Uusimmat kuvat

vauhtia hankkeisiin?

Lauantai 10.10.2020 klo 18:38


Tuleva kaupunginjohtajamme Tero Nissinen on käynyt Salossa. Lehtitiedon mukaan hän on tutustunut sairaalahankkeeseen, hän on tavannut yrittäjiä ja liikuntaväkeä ja hänet on viety mm. IoT Campukselle.

Tottakai, sinne nyt ainakin. Kas kun ei saman tien tullut ajatusta (= jonkun ehdottamana), että kun siellä Campuksella sitä tyhjää tilaa aina vaan tuntuu olevan, niin vanhustenhoitopaikkojen rakentamisen (vt. sosiaali- ja terveyspalveluiden johtajan viime viikkoinen idea-ajatus) lisäksi sinne voisi rakentaa sairaalatiloja. Alan opiskelijoita siellä jo on. Ja tuleva Tunnin Juna kulkisi melkein vieressä.

Ei sentään. Tuollaisia en odota. IoT Campus pysykööt niissä raameissa, joksi sitä markkinoitu on ja toivottavasti tunnin junan toohotukseenkin tulee joku päivä joku tolkku ja järki. Väylävirasto yks päivä jotain jo yritti, mutta kovin on kummallista, että miksi vasta nyt. 

 


Kommentit

11.10.2020 9:05  Luonnosta mielenrauhaa saava

Tarraan tuohon viimeiseen. Olen tutustunut tähän Väyläviraston hankearviointiin. siinä todetaan mm. että hankkeen vaikutukset päästöihin ovat myönteisiä, mutta hyvin pieniä. Hankkeella on vaikutuksia etenkin uuteen Salo-Espoo oikorataan perustuvassa vaihtoehdossa, koska rata kulkisi kokonaan uudessa maastokäytävässä. Eli yksi lisäkäytävä rantaradan, moottoritien ja 110-tien lisäksi.
Tässä ve:ssa luontoa jäisi paljon radan alle sekä kaupungissa, että luonnonympäristössä. Ihmettelen siis Turun lobbaajia ja Salon päättäjiä, jotka niin hanakasti asiaa ajavat ja etenkin Salon vihreiden kantaa asiassa.
Luonto on kuitenkin todettu ihmiselle jo mielenterveydenkin kannalta hyväksi!

12.10.2020 14:48  Marjatta

Tunnin juna on yks niistä hankkeista, jossa faktat ovat fiktiota. Ne on hyväksytty totuuksiksi. Valitettavasti. Mutta ei Väylävirastokaan tässä mitään plussapisteitä itselleen kerää. Miks se nyt vasta kertoo tämän: "yksikään nopean junayhteyden hankevaihtoehdoista ei maksa itseään takaisin."


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini