Uusimmat kuvat

kehuja

Sunnuntai 13.9.2020 klo 23:17


Nyt kun eletään korona-aikaa, niin matkustaminen on vähän niinkuin mustalla listalla. Sitä ei niin vaan mennä ekstempore, eikä edes suunnitellusti sinne tänne, ei laivalla Tallinnaan ja takaisin tai Tukholmaan ja takaisin, eikä lentämälläkään minnekään pidemmälle. 

On tässä sentäs jotain, jota voi tehdä. Ja ihan saa kaks kärpästä yhdellä iskulla: pääset reissuun ja pääset teatteriin. Salon teatterilaiset vievät Sinut Seilin saarelle

Ohjaaja Pauliina Salonius on osaava nainen. Mutta osaavia ovat myös ohjauksen alla olleet näyttelijät. Ihan kaikki. Taitavasti on Seili -musikaalin roolit jaettu. Jos pisteitä pitäisi jakaa niinkuin tänään ehtoolla Tanssii Tähtien kanssa ohjelmassa jaettiin, niin minä antaisin teatterilaisille vähän enemmän. Tanssijoille ei tainnut tulla kuin yhdelle parille yksi yhdeksikkö. Minä annan kympit Merita Seppälälle, Roope Pelolle ja Jaana Joutselalle. Pasi Nikulalle annan kymppi plussan. Oli hän vaan aikamoinen herra tohtori! Huhhuh!

Lavastus oli niukkaa, mutta taustalle aina välillä heijastetut videot toivat hienosti esille ja täydensivät menneiden aikojen tapahtumia, myös Seilin saaren maisemia. Puvutkin kertoivat paljon. Hoitaja on hoitaja ja potilas on potilas. Hyvin oli toteutettu. 

Kehuja tuli!

 
 


Kommentit

14.9.2020 0:11  Marjatta

Jaahas. Jotain häiriötä jossain, kun en saa blogiani muokkauksen kohdalta auki. Olisin täydentänyt lausetta Hyvin oli toteutettu.
Näin: Hyvin oli mennyt aika toteutettu!

Onhan meillä nytkin hoitajilla työpuvut, mutta ei ne niin tärkeän virallisilta näytä kuin mitä ennen vanhaan.

14.9.2020 13:53  Marjatta

Teatteriesitykseen tuli kehuja, mutta talosta poistumiseen ei tule.
Moitteet saa Salon kaupungin kiinteistöjen huolto.
Teatterin takapiha-alueella ei ollut kunnollista valaistusta.

Olin Seili -näytöksessä perjantaina ja poistuin teatterista takapihan kautta. Niin teki moni muukin. Takapiha oli pimeä ja maasto kröpöläinen. Rappuset alas selvitin, mutta sitten kompastuin johonkin töröön ja lensin kuin raketti ja suoraan nokilleni. Tilanteen näki moni ja auttajiakin oli heti paikalla. Kiitos Hanna-Maija ja Ari. Tuli siihen sitten myös teatterin Mia Kuisma ja hän kertoi, että valojen puutteesta oli kaupunkia kyl informoitu, mutta eipä vaan ollut ketään tilannetta korjaamaan tullut!

Yhdet silmälasit hajos, kun laukku, jossa ne oli jäi alleni. Toiset lasit oli päässä ja niistä vääntyi toinen sanka.

Naamanaarmuistani ajattelin, että putsaan ne city -kämpillä, mutta kun sinne pääsin, niin totesin, että ei siellä ollut kunnollista puhdistusainetta ja kun toinen jalka alkoi uhkaavasti turvota, niin ajattelin, että jos sittenkin ajaisin päivystyksen kautta. Polvi taipui silloin vielä, joten ajaminen sairaalanmäkeen onnistui. Kotiin ajaminen olikin sitten jo vähän kankeampaa!

Päivystyksessä pyysin naamaputsausta ja lääkäriä katsomaan jalan. Hoitaja sai naamani siistiksi. Naarmut jäivät. Lääkäri tsekkasi jalan ja totesi, tiesin itsekin, että poikki se ei ollut, mutta turpoaminen jatkui. Lääkäri kertoi, että seuraavana päivänä jalka olisi tosi kipeä ja että siihen tulisi laaja mustelma.

Niin näyttää tulevan. Turvotus ei ole kovinkaan paljon laskenut. Paratabsia olen syönyt tasaiseen tahtiin. Voltaren geeli lievittää vähän. Viiveellä on kipeytynyt myös oikea olkapää. Kait minä senkin sit johonkin täräytin.

Onneksi ei käynyt pahemmin, mutta ei tämä mikään hyvä juttu kaupungille ole!
Minun tapauksessani laskua lähtee ainakin yksien silmälasien uusimisesta ja toisen korjaamisesta (jos ne vielä oikaistua saa). Tk- maksun maksan vuosimaksuna, mutta jos tästä päivystykseen menosta jotain tulee, niin saa vaan sekin mennä cityn piikkiin.

14.9.2020 14:03  Marjatta

Pe -illalla myöhään sain vielä viestejä teatterilaisilta: Jaana, Pauliina ja Timo. Huolestuneita olivat ja harmissaan tapahtuneesta, vaikka ei tämä heidän vikansa ollut. Teatteriesitys oli ja on niin hyvä, että sitä minä tässä nyt muistelen. Kiitos!

14.9.2020 14:26  Mia Kuisma

Voi Marjatta! Toivottavasti paranet pian ja valoasia on jo hoidossa, kaupungin talonmies kävi tänään toteamassa että valot eivät toimi ja sähkömies tulee asiaa selvittämään. Harmi, että näin kävi mutta onneksi ei käynyt pahemmin.

14.9.2020 14:41  Timo A. Aalto

Kuten Mia totesi, sähkömies tulee rikkinäisiä valoja korjaamaan, toivottavasti pian!
Omat lamput tuotiin varmuudeksi lauantaina, Ensi-illasta sentään selvittiin naarmuitta!
Pikaista paranemista Marjatta!

14.9.2020 21:59  EttMääVaa

Kyll täytty sanno, ett heikoss kantimiss on teatterin poistumistiät ollu, ku tämmöst pääse tapahtuma. Koronan varotoimi viäl on, ett teatterist tai elokuvist, on helppo poistu siten, ettei kaikk kulje yhress kasass toinen toisess niskas. Ja nuar ihmine ku kompastu, nii ei siin mittä, mutt näi ku on vähä tota ikkäki jo, ei toipumine olekka yks'kaks. Mutt sää oles reipas ja kondikses oleva, nii kyll se siit! Toivota nii.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini