Uusimmat kuvat

kehnoa työn jälkeä

Perjantai 2.10.2020 klo 16:08


 

 

No jo on melkoista menoa ja meininkiä!

Annoin joku aika sitten plussapisteitä Jussi Mattilalle, mutta tänään, tässä ja nyt en voi antaa. Ei pisteitä tästä uutisesta: https://www.sss.fi/2020/10/esitys-hintta-ja-kukonkallio-kiinni-, eikä tästä ehdotuksesta: https://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?.  

Vt. sosiaali- ja terveyspalveluiden johtaja:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päättää, että

1. vanhuspalvelut luopuvat Hintan ja Kukonkallion hoivakodeista

2. korvaava paikkamäärä hankitaan Salon IoT Campukselta vuokrattavista tiloista tai vaihtoehtoisesti kilpailutetaan vuokramallilla uudisrakennus korvamaan Hintan ja Kukonkallion paikkamäärä tehostettuna palveluasumisena, jossa toiminta jatkuu kaupungin omana toimintana.

Päätös:

  

Hallintosääntökin on näköjään taas kerran jäänyt lukematta, on jäänyt sekä Mattilalta että Lindegreniltä!

Lautakunta voi päättää, mitä sit päättääkin, mutta ei se hoitopaikoista noin vaan yksikseen päätä! Onko kesäkuussa työnsä aloittaneen Mattilan työhön opastus saatu apulaiskaupunginjohtajan tehtävissä toimineelta Niemelältä? Nimittäin joulukuussa 2019 hänkin oli sitä mieltä, että vain sote -ltk se on, joka tämäntyyppisistä asioista päättää. 

https://salo.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20194215-15

Minä olin toista mieltä:

https://www.marjattahalkilahti.fi/albumi/kuvia/lehtijuttuja/2439485#album_selector

Valtuustolle asia todella kuului ja sinne se mutkien kautta päätyi, mutta lopputulos 15.6.2020 oli mitä oli. 

Tätä blogia https://www.marjattahalkilahti.fi/blogi/2020/06/30/34801 kannattais esim. valtuutettujen vielä lukea. Ja miettiä, että menikö ihan niinkuin alunperin päätettiin? x) 

Kesäkuinen päätös https://salo.oncloudos.com/kokous/20204348-15.PDF oli ja on sen sorttinen, että jos ei muuta, niin se kertoo päättäjien välinpitämättömyydestä. Minut on opetettu siihen, että kun jotain kysytään ja pyydetään, niin siihen vastataan. Meillä sellaisesta ei näköjään välitetä ei hallituksessa, eikä valtuustossa! 

Esim. tämä: "Lisäksi kaupunginhallitus esittää, että uuden valmistelun yhteydessä pyydetään lausunnot ainakin vanhusneuvostolta ja eri eläkeläisjärjestöiltä. Kaupununginhallitus toivoo keskustelua vanhuspalvelujen tuottamisesta omana toimintana ja yksityisenä palveluna. Osana tätä keskustelua voisi olla palvelusetelin myöntämisperusteet." ei valtuutettuja kesäkuussa enää kiinnostanut!  Vai missä ne kaik mahdolliset lausunnot ja liitteet kesäkuussa olivat? 

 

x) Alimpana olevat linkit eivät enää toimi, kas kun Salo on uusinut sivustonsa. Uusinut ja uusinut?? Esim. tässä kohtaa keikkuu (ainakin eilen ja tänään) vanhat tiedot:

Sosiaali- ja terveyslautakunta

Lautakuntaan valitaan kolmetoista jäsentä. Lautakunnan tehtäväalueeseen kuuluvat terveydenhuollon palvelut, vanhuspalvelut ja sosiaalityön palvelut. Sosiaali- ja terveyslautakunnan apuna toimii viisijäseninen yksilöhuoltojaosto, joka tekee lautakunnan tehtäväaluetta koskevia yksilöön kohdistuvia päätöksiä.

Yhteystiedot

Apulaiskaupunginjohtaja
Jari Niemelä
02 778 2059

Sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja
Satu Parttimaa
0400 881 788

 

Ei meillä apulaiskaupunginjohtajaa enää ole.

Vai onko?

 

 

--

 

Alkaa tulla olo, että tässä kaupungissa "kaik on vaa sinpäi, mut kunnos ei ol mikkä!"

 


Kommentit

2.10.2020 21:25  Hävetkää

Tilapalvelu ei huolehdi kaupungin rakennuksista. Uutta vaan halutaan, ja vanhat saavat mennä niin huonoon kuntoon, ettei niitä enää kannata korjata. Entinen Hintan kuntayhtymä korjasi ja piti huolta rakennuksista vuosittain. Nyt kymmeneen vuoteen ei ole tehty mitään!
Ja toiseksi halutaanko IOT Campus täyttää nyt vanhuksilla, kun sinne ei muita toimijoita saada tarpeeksi.
Eihän se ole kaavassakaan vanhustenhuoltolaitokseksi merkitty.
Tässä nähdään, että kaupunki ei vanhuksista välitä.

5.10.2020 15:04  MäTaaStämmöst

Tuo IoT Campus ja vanhuspalvelut ei todellakaan ole loppuun asti ajateltu vaihtoehtona Hintan ja Kukonkallion lopettamiselle. Nokialla puhelintuotannossa ollessani Mustassa kuutiossa olen jonkun kerran käynyt ja mieleeni jäi sen keskiaulan julmettu avoin korkea tila, jota kiersivät käytävät, josta taas oli ovet kunkin kerroksen huoneisiin. Koko ajan ovi jossain aukeni/sulkeutui terävän kimakan äänen päästäen. Ei Ei, hyvät päättäjät. Harkintaan hartaasti AMK:n rakennukset kunhan Hermannin koululaiset tuodaan oikeaan Hermannin kouluun sieltä. Ympäristöltäänkin sopii vanhuksille paremmin!!!!!

6.10.2020 12:16  Marjatta

Nykyiset hoitolaitokset ovat ihan ok paikkoja vielä pitkään. Tammikuinen blogini kertoo miks!!

6.10.2020 21:39  Vanhainkodissakin töissä ollut

Sekin on ihan kaupungin viranhaltijataholta tunnustettu, että ainakin Hintassa on hyvä henki työntekijöiden kesken. Tilat ovat viihtyisät samoin ympäristö. Sen ovat todenneet sekä hoidettavat, että heidän omaisensa. Ihmettelen, miksi hoitolaitos yhtäkkiä niin huonoksi muuttui?
Enkä missään ole nähnyt laskelmia, mitä tämä IOT Campuksen muuttaminen vanhusten hoitolaitokseksi tulee maksamaan, tai onko mennyt minulta ohi? Ja onko tämä päätösehdotus edelleen sitä lyhytjänteistä toimintaa, mitä kaupungissa on ja on ollut.
Ltk:n esittelyssä kerrotaan, että paikka tarjoaa mahdollisuuden mm. hoiva-alan innovaatioiden pilotointeihin!!! Mietin, että mitä pilotointeja tämän tason potilaat tarvitsevat, minusta ainoastaan vanhushoitoa ja turvaa!!


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini