNelosilla niin paljon kuin vaan mahdollista. Välillä tuntuu siltä, että hyväksyttäviä asioita ovat vain ne, jotka nousevat esille virkamiesten esitysten kautta? Kaupunkilaisten esittämille ei arvoa anneta. 

Tässä pätkä 10.6.2020 hyväksytystä Kehitysvammahuollon kehittämisohjelmasta 2020-2024

10 Kehitysvammahuollon tavoitteet ja toimenpiteet Salon kaupungin arvot ovat asiakaslähtöisyys, rohkeus, vastuullisuus ja oikeudenmukaisuus ja ne viitoittavat toimintaa. Tavoitteena on hyvinvoiva kuntalainen, joka käyttää uudistuvia palveluita, jotka vastaavat hänen tarpeitaan. Tämän toteuttamiseksi kehitysvammahuollossa tehdään tavoitteiden mukaisia toimenpiteitä. Kehitysvammahuollon tavoitteet on laadittu organisaatiotasolla ja tarkemmin yksikkötasolla yhdessä henkilökunnan kanssa. Tavoitteet ovat nousseet muun muassa yksiköiden erilaisista kehittämistehtävistä, laatutyöstä ja työhyvinvointikyselyistä, sekä asiakkuuksista johtuvista tarpeista.

http://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20204363-12

Niin. Että kyllä tavoitteita riittää. On olevinas toimenpiteitäkin. Asumisesta nyt ainakin tunnutaan tohkaavan!

Entäs Ihme ja Kumman toiminta? Eivät ole heidän ideansa tälle kaupungille kelvanneet. Em. kehittämisohjelmassa heitä ei mainita. Tuskin he sitä enää edes kaipaavat, mutta olisi heidät nyt vaikkapa yhteistyön merkeissä voinut noteerata, ja nimenomaan siitä, kuinka hyvää työtä tekevät.

..

Ruusuja Ihme ja Kumma Tuki ry:lle, risuja Salon kaupungille.

Tämä oli mun tätä mieltä -juttuni tänään. Ihan vaan täällä kotisivuilla! 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini